Nuffnang Ads

Saturday, May 7, 2016

Cerita Ayah dan Mak.

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? hari ni hari Ahad yang sungguh indah dan syukur kepada Allah, sudah dua hari kawasan kami ni hujan lebat. Alhamdulillah.

Empangan pun sudah mula menunjukkan peningkatan dalam paras air. Di tempat saya ni ada empangan yang orang dulu-dulu buat untuk mengairi kawasan paya yang ada semasa musim padi, tapi sekarang sudah takde. Takde orang yang hendak mengusahakannya. Kalau tidak boleh makan padi huma. Sedap berasnya.

Baiklah, aritu saya ada duduk-duduk dengan mak dan ayah saya dan dorang menceritakan fasal kali pertama mereka makan ikan laut (bawal). Their faces memang priceless sebab it showed their sincerity in telling me their stories.

Ikan bawal tersebut dibawa oleh seorang bapa saudara ayah saya yang bekerja di Kuantan sebagai askar. saya tak pasti berapa ekor tapi mak dan ayah saya cakap, ikan tu memang sedap. Iya la... first time makan ikan laut kan... no kidding la.

so, nak cakapnya, we are all have out first time, its either good or bad. That's all.

Seronok dengar cerita my dad and mum. From others? no so much maybe sebab respect kot. I respect my dad and my mum more than anyone else. trust me. i am that kibd of person. haha...

Assalamualaikum wbt.

p/s: nanti saya cerita cerita lain pulak yea.

1 comment: