Nuffnang Ads

MY BELOVED FOLLOWERS

Wednesday, September 2, 2015

Mana Idea Ni????

Assalamualaikum wbt,

Haaaaa.. apa khabar? Sihat?

Maaflah...saya ni jadi cam chipsmore dah, sekejap ada, sekejap takde. Memang takde idea nak menulis blog ni. Tak tau la... kadang-kadang nak post gambar pun, takde gambar yang menarik. So..alih-alih, takde. Hagham.. kan?

Now, korang, camne kalau takde idea? Nak-nak kalau blogger on off cam saya ni... hahaha.. korang pun mesti ada 1 hari tu rasa macam malas nak menulis kan? Kan? Kan?

So, apa yang korang buat eh? Bagitau la sikit...  apa rahsiaaa...k?

Assalamualaikum wbt

P/s: proses mencari idea.

Tuesday, August 25, 2015

Selamat Mengerjakan Ibadah Haji. Amin.

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semuaaaa?

Saya sekarang berada di Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya sebab saya menghantar ayah saya untuk pergi mengerjakan ibadah Haji.

So, sekarang kami sedang menunggu giliran ayah saya untuk masuk ke dalam kompleks.

InsyaaAllah...segalanya akan selamat. Amin.

Doakan kesejahteraan ayah saya eh.

Assalamualaikum wbt,

P/s: sedih tapi bertabahlah.

Wednesday, August 19, 2015

Taufu Bakar Special Sedap di Kuala Lumpur. Sedappp..

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar? Semalam saya melangkah jauh woii.. ke KL, lebih kurang 2 jam 30 minit dari Kampung Jenud tercinta ni. Hehehe... Ke KL sebab nak cari kain serta benda-benda bagai-bagai. Hahaha... rasakan. Ke KL wehhh...

Then saya pergi makan di NU Sentral, Kuala Lumpur. Makan apa? Haaaaa.. appetiser makan Taufu Bakar Special. Saya makan di Quizzin, NU Sentral. Sedaaapppp... amat sedap.

Saya dah makan di sebuah restoran di pinggir bandar Raub. Sedapp jugak. Sedappp woiii... memang sedap cuma.. sos tu banyak sikit. Hoho...

So.. bagi yang suka makan makanan-makanan yang ala-ala tradisional ke apa ke... saya rekemen Taufu Bakar Special di Quizzin. Sedappp!! Bagi yang ada di Kuala Lumpur, g la eh... Sedap.

Enjou tau... mesti sedapppp

Assalamualaikum wbt

P/s: makan-makannnn...

Sunday, August 16, 2015

Kenapa saya pilih menjahit?

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua di pagi Ahad ni, semalam kat tempat anda semua, hujan tak?  Tempat saya hujannn... sejuk sungguh semalam,,rasa cam duk dalam aircond, hoho..

Now, ada orang tanya saya, 'kenapa menjahit? Awak kan ada degree, sia-sia la'.

Baik, after a while, saya dah malas nak marah-marah, do you know why saya masuk bidang menjahit ni?

1. I minat menjahit and my minat tu dah dari dulu, but English language is also one of my favourites. I developed that passion during my 1 semester in uni. Why? Because I had to, but then forceness became passion so, there you go. And i am english teacher at one skill institution. Hows that? Not bad ah?

2. Saya kesian dengan mereka yang badan besar. Sebab mereka nak berpakaian seperti orang lain, but they do not have the gut to ask the sewers to do what they want. Kadang-kadang ada je sewers yang cakap, 'eh! U badan besar la.. susah sikit la.. u try camni laaa'.. takke jejek jawapan tu. Saya penah kena sebab yes, saya juga berbadan besar, susah cari baju and i ended up jahit baju sendiri. Now, saya sudah pandai buat baju and menjahit, I am able even to tailor for someone else. Love it. Tapi tu la, masih lagi dalam tempoh belajar but slowly amik tempahan lah... hahaha.. orang yang badan besar pun ada tempah kat saya, so, mission achieved lah kan?

3. Memang suka tengok baju-baju wanita yang cecantik tu. Kita nak pakai kang, apa lak kan? So, better saya buat dan jual kat orang lain... hahaha...

So, itu la serba sedikit tentang kenapa saya memilih bidang jahitan dan saya tidak professionally belajar, saya hanya belajar di Giat MARA sahaja. Hihu.. 6 bulan je belajar... tapi alhamdulillah, sampai sekarang masih berkait rapat dengan GIATMARA Raub. Hehe.. dorang orang best2.

Assalamualaikum wbt

P/s: love it.... so saya ni usahawan la..camne? Hahaha..