Nuffnang Ads

Friday, October 2, 2015

akmallrazlan.com???

Assalamualaikum WBT,



Apa khabar semua? Saya ada beberapa kawan blogger *Yang betul-betul saya kenal sejak dari belajar lagi... Dorang rata-rata sudah bertukar kepada .com, mereka menulis jugak lah sebenarnya.. but then, I cannot look for their blog sebab maybe most of them dah tak aktif kot. lagipun its not easy to maintain a blog. Susah lah... many things need to be done in order for a blog to be maintained.

Penulisan adalah perkara yang paling penting. Kenapa? Sebab tak kisahlah santai ke formal ke, apa ke, janji tulis. Kalau tak bertulis tu yang akan terbiar dan terus dilupakan.... tup tup, kena tutup, tapi kalau blogspot, dia tak akan ditutup but if .com, once tak bayar annually, makanya, ditutuplahhhh.... gituhhh...

Its a risk juga lah, but kalau selalu ingat to pay annually, then its not going to be a big problem lah... hahaha... Yang selalu lupa tu akan dapat "your searched link is not available", bayangkan, tiba-tiba tak bayar then bila blog tu hebat gilaaa... orang amik web address tu, takke stress... hahahaha...

Now, saya pernah consider nak amik .com sebagai penghijrahan dari blogspot, but when I think back, I have quite a mild knowledge in blogging world and also websiting. Tak banyak pengetahuan, kalau baca-baca, takde fahamnya, jadi, bila jadi macamtu, saya rasa, dan fikir balik apa yang saya rasa tu, terus buat keputusan untuk TIDAK menjadikan blog saya ni as .com, susah lah, tak pandai. Hahaha...

So, now its not a issue lah kan? Hahaha...

Assalamualaikum WBT

p/s: dah masuk bulan 10...

No comments:

Post a Comment