Nuffnang Ads

Friday, February 17, 2017

RANDOM NEWS 17022017

Assalamualaikum WBT,

It is for Random News.

click di gambar untuk maklumat lanjut.

1. Abang tiri Kim Jong Un, Kim Jong Nam dibunuh oleh dua suspect yang tidak dikenali di KLIA2. *gila wehhhh!!! Korea Utara tuhhh...

2. Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) akan diberikan secara berperingkat bermula 18 Februari 2017. Lebih 5juta permohonan diluluskan oleh Kerajaan Barisan Nasional pimpinan DS Najib bin Tun Abdul Razak. *Tahniah siapa yang dapat!

3. Harga getah per kilo masih lagi di tahap yang tinggi untuk hampir 2 bulan. Penoreh mengharap agar harga ini dapat kekal sehingga ke akhirnya. *Tahniah penoreh dan pemilik ladang getah sekalian.

4. RuPaul Drag Race untuk Musim ke 9 akan disiarkan di LOGO TV di USA. *siapa yang tak tau, sila search. Haha, it's very artsy competition.

5. Jikalau anda terlepas ujian MUET 800/2 Speaking paper, anda boleh email dengan alasan yang kukuh ke Majlis Peperiksaan Malaysia untuk tukar tarikh. Alamat email tersebut adalah tukartarikh@mpm.edu.my *I did dah, nasib baik sempat.

6. Dato' Lee Chong Wei masih agak tawar hati dengan ketua Jurulatih Badminton Malaysia kerana mengatakannya untuk bersara awal. *DCLW kalau u boleh main sampai umur 40 tahun pun, takde masalah, Janji menang.

7. Kelas Al-Quran di awan oleh Ustazah Sharifah Kasif *betul eja ke dak, akan dikenakan caj sebanyak RM 33 ribu untuk sejam dan sepanjang kelas tersebut pelajar akan ditunjukkan pelbagai jenis bacaan Al-Quran. *wow. nasib baik saya belajar dengan aki-aki dan wan-wan je. Kalau dengann Syed Sharifah ni mahal kot. Maklumlah, waris kan.

8. Kolam Air Panas Bentong yang dikelolakan oleh Suria Resort dan Hotel Bentong menawarkan perkhidmatan yang sungguh best. Dengan harga yang berpatutan, anda boleh berendam dalam kolam Air Panas dan mampu membuatkan badan anda rasa segar. *try la wehhh...best.


9. Terdapat satu kedai Bekam yang menawarkan bekam yang terbaik di Janda Baik iaitu SH Bekam *Siti Hawa Bekam 013-6185154 untuk maklumat lanjut. Pernah masuk dalam The House dengan Dato' Vida.

10. Tahniah diucapkan kepada Nadhirah Ahmad Shukri kerana telah diijabkabulkan dengan pasangannya *maaf, tak tau nama...haha... good nadhirah!!! *kawen dah budak tu.


Itu sahaja untuk Random New hari ni...

Assalamualaikum WBT

p/s: seronok je..lepas bekam tu. nanti nak g lagi...

No comments:

Post a Comment