Nuffnang Ads

Sunday, July 24, 2016

Membuat Cream Puff/ Choux Pastry di GM Raub.

Assalamualaikum wbt,

Hari ini kursus diteruskan lagi dengan belajar membuat cream puff ataupun, Choux Pastry.

Takde susah sangat nak buat pastry tu, cuma yang susah adalah untuk mendapatkan custard filling yang sedap sebab kadang-kadang custard boleh jadi tak menjadi. Faham tak di situ???

Best betul berkursus dengan Cikgu Julita binti Munab dari GIATMARA RAUB. Mempunyai potensi yang tinggi dan pengalaman yang pelbagai dalam bidang pastry and bakery. Jadi, amat beruntung pelatih-pelatih GIATMARA Raub sekarang ni mempunyai cikgu yang berdedikasi seperti ini. tahniah GM Raub.

Jadi, saya dah belajar buat Pizza dan Cream Puff, insyaaAllah, nanti saya akan cuba buat di rumah... yeay!!!!

Assalamualaikum wbt,

p/s: sementara tu, tengok gambar kkk?

No comments:

Post a Comment