Nuffnang Ads

Sunday, October 4, 2015

Personal Blogger VS Fashion Blogger.

Assalamualaikum WBT,

Apa perbezaan personal blogger dengan fashion blogger?

Now, pada pendapat saya, personal blogger menulis dengan range topic yang agak luas. It could be anything, family, fashion, environment, gadgets, relationships, food, drinks, hotels, cars, it could be anything. Yes, banyak. 

But, fashion blogger would akan tulis fasal fashion meaning, facial, beauty, fashion, cloths, many things, tapi ia tetap di dalam tajuk FASHION, dan selepas pemerhatian saya, fashion blogger ni, well, foreign fashion blogger lah, dorang punya kualiti gambar amatlah hebattt... tak tau macamne tah! Pening jap. Macam Margaret Zhang yang juga seorang fashion blogger dari Australia dan dia juga adalah seorang photographer yang amat berbakat. Sangat berbakat. Hebat sungguh.

Cantik kan?

Lagi satu, saya amat suka layout fashion blogger ni, dorang punya layout blog amat clean and simpe, well, not all, but mostly. White adalah background dorang. Background yang selalu dorang guna, maybe sebab better that way kot, iya lah, dorang nak amik gambar outfit dorang kan, so, layout putih adalah paling mujarab untuk digunakan. 

Saya juga suka apabila, pemilihan widget dititikberatkan. Ini kerana, disebabkan blog mereka simple, mereka jugak tidak menggunakan banyak widget-widget yang boleh membuatkan blog mereka kelihatan semak. 

Jadi, oleh sebab itu, saya mengambil keputusan untuk membuatkan blog saya jadi simple. saya juga menggunakan background putih dan header yang simple. Saya suka macamtu, Cantik with effortless. hahaha.. *over kan.

Now, enjoy lah layout putih tu eh, not much but sure personal, informative and opinionated. Hahaha...

Assalamualaikum WBT

p/s: Fashion Blogger ni pun banyak main gambar, words sikit je... hebat sungguh.

No comments:

Post a Comment