Nuffnang Ads

Tuesday, May 17, 2016

Berkatalah yang elok.

Assalamualaikum wbt,

Okay... semua orang ada sosial media... tak kisah la FB ke, IG ke.. twitter ke.. atau semuanyaaaa...

baik, dalam bersosial media, memang orang kata,

'ala.. biarlah aku nak cakap apa pun, freedom of speech'.

hahaha... so called kan.. pada saya in terms of the way u comment well, it really depends on you... tapi takde la macam mengeji dan mengutuk adalah 'halal', u know.

NO. Pada saya, kita semua dibesarkan dalam keadaan yang baik, insyaaAllah. Kalau jahat macamne pun, kita tetap akan ada sedikit kebaikan.

Dan, kita kena tahu diri kita sendiri. Yes, kita boleh komen dengan menggunakan sarcasm, tetapi not everyone can understand sarcasm kan... so better comment yg baik2 je...but kalau nak komen menegur, better guna perkataan yang neutral. dan takde la nampak cam too negative.

jadi, be kind to others. Please. Kalau kita nak komen yang jahat, ingat! kalau kita yang dapat komen tu.. huuuu...  taknak kan?

sooo... ingat k?

Assalamualaikum wbt

p/s: Everybody say Love!

No comments:

Post a Comment