Nuffnang Ads

Friday, May 26, 2017

Salaam Ramadhan semua.

Assalamualaikum WBT,

Apakah khabar anda semua?

Tak lama lagi kita akan berpuasa, esok je dah kita akan berpuasa. Ya Allah, sekejapnya kan?

Baiklah, marikan kita berazam untuk menjadi seorang Muslim yang lebih baik daripada hari-hari sebelumnya. Apakah kita cukup untuk menjadi Muslim yang baik? 

Jawapan saya, adalah tidak cukup. Dengan cara hidup kita sekarang, terdedahnya kita dengan dunia tanpa sempadan. Yes, kita mempunyai pilihan untuk memilih supaya kita menjadi seorang yang tidak terdedah dengan perkara-perkara sebegitu, namun, kita kembali semula kepada kita hanyalah seorang manusia yang hina.

Tetapi, apa-apa pun, marilah kita menjadikan Ramadhan Kareem tahun ini sebagai satu titik tolak kepada berbuat kepada perkara kebaikan.

Nak buat baik payah, sangat payah tetapi apakah daya, kita manusia. Buat jahat orang keji, buat baik orang sindir. Tapi, kalau kita dok dengar cakap orang tatkala kita berbuat kebaikan, sampai ke sudah kita takkan kemana.

Jadi, marilah. Saya mengajak diri saya sendiri, juga saya menyeru kepada pembaca sekalian, marilah kita menjadi Muslim yang baik. Kalau kita tak dapat menjadi baik seterusnya, baik sesikit dah lah. Kita betulkan diri kita sedikit demi sedikit. InsyaaAllah, kita akan menjadi insan yang berguna kepada Agama, Masyarakat dan Negara. InsyaaAllah.

Sekian dulu,

Assalamualaikum WBT

p/s: Nak cuba hidupkan balik Menu Ramadhan, tapi mungkin di Instagram di @qemallrazlan 

Monday, May 15, 2017

Salam Isnin.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar, selamat pagi semuaaa...

Okay, semalam adalah majlis Anugerah Bintang Popular Berita Harian 3.0 *katanya. I am sorry, saya tak menonton pun, cuma tengok keputusannya sahaja. Entahlah kenapa, maybe dah tua kot. Hmmm...

Or, matang, ke?

Apa-apa pun, disebabkan saya dah lama tak mengikut perkembangan industri hiburan Malaysia secara avid, I must say that, industri hiburan Malaysia mungkin semakin better. I don't know, maybe,

So, bagi sesiapa yang membaca my writings, tolonglahhh... tolonglah... suggestkan topik untuk saya tulis, boleh?

Terima kasih.

Itu sahaja.

Assalamualaikum WBT

P/s: Salam Isnin!!!