Nuffnang Ads

Friday, January 27, 2017

Orang Asing.

Assalamualaikum WBT,

Dalam entry sebelumnya, saya ada bagitau nak cakap fasal Orang Asing kan?

Bukan makhluk asing eh, bukan. Hahaha...Ni macamni, pernah tak ada orang yang kononnya nak berkenalan dengan kita lah, yes. Pernah? Kalau pernah, bagus, you can relate to what I want to share with you.

Now, bukan lah nak cakap kita ni hebat sangat, no. Cuma, bila kita tak suka, meaning, kita tak suka, sebab kita buat macamtu jugak. Contoh, bila saya nampak someone yang kita kenal or kenal gitu-gitu je buat muka or start say something to indicate yang dorang tak suka about what we do, so! Saya takkan buat or ulang. Biarpun, it's a joke. Tapi, iya lah, proses orang membesar dan dibesarkan adalah berbeza. 

Maybe they kena cakap direct dan maybe ada orang faham kiasan. Kan? Anyhow, belajar lah common sense. Bila kita nampak something yang kita buat annoyed other people, berhentikanlah sebab maybe, bila that someone had enough, kena marah, baru nak berhenti, well, dah terlambat sebab maybe that that someone dah gone with hating you, like truly hating you.

It is not like there are people buat tu kat saya, no. I was just implying that we need to make ourselves better. Jangan terlampau terdesak. Jijik uols.

Apa-apa pun, jangan kita jadi macamtu. No No No.

Assalamualaikum WBT

p/s: Drafting entries.

No comments:

Post a Comment