Nuffnang Ads

MY BELOVED FOLLOWERS

Friday, August 22, 2014

Aimar Char Kuey Teow, TTDI Jaya Shah Alam. BEST!!!

Assalamualaikum wbt,

Haaa.. sekarang tengah keje. Wedding di KGSAAS (Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah). Anak dato uolss.... hehe..

Wedding anak dato ke, anak orang tak dato ke, masing-masing ada keistimewaan tersendiri sebab pelamin adalah milik memasing kan. Gitueww..

Then tadi kami makan di aimar char kuey teow di TTDI Jaya Shah Alam. Best Char Kuey Teow dia, berpatutan lak tu.. mana nak cari harga camtu kan? Ada macam-macam jenis harga char kuey teow, murah, mahal sikit, mahal special. Hahahahhaa.. saya makan yang mahal sikit. Gitu. Sikit je mahalnya.

Ada gak yang jual sate, reroti camtu, memacam gak lah.. kalau korang terasa nak makan char kuey teow, try la kat aimar TTDI Jaya shah Alam, best gak. Try okay?

Assalamualaikum wbt

P/s: buat bunga lakkk...

Wednesday, August 20, 2014

MPH The Curve Damansara. Lovely.

Assalamualaikum wbt,

Hi semua... kalau saya dengan kedai buku memang tak boleh hendak dipisahkan. Bukan apa, saya rasa kedai buku memang best. Kalau kat KL memang banyak lah kedai buku yang best macam Popular, MPH, or Kinokuniya kat KLCC. Haha.. tapi kalau kat Kampung Jenud or bandar Raub, takde such bookstores tapi kedai2 biasa pun dah okay bagi saya pon. Haha

So, kalau pergi kedai buku buat apa? Kan? Haaa.. buat apa lagi, duduk2. Baca buku takpun, baca sinopsis buku yang ada... tak kira buku apa pon. Hahaha..

So, korang suka apa? Buku or makanan? Saya pon suka gak makanan pon. Nanti update lain sal makanan. Hahaha..

Daaa..

Assalamualaikum wbt

P/s: seronok oook..

Monday, August 18, 2014

Makan-makan di Kuala Lumpur. Nyum nyum.

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semuanyaaa? Dah makan semua? Kalau dah makan bagus, ni saya ada satu restoran kat Kuala Lumpur yang nak saya promote. Hew hew hew..

Baik, apakah restorannya? Restoran Selera Malaysia aka RSMY yang terletak di Jalan Medan Tuanku. Katanya best, so, setelah mencuba makanan  kat sini, ternyata memang best pon...

Apa makan? Cheese Nan! Cuba la search bestcheesenanintown korang nak buat hashtag kat Instagram pon... lantak, janji yang Restoran Selera Malaysia punya. Harga tak kisah kalau makan sedapppp!!! :p

So? Korang nak cuba tak? Patutnya korang cuba tau. Kalau pergi Sogo tu, cam tertanya-tanya,

'Nak makan apa eh? Takkan nak makan sushi beli kat bawah sogo tu??'

Haaaa!! Datang la ke Restoran ni! Selain group nan ni, ada je makanan lain ponnn... so? Makan je.. sedap!!

Dah, nak makan lagi ni.

Assalamualaikum wbt

P/s: nyum nyum...

Saturday, August 16, 2014

New Spot : NU Sentral!!!

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Wahhh.. hari ni dah hari Jumaat, esok Sabtu, untuk bulan-bulan yang macamni, memang selalu kesibukan melanda kan? Kenapa? Sebab memang melanda la sibuknya.. orang nak kahwin. Start je after raya, tak after raya pun, ada dah orang kahwin.

Ni saya ulang alik dari Kampung Jenud ke Bangsar *umah cousin untuk siapkan kerja lah. Okay je. takde hal sebab dekat kan. hehehe..



So, banyak gak la job yang ada untuk disudahkan pun, well, dapatlah juga sana sini. gituw?? hahahah Well, siapa pernah pergi Nu Sentral, alaaa.. shopping mall yang baru dibuka di Kuala Lumpur tu lah, so, sesiapa yang kekonon jauh dari Mid valley or KLCC or Pavi, next time, korang singgah je ke Nu Sentral, cantik sangat. Besar nak mampus. H&M ada dalam tu, Parkson ada, food court ada, market ada, macam-macam weh!! malas nak cakap lebih.

Aritu turun situ, kekonon nak makan kat KL Sentral tu je, tetengok!! Ada Nu Sentral, ingatkan tak buka lagi, tetengok!!! Dah bukak, dengan lagak jakunnya, saya dengan sepupu saya pergi makan dulu kat situ, cari foodcourt, fefeling sesat! kau rasa? Then rupa-rupanya, ia diatas sanun haaaa... nun kat belah sana kalau dari KL Sentral, belah Kiri, kalu dari pintu depan, belah kanan, naik lif boleh or naik escalator pun boleh.. mana2 je.

Next time, GSC nak buka kat situ,,, so?? Takke best tu? turun je dari KTM, LRT, letak barang kat tempat letak barang tu, *kalau barang menimbun, then langkah je masuk ke Nu Sentral, Boom! anda berada di shopping mall... takke senang tu kan??? Kan?

Dah, next time kalau nak pergi, ajak saya kay??? hahaha...

Assalamualaikum WBT

p/s: whats app je... hehe