Nuffnang Ads

MY BELOVED FOLLOWERS

Saturday, October 18, 2014

Nasi Ayam Sedap di Bangsar, Kuala Lumpur.

Assalamualaikum wbt,

Penat berfikir dan tak tau nak makan apa bila time lunch?

Korang penat makan masakan mamak? Duduk area Bangsar takde gerai makanan yang menjual nasi ayam yang berpatutan? Sepinggan RM5.00.

Jangan risau! Saya ada penyelesaiannya... haha.. tadi, saya dengan sepupu serta anak sedara pergi mencari gerai makanan. Cari punya cari, jumpa lah!!! Gerai ni gerai baru. Terletak di dalam kawasan masjid. So, yang tak bertudung kenalah bertudung bagi menghormati masjid kan.. gitu...

So! Tadi kami makan nasi ayam. Dan gerai tu juga ada jual air tea o ais.. tapi tu je la ada. Lain-lain air kena beli kat gerai yang ada kat situ jugak. Selang beberapa langkah je..

Then, risau juga mula-mula, takut tak sedap! Then bila dah rasa, alhamdulillah, sedapnyaaa... rasa sedap lah!! Saya suka.

Gerai ni betul-betul dalam kawasan masjid dan sebelah Bangsar Village.. yang kat jalan masuk parking tu... best!!

Nama gerai tu adalah seperti yang tertera di dalam gambar...

Tu je la kot... makanan sedap, tempat bersih, mana orang tak suka kan?

Assalamualaikum wbt

P/s: mengantokkk..

Thursday, October 16, 2014

Apa nak jadi dengan Malaysia ni???

Assalamualaikum WBT,

Tadi saya baca surat khabar kan, terdetik dalam hati,

"Ya Allah, apa nak jadi dengan manusia sekarang ni. Ambil nyawa orang macam Tuhan pula... gila sungguh".

Iyaa.. menakutkan bukan? Memang menakutkan, bukan apa, mana lah tahu kan, kot-kot terjadi kepada kita. Memang tak nak terjadi, tapi kalau nak buat accident, tetiba ada orang tertikam ke apa ke, 

Ya Allah, mintak jauh dan mintak tolong lindungilah diri saya dan keluarga serta kaum kerabatku dari bala bencana dan perkara-perkara yang tidak diingini. Amin ya Allah..

Semalam terbaca kat IG, ada yang tulis fasal kes bunuh siswi di apartmen di UITM, entah betul entah tidak. Maaf, surat khabar hari ni saya tak baca pun, padahal tadi keluar je kejap ke bandar,* eh jap.. bukan kejap, lama nak mampus.

Tapi mungkin sebab saya ni demam selesema dan batuk bagai buat diri lemah dan rasa nak jauhkan diri dari orang je.. iya la sebab takut berjangkit. Tadi pergi pejabat UMNO Daerah, ayah dan abang saya bersalaman lah dengan orang lain. Saya tak sebab takut dorang berjangkit. Maaf ye, bukan sombong tapi memang saya demam, then tekak tak sihat then cam ada luka la kat tekak bagai. Tambah dengan selesema, ya Ampunn.. seksa wehhh...



Tapi tadi saya pergi ke Giat Mara Raub then ada berita gembira untuk saya untuk tahun depan. Yeay!!! apakah??? nanti lah bagitahu, mana ley bagitau sekarang. hahahha.. tapi memang sesuatu yang saya sungguh tak jangka sebab encik Nazari masih ingat saya. hahaha.. mungkin sebab saya blogger sejati yang tidak putus-putus menyokong Giat Mara kot... but not everyone sees that. sampaikan my cousin cakap saya ni Duta GiatMARA dah.. rasa? takke havoc tu? hahaha...

Dah lah, tunggu je la nanti, but for now, I need to gather myself and ready for a new beginning. Jalan yang saya sendiri pilih dan I have to be tough! Yes! I will!

Assalamualaikum WBT

p/s: I hold on to a distant star...

White Phalaenopsis! A True Beauty Indeed.

Assalamualaikum WBT,

Saya suka sangat satu bunga ni!!!

Dia bunga orchid, takde bau langsung, tapi sebab dia putih dan cantik, so saya suka sangat!!! Kalau letak atas meja, then ruangan putih, then table clothe warna light coklat camtu, mesti cantik kan? 

Nama orchid ni adalah, White Phalaenopsis atau juga dikenali sebagai Moth Orchid sebab ia putih dan besar. Cantik. Takde la cam moth tu, berbulu-bulu, ni white dan besar je. Such beauty wehh...

 Tapi kalau nak pelihara yang hidup, orchid senang jaga tapi tu lah, kalau tak cukup cahaya matahari, ia mati, kalau lebih, pun mati. so, kena rajin lah. orang kata kalau bercakap dengan orchid ni ia akan hidup secara kembang dan cantik. Haaa.. camtu lah...

So, dengan rendah dirinyaaaa.. saya hidangkan anda dengan pelbagai phalaenopsis yang cantik! tada!!!






Cantek kan?? cantekkk!!!

Assalamualaikum WBT

p/s: kalau letak atas meja satu, then mesti comel.



 

Restoran Seri Bahtera Raub. Sedap!!!

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua...
Dah makan? Kalau dah makan bagus. Saya baru makan..makan apa? Haruslah makan makanan yang biasa-biasa je... hahaha..

Menu. Roti telur bawang dan roti kosong, banjir, kuah campur. Makan kat mana? Haaaa.. kalau anda berada di Raub, seharusnya anda singgah di Restoran Seri Bahtera, Raub.

Bersebelah dengan Pejabat UMNO Raub, restoran ini menawarkan berbagai resepi mamak yang memang sedap. Saya paling suka makan roti telur bawang dan kuah dal mereka sedap sungguh.

Ada banyak lagi menu yang boleh korang order, harga menu mereka pun amat berpatutan. So, takde masalah lah bagi yang ingin berjimat...

So! Apa tunggu lagi.. jom makan.

Assalamualaikum wbt

P/s: meh makan meh...