Nuffnang Ads

Friday, October 2, 2015

Top 10 Food trucks in Malaysia.

Assalamualaikum WBT,


Selepas menonton satu programme yang berkaitan dengan FoodTruck semalam, terus rasa macam nak beli satu Foodtruck then berniaga seluruh Mesia! hahaha... takdelah terhad kat satu tempat je kan... gituhh...

Tau tak kat Malaysia ni pun ada foodtruck tapi takde la sefamous yang kat USA tu. Dorang famous nau, everything boleh difoodtruckkan. *nampak ayat? Cam bangang kan?

Beberapa bulan lepas, saya ada menonton cerita Chef yang dilakonkan oleh Sofia Vergara dengan sorang lelaki gemok ni, tah apa nama dia. Dorang buka foodtruck business jugak, Cuban Food. Amazing. Memang nampak sedap sungguh. Perghhh... 

Tapi di Malaysia ni, foodtruck pun ada pelbagai. I was once eat dekat Damansara yang ada foodtruck tu jual spageti tu... sedap jugak lah for RM5 kan? hahaha... I can do better but saja nak merasa their food. Ada soh seh soh seh cakap dorang punya food kemain sedap. Now, Click Sini untuk melihat pilihan foodtruck di Malaysia...


Ni adalah daripada gambar-gambar food trucks yang ada di Malaysia. Comel kan? To those yang ada di Kuala Lumpur sebab mostly food trucks berada di Lembah Klang... hihuuu... kejar-kejarrr dorang okay??? and MAKAN!!! boom! Mesti sedap...

Ni adalah nama Food Trucks dorang... *secara rawak

1. Oh My Fruit Juice
2. Dr Mak Rony
3. La Famiglia
4. SpagMe
5. The Royal Post
6. Cowboys Food Truck
7. Wheeloaf
8. Babarittos
9. Curbside Cantina
10. Little Fat Duck

These are the names for the food trucks in Malaysiaaa... kejar ok, kejarrrr..

Assalamualaikum WBT

p/s: Nak senang, follow IG dorang, mesti ada! Search then kalau jumpa, terus like sebab selalunya dorang akan update tempat berniaga dorang kat IG, senang dan mudah!!

No comments:

Post a Comment