Nuffnang Ads

MY BELOVED FOLLOWERS

Sunday, October 26, 2014

Akmall Razlan Atelier.

Assalamualaikum wbt,

Apakah khabarnya anda semua? Mesti anda sihat kan? Alhamdulillah, kalau sihat bagusnya...

Ni maaflah sebab takde banyak update these days, sibuk sangat lah.. so, ni nak post a few gambar untuk pengenalan. Gituhhh...

Kalau berminat, boleh lah email eh.. thank you. Btw, saya selalunya jahit memang one of a kind. Jarang jahit mass production.. but who knows one day kan?

Yang dalam gambar tu semua fluffy sleeves. Lovely.

That is all, terima kasih.

Assalamualaikum wbt

P/s: menjengah kehidupan.. ;)

Monday, October 20, 2014

Republish: Entry Lama.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar anda semua? Sihat tak? Kalau sihat, alhamdulillah, amin, syukur kepada Allah sebab diberikan kesihatan. Sekarang ni dah azan Maghrib dah, awal kan sekarang ni? Ini lah masanya untuk kita semua berpuasa, in shaa Allah, kalau takde aral melintang, saya pun nak berpuasa, iya la, mana tau kan ada mana-mana puasa wajib yang kita sendiri tak sedar masa kita kecil-kecil dulu. Memang tak wajib berpuasa, tapi apasalah kalau kita sendiri nak ganti, moga-moga ibadat kita diterima Allah, bukan? Amin...

Baiklah, tadi saya ke GiatMARA Raub, ada benda nak refresh sikit. Bukan apa, kadang-kadang bila kita lupa, kita kena rajin mencari mereka yang ada ilmu fasal perkara yang kita tak tahu, kalau kita tahu sekali pun, kalau semata-mata untuk menyegarkan balik minda kita, apasalahnya, bukan? saya pun tak ibarat kata belajar semula untuk membuat skirt. bukan tak yakin deknon, cuma, bila kita pergi belajar balik, in shaa Allah, ilmu itu akan datang semula dan ia membuatkan kita lebih yakin dengan apa yang kita telah pelajari, kan? 

Tadi saya buat skrit, Taffeta Codroy Semi Fluffy Skirt. Saiz M, siapa nak? hahaha.. nak bagi free nih, pinggang saiz 27, hips saiz 36 saiz standard (M) lah... tadi ada kawan saya cakap...

"rajin eh kau menjahit... "

saya jawab,

"biasalah, cari makan. hehe.. kalau lah aku boleh pakai apa yang aku buat, dah lama aku menjadi lebih cantik..."

Hahahaha... tu jawapan sesaja jew... iya la, baju lelaki susah nak buat, tambahan pulak kain untuk baju lelaki amat terhad dan mahal. tu jadi sakit hati tu, kita comel, so, kepayahan lah sikit... hahahha.. bila tah nak koros!!!

Dah, nanti, esok, bila dah siap, saya update dengan gambar sekali. kay???

Assalamualaikum WBT

p/s: sumpah, I would wear what I created tapi malangnya... hahaha

Saturday, October 18, 2014

Nasi Ayam Sedap di Bangsar, Kuala Lumpur.

Assalamualaikum wbt,

Penat berfikir dan tak tau nak makan apa bila time lunch?

Korang penat makan masakan mamak? Duduk area Bangsar takde gerai makanan yang menjual nasi ayam yang berpatutan? Sepinggan RM5.00.

Jangan risau! Saya ada penyelesaiannya... haha.. tadi, saya dengan sepupu serta anak sedara pergi mencari gerai makanan. Cari punya cari, jumpa lah!!! Gerai ni gerai baru. Terletak di dalam kawasan masjid. So, yang tak bertudung kenalah bertudung bagi menghormati masjid kan.. gitu...

So! Tadi kami makan nasi ayam. Dan gerai tu juga ada jual air tea o ais.. tapi tu je la ada. Lain-lain air kena beli kat gerai yang ada kat situ jugak. Selang beberapa langkah je..

Then, risau juga mula-mula, takut tak sedap! Then bila dah rasa, alhamdulillah, sedapnyaaa... rasa sedap lah!! Saya suka.

Gerai ni betul-betul dalam kawasan masjid dan sebelah Bangsar Village.. yang kat jalan masuk parking tu... best!!

Nama gerai tu adalah seperti yang tertera di dalam gambar...

Tu je la kot... makanan sedap, tempat bersih, mana orang tak suka kan?

Assalamualaikum wbt

P/s: mengantokkk..

Thursday, October 16, 2014

Apa nak jadi dengan Malaysia ni???

Assalamualaikum WBT,

Tadi saya baca surat khabar kan, terdetik dalam hati,

"Ya Allah, apa nak jadi dengan manusia sekarang ni. Ambil nyawa orang macam Tuhan pula... gila sungguh".

Iyaa.. menakutkan bukan? Memang menakutkan, bukan apa, mana lah tahu kan, kot-kot terjadi kepada kita. Memang tak nak terjadi, tapi kalau nak buat accident, tetiba ada orang tertikam ke apa ke, 

Ya Allah, mintak jauh dan mintak tolong lindungilah diri saya dan keluarga serta kaum kerabatku dari bala bencana dan perkara-perkara yang tidak diingini. Amin ya Allah..

Semalam terbaca kat IG, ada yang tulis fasal kes bunuh siswi di apartmen di UITM, entah betul entah tidak. Maaf, surat khabar hari ni saya tak baca pun, padahal tadi keluar je kejap ke bandar,* eh jap.. bukan kejap, lama nak mampus.

Tapi mungkin sebab saya ni demam selesema dan batuk bagai buat diri lemah dan rasa nak jauhkan diri dari orang je.. iya la sebab takut berjangkit. Tadi pergi pejabat UMNO Daerah, ayah dan abang saya bersalaman lah dengan orang lain. Saya tak sebab takut dorang berjangkit. Maaf ye, bukan sombong tapi memang saya demam, then tekak tak sihat then cam ada luka la kat tekak bagai. Tambah dengan selesema, ya Ampunn.. seksa wehhh...



Tapi tadi saya pergi ke Giat Mara Raub then ada berita gembira untuk saya untuk tahun depan. Yeay!!! apakah??? nanti lah bagitahu, mana ley bagitau sekarang. hahahha.. tapi memang sesuatu yang saya sungguh tak jangka sebab encik Nazari masih ingat saya. hahaha.. mungkin sebab saya blogger sejati yang tidak putus-putus menyokong Giat Mara kot... but not everyone sees that. sampaikan my cousin cakap saya ni Duta GiatMARA dah.. rasa? takke havoc tu? hahaha...

Dah lah, tunggu je la nanti, but for now, I need to gather myself and ready for a new beginning. Jalan yang saya sendiri pilih dan I have to be tough! Yes! I will!

Assalamualaikum WBT

p/s: I hold on to a distant star...