Nuffnang Ads

Sunday, July 24, 2016

Membuat Cream Puff/ Choux Pastry di GM Raub.

Assalamualaikum wbt,

Hari ini kursus diteruskan lagi dengan belajar membuat cream puff ataupun, Choux Pastry.

Takde susah sangat nak buat pastry tu, cuma yang susah adalah untuk mendapatkan custard filling yang sedap sebab kadang-kadang custard boleh jadi tak menjadi. Faham tak di situ???

Best betul berkursus dengan Cikgu Julita binti Munab dari GIATMARA RAUB. Mempunyai potensi yang tinggi dan pengalaman yang pelbagai dalam bidang pastry and bakery. Jadi, amat beruntung pelatih-pelatih GIATMARA Raub sekarang ni mempunyai cikgu yang berdedikasi seperti ini. tahniah GM Raub.

Jadi, saya dah belajar buat Pizza dan Cream Puff, insyaaAllah, nanti saya akan cuba buat di rumah... yeay!!!!

Assalamualaikum wbt,

p/s: sementara tu, tengok gambar kkk?

Saturday, July 23, 2016

Miss J menggegar dunia.

Assalamualaikum wbt,

Haaaa... extension dari FB status saya fasal JANDA. Now, bak kata pepatah Zimbabwe,

Jangan dijolok sarang tebuan,
Kelak merana satu badan.

Haaaaa... begini, ye, memang ramai wanita mendapat status J sebab ramai lelaki yang mempunyai nafsu lebih dan wanita tidak ingin bermadu. Ada juga yang kehilangan suami disebabkan kematian. Pada pendapat saya, mereka dipanggil BALU.

Now, ada kawan saya tanya, kenapa ko cakap Ramai Balu Jadi Janda? Iyaaa.... berdasarkan kepada pengalaman sekeliling, ramai Balu jadi Janda dan saya lupa nak tambah, ramai juga Janda jadi Balu. Tetapi, disebabkan segelintir mereka ini yang berbuat perkara-perkara seperti menggedik dengan laki orang, minta duit dengan laki orang, dan ada juga yang cuba menduga dengan ingin berkahwin dengan laki orang. Sapa akan dapat payung Emas tu??? Kan?

Seperti yang saya cakap, tak semua mempunyai perangai macamtu, tak semua, ok, Tak Semua.

Dan ada jugak suami-suami yang gatal. Kadang-kadang si isteri dah buat macam-macam untuk memuaskan hati suami, malangnya, kegatalan dan kemiangan si suami dalam untuk test market adalah tinggi. setinggi gunung everest. nampak?

tapi pokok pangkal, jikalau kita mempunyai Iman yang cukup dan amal yang hebat, insyaaAllah, masalah merebut laki orang ni takkan ada, menggatal dengan janda ni takkan ada, kan?

so, itu je laaaa... perut saya rasa tak berapa selesa lah...

Assalamualaikum wbt

p/s: esok bangun pagi laggiiii