Nuffnang Ads

MY BELOVED FOLLOWERS

Friday, July 31, 2015

Putrajaya, Wilayah Idaman.

Assalamualaikum wbt,

Dah sampai semalam di Putrajaya, kami tidu di rumah saudara ayah lah... so, selesai 1 hari dan pagi ini kami bergerak ke Masjid Besi atau Masjid Tuanku Sultan Mizan Zainal Abidin yang terletak di Presinct 3, ala yang dekat dengan Bangunan Perbadanan Putrajaya.

Putrajaya ni cantik sebab ia terancang. Tersusun. KL  tu sesak sebab ia tidak terancang dan tersusun. Everything is scattered. Everything is all over the place sebab tu la macamtu. Sesak sangat.

So, tapi disebabkan Putrajaya ni adalah sebuah Wilayah Bangunan Pemerintahan, maka tak banyak la benda2 lagha kan... hahaha.. cuma ada Alamanda je la.. but okay la kot. Lagipun, buat apa benda-benda yang macamtu, kalau nak buat hiburan pun, better buat tempat macam tempat Kucing seba better that way. Boleh relieve tension kerja.

Pusat penempatan pun kat Putrajaya ni bukan mainlah cantiknyaaaa.. senyapp jeee...hahaha.. sunyi sangat pun ada. Boleh gilaaa woi kalau duk sorang..

So! Kepada yang ingin melihat seni bina bangunan-bangunan cantik serta berseni moden, datanglah ke Putrajaya. Tempat bersih dan indah.

Assalamualaikum wbt

P/s: ni nak jenjalan tengok alam. Hahaha...

Putrajayaaaa.. here I come...

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Sihat tak? Malam ni saya berada di Putrajaya sebab my dad ada event yang kena attend esok.

So, saya temankan ayah saya la, then kami tido di rumah salah seorang saudara ayah saya. Siapakah? Dia adalah kakitangan di Majlis Perbadanan Putrajaya. Kira dia memegang position yang agak besar la jugak sebenarnya... tapi malas la nak tulis sini sebab dia suka unknown.

Dia cakap biarlah orang tau sendiri camtu. So, saya hormati permintaan beliau. Hahaha, boleh centu?

So, kami dibawa dinner di salah sebuah restoran kat area dengkil ni. MALEE SEAFOOD yang dekat sebelah CIMB tu..sedappp..memang pure masakan Thailand lah...sedaappp...

Harga pun berpatutan, so, takde masalah la di zaman jimat ni kan... hewhewhew..

Assalamualaikum wbt

P/s; gantok daaaahh...

Friday, July 24, 2015

Masih Ada Yang Beraya????

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semuaaa? Hari dah raya ke 8 dah....eh silap... syawal ke 8..ada yang masih mood raya ke? Ke korang baru nak beraya, maklumlah, kot ada yang bekerja pada 1st,2nd or 3rd raya kan? Ke kot... huhu... mungkin ada yang ambil kesempatan minggu kedua ni untuk beraya ke kan? Kan?

Takde masalah... cuma berhati-hati ketika memandu dan pilih makanan yang boleh dimakan. Maklumlah.. ada yang sakit tu kan? Hahah.. janganlah makan beria sangat...

Anyway, saya dah habis raya dah, huhu.. sebab gout telah menyerang, makaaa... saya sendiri akhirkan raya sayaaa... huwaaaa... sakit nau nau...

So, sekarang saya kembali berpantang lah... nak buat camne kan?

Hehe...apa-apa pun, insyaaAllah, saya akan cuba kembali aktif, biarpun hanya dengan telefon saya ni. Lantaksss..

Itu sahajalah..

Assalamualaikum wbt

P/s: sedang menunggu check dari nuffnang

Monday, July 20, 2015

Salam Raya keempatt...

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semuaaaa? Sihat tak??? Kalau sihat bagussss..  haha... hari ni adalah hari raya ke 4, korang ada yang masih beraya ke?

Kalau masih beraya, baguslah... saya raya tahun ni macam entah lah.... macam tak berapa meriah jeee... baha... mungkin sebab saya sakit kaki nih kot... cmtu kan...

So, sebab tu la... jadinya, jap lagi saya nak buat kuih jap... choc chip...hehe... cookies katanyahhh...haha..kau rasa?

Apa-apa pun, saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir dan Batin kepada semua yang mengenali diri ini. Muah!

Assalamualaikum wbt

P/s: malam ni nak pergi umah my sis...ada bakar ayam katanyah!!! Hahha...