Nuffnang Ads

MY BELOVED FOLLOWERS

Monday, December 22, 2014

Banjir di Pantai Timur (Kelantan dan Terengganu).

Assalamualaikum WBT,
Apa khabar agaknya semua? Salam Tazkiah kepada semua yang ditimpa musibah, semoga ujian Allah ini ditempuhi dengan tenang. Amin.

Kepada yang berada di Pantai Timur, khususnya di Kelantan dan Terengganu, saya tahu, banjir di sana memang teruk. 4 years there memang memberikan pengalaman yang cukup bermakna. Kalau time banjir, memang kaw-kaw lah.. air everywhere. Semua air. Ada la jugak darat tapi mostly air lah... huhu... Tapi ada dalam Twitter cakap, "Balasan Allah..." Ya Allah, Engkau ampunkanlah orang-orang yang macamni. Sejujurnya, kalau Allah nak bagi balasan, 1 Malaysia or 1 dunia ni Allah bagi balasan tau, bukan Kelantan or Terengganu sahaja. Ini bukan balasan, tetapi ia adalah satu Ujian untuk melihat hambanya. Itu sahaja. Setiap orang ada ujian masing-masing, so! Stop talking rubbish. Kay?

Banjir-banjir macamni, arus air kadang kala berubah-ubah. Kadang-kadang laju, kadang-kadang slow. Macam-macamlah... so, kita kenalah berjaga-jaga akan keadaan ini. Jangan minum air yang tidak di masak, takut kang ada bakteria bawaan air yang mampu membuatkan kita sakit perut and what not, kay?

Apa-apa pun, kita hendaklah mengambil langkah-langkah keselamatan yang serious dan ikutilah arahan pihak berwajib dalam permasalahan ini. Semoga kita semua dilindungi Allah SWT, amin.

Assalamualaikum WBT

p/s: berhati-hati kawan-kawan ku di Kelantan dan Terengganu, khususnya.

I Am Home, Darling.

Assalamualaikum WBT,

Its really good to be back home. No other place more home than home. Mark that. Yes.

Sekarang saya berada di kampung, plus, I have a few tempahan that I need to sew and dalam pada itu, ada lah sikit hal yang perlu saya sudahkan..

Assalamualaikum WBT

p/s: maaflah sebab entry pendek. 

Friday, December 19, 2014

Selamat Mengerjakan Umrah Mak, Ayah dan Wande.

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Lama sungguh tak onlin and update entries... hehehe... biasalah sibuk sikit katanya. Khen?

Okay.. semalam kami (18hb 12 2015) sekeluarga pergi ke KLIA 2 untuk hantar my parents and mak cik saya (Makde) dan mereka telah berangkat untuk mengerjakan umrah. Semoga umrah dan ibadah mereka diterima Allah SWT.

Sedih jugak lah tapi pujuk lah hatikan sebab mereka pergi sana bukan nak melancong ke hape.. dorang nak pergi beribadah kan?

Then rombongan umrah yang terdiri daripada 40 orang itu dianjurkan oleh Al-balad Travel yang berpusat di Selayang dan turut serta dalam umrah tersebut adalah Ahli Dewan Undangan Negeri Batu Talam, Yang Berhormat Dato' Abdul Aziz bin Mat Kiram serta Datin. Alhamdulillah, tadi abang saya dah call mereka, mereka sudah selamat sampai di Madinah selepas lebih kurang 14 jam perjalanan, (8jam menaiki kapal terbang dan 6 jam menaiki bas).

Alhamdulillah, semoga mereka diberkati Allah SWT. Amin.

Assalamualaikum wbt

P/s: mak! Ayah! Wande.. doakan adik yeer..

Wednesday, December 10, 2014

Good Luck All, Pegawai Belia dan Sukan! BAM!

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Mesti sihat kan? *ayat klise blogger akmall razlan. Hahaha... overr kan?

Pastu, ni baru dapat update fasal event tadi. Tadi majlis penyerahan anak angkat kursus kepegawaian belia dan sukan 2014 di Kompleks Rakan Muda Dong.

Lama deknon kitaorang tunggu  tapi okay la...event berjalan dengan jayanya... seronok..macam-macam jenis bakal pegawai belia ni sebenarnya, yang gila-gila kentang, semua ada. Yang skema, yang tak gila, yang malu-malu, yang havoc.. semua ada uolsss... hahaha..

So! Lepas ni korang jangan lupa Kampung Jenud kami ni yea? Good luck and buat kerja dengan baiknya!! Okay?

Assalamualaikum wbt

P/s: Azreen, good luck kay?