Nuffnang Ads

MY BELOVED FOLLOWERS

Tuesday, September 2, 2014

Project ARA 2014! Hehe...

Assalamualaikum wbt,

haaa.. siapa pernah buat,

1. tulis entry bebanyak.
2. then 'schedule'
3. then tunggu je...

Saya baru buat. Yes, baru je beberapa bulan ni. Kalau time saya ada banyak idea then malas nak publish sekali gus, saya akan schedule-kan entry-entry saya yang banyak ni. hahaha... memang best! hehe.. takde-takde, saya akan schedule-kan mana-mana entry yang perlukan sahaja, sebab kadang-kadang kalau ada entry yang sepatutnya saya tulis on the spot, saya akan terus buka blog apps kat Samsung Grand saya tuh, banyak gak jasa dia tu, suka!

So, sekarang saya berazam untuk mendapatkan Tab pulak kot, sebab senang nak update, besar dan best sikit nak taip. hehehe... in shaa Allah, nanti saya akan realisasikan impian saya tuh. hehehe.. impian ke? hehe.. 

Okay, sekarang saya sudah ada di kampung saya, Kampung Jenud yang terchenta ini... bersenang lenang jap, panasnya la ya Allah... sungguh panas. saya duduh dalam bilik pasa kipas sekuatnya nihhh... sebab panas. Tadi pepagi saya dah bawak ayah saya ke sana-sini. Saya kalau balik ni memang driver lah, tadi ayah saya pergi buat IC, sebab IC dia hilang dan dia tak kena bayar kayyy... FOC! sebab warga emas. gituwww..

Then saya pergi juga ke Bank Rakyat sebab kad dah takley guna. Sebab, setahun takde transaksi ke hape. so, camtu lah... kenalah saya masukkan duit untuk bendatah, then kad dah taley guna... hehe.. no hal, saya pun takde hal sangat, lagipun, bukan guna sangat pun, cuma nak aktifkan sebab ada hal sikit.. hehe.. *lantak, korang faham, korang fahamlah, hahaha..



balik ni saya ada beberapa benda nak buat. Buat awan untuk Birthday Marquis, Blue Navy Pants untuk saya... hehehe.. dan juga Floral Printed Pants (blue)... rasakan! hahahha.. fefelinglah apa lagi..malas nak buat Harem Pants sebab pelik, baggy, tak suka!

dah, nak mulakan ni.. byeee...

Assalamualaikum WBT

p/s: Tahniah Mila sebab nak lanjutkan pelajaran!! Good Luck dear!

MOVIE : Girl in Progress (2012)

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Mesti semua sihat kan? Baiklah, tadi saya sempat menonton satu filem ni kat KIX HD Astro, dan saya tonton Girl in Progress (2012) dan pada mulanya saya rasa macam,

"Apa benda cerita ni?"

Then bila dah tengok lelama sikit, then rupanya jalan ceritanya agak menarik, ia berat tapi tidak terlalu berat untuk difikirkan. Ia tak seberat cerita Leonardo DiCaprio berlakon tu, yang berlapis-lapis tu, mampus kalau yang tu, memang saya skip lah.. hahaha...

http://en.wikipedia.org/wiki/Girl_in_Progress

Baik, berbalik kepada Girl in Progress (2012) ni, ia adalah lakonan Eva Mendes (Grace) dan Cierra Ramirez (Ansiedad), Grace adalah seorang ibu yang seolah membiarkan anak nya Ansiedad membesar tanpa kasih sayangnya. Ibu yang bekerja sebagai pelayan di sebuah restoran tempatan sukar untuk meluangkan masa untuk anaknya. Oleh itu, Ansiedad cuba untuk melangkah waktu akhir kanak-kanak (awal remaja) untuk menjadi dewasa. Ini yang Ansiedad baca di dalam buku dan cuba untuk ikut, malangnya, apa yang dirancang tidak menjadi, well, ia seolah-olah meyonsang arah kehidupan untuk mencepatkan masa sedangkan Ansiedad masih ada di waktu tersebut.

Ada beberapa konflik di akhir cerita tetapi ia ditangani dengan drama oleh karakter di dalam cerita ini. Di akhirnya, Ansiedad had this epiphany (kesedaran) dan sedar bahawa apa yang dilakukannya adalah salah dan proses adalah proses. Ia tidak boleh dilangkau dengan senangnya. It needs time. 

Kepada yang suka menonton filem yang berasaskan family and like trying to find the path of life, well, you should watch this film. Ia filem yang agak lama tapi ia agak menyeronokkan. Seronok menonton cerita seperti ini. But i really think that watak Trevor patut dikembangkan lagi, sebab at the end of the movie, when Ansiedad was trying to become an adult by having intimate relationship, Trevor macam trying to come out with something, where he told Ansiedad that all his wrong doings were just for fun, because he too was neglected by his parents. So, truly, neglect is some sort of the keyword here, right? hehe..

Grace neglected Ansiedad, Ansiedad neglected her bestfriend Tavita, Trevor's parent neglected Trevor, Grace's boyfriend neglected his son and wife and so much more. 

Dah la, nak kemas-kemas bilik ni, berhabuk sangat daahhh... hihu...

Assalamualaikum WBT

p/s: kepada yang suka tengok cerita ni, tengok lah, cari kat Youtube ke kan? Download Torrent ke, saya tengok TV je.. :)

Program I Want Sihat : 'Keh Nak Sihat : Orang Raub, Moh Sihat Wehh!!!"

Assalamualaikum wbt,

Baru-baru ini kat Kampung saya, Kampung Jenud yang terchenta ini, ada satu event yang di namakan, 

Kem I Want Sihat Peringkat Daerah Raub dengan tagline,


"Keh Nak Sihat : Orang Raub, Moh Sihat Wehh!!!"

Haa.. ada banyak aktiviti yang dijalankan masa event ini berlangsung, ups! *sambil tutup mulut dengan 2 jari, event ni dah berlalu pun, ia bertarikh 30 Ogos 2014 pada pukul 2.00 petang - 6.00 petang yang bertempat di Pekan Sehari Kampung Jenud, Sega 2, 27660, Raub. *hamek, alamat penuh saya bagi... hew hew hew..

Aktivitinya adalah :

Kuiz Pemakanan Sihat
Pertandingan Mewarna Kanak-kanak
Pertandingan Memasak Menu Sihat
Pemeriksaan & Saringan Kesihatan
Pertandingan Sukan Rakyat
Cabutan Bertuah
Pameran Kesihatan

Untuk jangka masa yang singkat, ini amat menyeronokkan. Aktiviti-aktiviti yang diadakan juga sounded amazing. *maaflah saya takde di kampung waktu ni, ada job masa ni, nak je balik, tapi tu lah, hehehe..

Tujuan program ni senang je, Memupuk cara hidup sihat kepada penduduk Kampung Jenud. Kedengaran senang kan? Korang ingat senang ke nak pupuk cara hidup sihat dan mengubah cara hidup yang kita telah hidup maybe selama 26 tahun? Like me, susah woiii!!! saya ni, lepas makan nasi menyesal, then bila dah takde pape, menyesal dah hilang, makan lak KFC, then menyesal. Kau rasa? hahaha.. 

Apa pun, nama pun 'memupuk' kan? so, kenalah slow-slow. Kalau nak ubah terus, baik guna mengubah kan? so, dorang guna memupuk, *entah, sebenarnya tujuan tu saya ikut rasa je, sebab takde dalam pamphlet ni, dorang tak letak. Well, siapa nak baca kan? hehehe...

So, program ini telah dianjurkan oleh I Want Power of Health, Step Out, Kesihatan Raub, KPJ Healthcare, dengan kerjasama, Kuantan Specialist Hospital, JKKK Kampung Jenud, Komuniti 1 Malaysia Kampung Jenud, Persatuan Belia Kampung Jenud, JKKK Kampung Ulu Atok dan JKKK Kampung Kuala Atok.

So, walaupun saya takde, well, at least I am doing my part by promoting this event even if it is after the event. hehehe.. mungkin ada event seperti ini lagi nanti, who knows kan? hehehe...

Assalamualaikum WBT

p/s: so! jom sihat!!! 

Sunday, August 31, 2014

Makan-makan di Asia Cafe, Subang. Boom!

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar? Makan jom? Nak? Tapi mesti fikir,

'Nak makan kat mane eh??'

Then,

'Nak makan apa eh??'

Haaa.. worry no more kalau korang kat KL then tak tau nak makan apa, pergi je terjah Asia Cafe di mana kat sini, makanan memang kaw-kaw banyak then memang sedap!!

Kalau korang menapak kat sini then tetibe,

'Ya Allah, banyaknya makanan, nak makan apa ni???'

Haaa.. itu bukan masalah saya laahhh... hahaha.. itu korang kena cari ar sendiri. Hehehe...

Dah, ni nak makan lagi.. light-light jeww..

Assalamualaikum wbt

P/s: orang subang memang best la...