Nuffnang Ads

Saturday, April 23, 2016

Majlis Pelancaran Penyuburan Budaya Masyarakat Perniagaan dan Keusahawanan Pahang 2016.

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semuaaa? Sihat tak?

Haaa...hari ni saya berada di Majlis Pelancaran Penyuburan Budaya Masyarakat Perniagaan dan Keusahawanan Pahang 2016 dan ia akan dirasmikan oleh Kebawah Duli Yang Teramat Mulia Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Al-Haj Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'inbillah.

Jadi, memandangkan saya seorang Usahawan GIATMARA Raub.. makanyaaaa.. saya diberikan kepercayaan untuk meletakkan barangan hasilan saya.

ha laaaa.. saya letak apa yang saya ada. Korang tengok gambar tu k?

Assalamualaikum wbt

p/s:  hehe..malu gak duduk kat booth tapi..biarlah..haha..

Wednesday, April 20, 2016

Nasi Arab Raub! Original Nasi Arab.

Assalamualaikum wbt,

Siapa pernah makan nasi Arab?

Well, saya pernah BUAT nasi arab sekali...and it tasted quite good tapi lepas tu malas dah sebab memang bukan makanan saya. saya selalu makan nasi putih je...hahaha...

Jadi, nak dijadikan cerita, saya makan nasi Arab di GM Raub sebab dorang ada meeting. So... memang sedap.

Jadi, saya tanyalah kedai mana yang menyediakan nasi Arab yang sedap ni. *well, yang buat bukan orang Arab...tapi Arab Kelantan.. hahaha.. takde la...orang Kelantan punya kedai ni...so...kepada orang Kelantan yang lalu di Bandar Raub, jangan malu-malu singgah di sebuah kedai baru di berhadapan dengan LHDN baru tu...ada simpang situ...masuk je sebab kedai dorang kat bangunan baru tu.

kalau tak silap Perfect Catering dan mereka menyediakan Nasi Arab Original. tapi apa-apa pun, memang sedap. Tak tau la sejauh mana original yang dikhabarkan...tapi pada tekak saya, boleh makan laaa...sebab kalau yang betul2 original tu...penuh dengan rempah ratus kan? so, yang ni dah di Melayu Kelantankan sikittt...haha...

Apa-apa pun, memang sedapp...

Datang k? Jangan tak datanggggggg...

Assalamualaikum wbt

p/s: kita bungkus jeeee.. makan kat rumah dengan le familia