Nuffnang Ads

Friday, January 28, 2011

Family Business!!!


Hye-All!!!

Haaaa......my life is complete with all my family being here with me... 
Tonight!!! my brother, my sister and her 3 sons and of course, me... were going to the KFC in our town and surprisingly!!! there were people all over the place... and there are Chinese, Indian and Malay (of course)... 

We were all eating KFC... (Kentucky Fried Chicken)... I ate quite a lot... 2 pieces of chicken... Cheesy Wedges and so on...(the menu is unfinished)... 

And for tomorrow!!!...
We have a plan to go to Kuala Lumpur to have a bowling competition!!.. Our Youth Society organized it for us (the Youth of Kampung Jenud)... it is a good plan and to me a healthy activity to play...haha....


to be honest... I am missing all the inner me when I am at the UNiSZA...but when I am home... I am me!!..hahah

okay!!!...lets have a wonderful holidays everyone!!..


Till then...



Muah2!!!

Home Sweet Home Baby!!!


Hye-All!!!

I just arrived from Kuala Terengganu and my trip was at 10p.m. and now the watch shows me the time is 5.20a.m. Surprised huh?..... 7 hours from Kuala Terengganu to Bentong,Pahang?...well...what to do... it is way better than to Kedah or Johor and Kuala Lumpur even. Hurm...

Here I am at my cousin's house (uncle and auntie)...they are nice people. I am just looking around and I cannot sleep AT ALL!!!  not that I do not want to but I CAN'T... I had quite a long sleep on the bus so...i just can't.
Back at the hostel in UNiSZA.... some of my friends...they did not going back to their homes... Sapizi, Wadi, Hadi and some more.... I do not know why they do not want to go back to their homes and me.. I like going back to my home, where I feel like home!!...Home sweet home baby!!!

Okay....my plans to this holiday are not that many but it is enough for me to spend the times with my family...I will post the story in this blog...you'll have to wait okay???


till then!!



Muah2!!!

Thursday, January 27, 2011

Tajuk : BEN ASHAARI BLOG

NI ada satu segment ke..bloglist...x kisah lah..janji aku suka..okay...ni syarat2 yang perlu dipenuhi....

Sila nyatakan berapa kalikah anda update sehari dan jumlah entri anda sehingga kini .. 

aku update macam ikut suka je..tetapi sekarang ni aku maca buat novel sket...nk test imaginasi...aku banyak berblogwalking..bub ramai kat blogwalking tu paling bagus untuk test knowledge and cari knowlegde..so...Follow lah blog yang penuh informasi macam Lulu-Pages, BEN ASHAARI,  Mat Gebu dan lain-lain. Lau nk fasal jumlah entry aku ni kekadang kalau rajin teramat sangat tu..adalah dalam 3 entries...kalau malas tu..xde langsung..hikhikhik...

Kenapa anda berminat nak berada dalam blog list BEN ASHAARI ...

Kenapa aku minat nak berada dalam blog list BEN ASHAARI...bukan apa?..disamping dapat orang kenal aku pun jadi macam lebih bersemangat nk menulis..aku jugak perasaan cara aku menulis sekarang adalah lebih baik daripada dulu...pengumuman aku dpt C5 untuk BM!!..seriously...malu je kan..but then..since aku main blog ni..aku dapat lah improve my BM..and also my English.... tapi yang paling penting...aku nk kenal ramai orang....tapi kalau ada dalam list blog BA...lagi ramai orang akan kenal aku kan?..(berangan)

Apakah perkara yang ingin anda lakukan sekiranya blog anda popular ? 


Wah...persoalan yang memang aku suka...kalau lah blog aku popular...aku...aku akan cuba jadi macam BEN lah...promote blog orang lain..ni sungguh2 ni....xde main2 okay....aku akan promote blog orang lain..biar orang lain jugak rasa macamne jadi popular...dan masa tu aku akan pesan bahawa..."Apabila kita berada di langit biru....jangan lupa kepada tanah yang dibawah"...


till then...






Muah2!!!

Cerita Novel Senja Kala!!! Bab 2

Hye-All!!!
Bab 2

Semakin aku memikirkannya, semakin aku pening. Adakah aku ini lurus?...atau adakah aku ini bengkok?... mungkin aku tahu apakah jawapan untuk soalan aku sendiri,tetapi perlukah aku menjawabnya?... perlukah aku mengkhabarkannya kepada orang lain?...aku rasa adalah tidak perlu....

Hampir setiap hari aku bertembung dengannya. Ada satu hari, setiap aku keluar dari bilik ku, pasti aku akan bertembung dengannya. Aduh!... susah kalau macam ini, aku mahu mengelakkan diri ku...tetapi... semuanya tidak menjadi.... aku ingin berlari tanpa dikejar oleh bayang-bayang aku sendiri...

tetapi kadangkala aku terfikir... "adakah aku ini gila?""adakah aku ini sakit?"... "perlukah aku berjumpa ustaz atau sesiapa untuk mengubati penyakit aku?''...untuk sekian kalinya...aku menjadi semakin keliru dengan hidup aku... hidup aku sudah tidak dilandasan yang sepatutnya... tapi nasib baik ia masih tidak memberikan apa-apa perkara yang buruk buat diri aku. Baiklah...aku pun terfikir, selagi mana ia tidak memberikan perkara yang buruk untuk diriku...haruslah aku teruskan perkara itu...

aku bukan apa... aku cuma suka tengok dia sahaja...bukan hendak buat apa-apa...suka tengok..seperti admire someone for afar.. macam itu lah... cuma yang ini bukan jauh... dekat giler...hahaha... (aku tidak boleh menulis dalam keadaan yang terlalu formal)...Ye lah...aku pun bukannya baik sangat pun...hahah..aku amik apa je...dia amik apa je....erm...tapi dua-dua amik bahasa kot...entah lah...aku pun tak tahu.....tetapi yang penting aku hanya admire dia dari jauh...itu sahaja..tiada langkah-langkah yang pelik lagi aneh untuk diambil untuk mengenali masing-masing....


to be continued...

p/s:.Do you want to read the first chapter? Klik here (Bab 1)


Till then...



Muah2!!!

Cerita Novel Senja Kala!!! Bab 1

 Hye-All!!!

Aku ni adalah novel ni...dengar2 dari kengkawan macam sedap je baca...okay lah...aku mulakan ek...


Bab 1:

Adakah hati aku ini sukar untuk diubati? Kalau ada ubatnya..di mana untuk aku dapatkan?... Kenapa aku harus menjadi begini?..Ini semua bukan kehendak aku....aku tidak mahu untuk diperlakukan seperti dahulu lagi...aku tidak mahu...TIDAK! aku tidak mahu... tetapi...apabila kita bercakap tentang perasaan...perasaan adalah sesuatu yang amat sukar untuk diubah. Aku tidak berdaya hendak mengubahnya...aku tidak mempunyai kekuatan untuk mengubahnya..mungkin ada suara yang berkata...senang untuk mengubah sesuatu..tetapi..bukan aku...aku tidak mampu....aku bukan tidak pernah mencuba...tetapi...GAGAL!....perasaan aku sukar untuk diubah!!..sukar!!!...Susah kan kalau jadi sebegini...
Tetapi...kalau aku hendak berubah?..adakah yang masih untuk menerima aku selepas aku menceritakan segalanya??..masih kah ada?..apakah pandangan mereka terhadap aku?..adakah mereka akan memandang aku jijik...keji...kotor?..namun..semua itu bukan kehendak aku...macam aku cakap tu..bukan kehendak aku langsung...masa tu....aku tidak tahu apa-apa...aku hanya mengikut sahaja...
Kau yang rosakkan hidup aku!!..kau yang rampas semuanya!!!...kau yang ambil segalanya!!!... milik aku yang paling berharga!!..dan setelah kau ambil!!...hidup aku MUSNAH!!..musnah segalanya!!...Kau rosakkan hidup aku sejak aku kecil lagi kan?..dan kepada Kau...sila lah kau tanggung segala dosa yang aku pernah,tengah dan akan buat...kerana Kau aku jadi macam ini aku tau tak?..Kau tau tak?? tapi aku rasa kau tak akan tahu apa kesan yang aku terima selepas perbuatan kau tu kan?... apa yang kau tau....seronok je kan?...kau memang macamtu...aku sikit pun tak terfikir apa yang telah terjadi pada diri aku, akan memberikan kesan untuk sepanjang hidup aku!!....Sungguh aku tidak pernah menyangkanya!!!....lau kau x rosakkan aku dulu.....aku TIDAK AKAN jadi macam ini tau....so...sekarang ini...SEMAKIN JAUH AKU BERLARI...SEMAKIN DEKAT IA DATANG MENDEKATI AKU!!!...aku sudah jauh berlari..sudah jauh...tapi  rupa-rupanya..larian aku hanyalah selangkah kamu....sekali aku menoleh kebelakang...ia sudah berada dibelakang aku....aku tidak bersalah..perasaan ini yang memaksa aku...untuk melihat keadaan sekeliling...maafkan aku....aku tidak mampu...

tetapi hidup aku telah berubah..kepada lebih gembira...aku jumpa seorang ni..hehe...comel je...muka innocent je...comel je..aku nak guna sangat lah....comel sangat...

aritu aku terpandang dia...masa nak keluar dari bilik....aku pandang dia...dia pandang aku...aku tak tahu nak cakap apa....dia pun apatah lagi kan...hahaha....aku kan kalau dengan orang lain aku okay je...cuma kalau dengan dia...macam susah je...ntah kenapa ...aku pun tak tahu...hahaha...



to be continued...


Okay....thats is Bab 1...next time...there will be more..


Till then....!!!





Muah2!!!

Wednesday, January 26, 2011

Gunung berembun

Hye-All!!!...

How are you today?

tu lah ayat yang aku dapat daripada seorang kawan...mmg ayat tulah yang digunakan kalau jumpa aku..panggil abang pulak..geli geleman aku..haha...
tapi budak ni..bagus tau...dia xde lah perasaan malu hendak MENCUBA!!..
maybe orang tengok sesuatu benda tu MUDAH kan?..tetapi pada aku...benda yang muda tu sebenarnya PALING SUSAH sekali nak buat....kan?..haha..aku rasa lah...tak tau lah pulak orang lain..kan??..hurm...

arini..malam tadi ni...aku baru je diberikan tugas sebagai Vice President for Hiking Gunung Berembun BES 2011 ...wah??..and..what?...kan?..haa..aku pun..erm..terima je lah..bub kalau aku tolak...sapa lagi yang nak jadi kan..aku pun x lah pandai sangat nak lead2 ni...aku ikut orang jugak..mcmtu lah.....

Hiking ini jugak salah satu daripada benda yang aku nak buat sebelum aku mati lah...bub at least aku naik satu gunung..bub tengok lah dulu..kalau lulus all the things..and lulus the proposal..then...we can proceed lah..but as far as I am concerned the budget is too high...and yet I do not know where we can find the budget....but...we will figure it out...for sure!!


I Hope everything that we have planned(not official yet) will be a successful plan!!!...


Till then...



Muah2!!!

Tuesday, January 25, 2011

A Song For You

Hye-All!!!

well...everyone....below is the lyric from Celine Dion....entitled..."A Song For You"...
I really love this song and also the lyric of this song....if you can see here...the lyric is so touching..well..to me...when i sing this song....I feel the pain and missingness in the singer...she really knows how put the emotions in her songs!!!...I really love her....

I couldn't live
Couldn't live without your love
For one kiss well I'd give everything up
There's no words that can describe what I feel deep inside
So I'll let this song say it all
Then I hope u'll understand
Once u've listened till the end

Heard the music in my head so before I could forget
I start singing yeah I was singing this song for you
Just made up the words

Na na na na
Ooo yeah

My heart was the melody
so I am singing this song for you


p/s: the meaning of the lyrics is nothing to do with my whole personal life...hahahahu



Till then...




Muah2!!!

POsting....


Hye-All!!!

arini aku rasa mcm nk HUPDATE je....nak je tulis memacam...tapi...
apakah tulisan ku ini dibaca orang?..
hahah...pedulikan!!...(ada lah yang baca kot...sila baca yer...)...

okay....
arini terdapat pelbagai post yang menjurus(pergi) kpd topik yang sama?..
apa ek topik tue?????..
apakah?...eh!!
kuat sket.. X BERAPA DGR lah!!!...
apa?..
FS??
apa tu?...
okay lah...\yer...suma entry adalah fasal Fasha Sanda...yang telah berpisah
dengan JEJAI...adalah...ex Nora Danish...
bukn FS ex ND ok...
jejai ex ND....

hai....ramai je kan macam lega dgn kejadian ini...
(termasuk aku....)
lau aku lah jadi ND tu....
aku....terima je balik si JEJAI tu...ye lah...
xkn lah xde da sayang walau sket pun kan....
mesti ada punya lah....kan? kan? kan?...
lagipun..ND pun rapat dengan keluarga belah JEjai tu....
baik orangnya keluarga Jejai tu..
jejai je yang gatal kot..muhahahaha....

tapi....
perempuan kan....
tah lah...aku pun x pndai nk tafsir2 ni...
(kena amk kela Feng-Shui kot..)....

ok lah...
nanti update lgi...



till then....





Muah2!!!

ECCENTRIC!!!!



Hye-All!!!

Today..I would love to write about My SELF!!!.seriously...
try click at My SELF there....what did you find?...hahaha

well...i am not like that actually...
i am more to the person who is interesting to know about...
well...easy words..
AKMAL = INTERESTING...
why?..
well...as far as i am concerned...
i am a person who VERY outspoken...
maybe people who know me would find me as a very ok
but
to those who do not know me as a person (i mean..know me personally)..
they might find me as a RUDE, TOO OUTSPOKEN, ARROGANT and so on...
but seriously... I AM NOT!!!>.hahha..

well...the reason why I wrote this piece of writing is because...
People tend to MISS my real personality..
I admit that I am not a person who just can talk like that and carry on the talk until forever..
but seriously...
I am the one who very close with my frens and to those who do not have this close contact with me might find me and look at me NEGATIVELY....
hahah...

that is all!!!





till then...






Muah2!!!

Monday, January 24, 2011

KEBOSANAN MELANDA!!!!


Hye-All!!!


erm...kebosanan telah melanda!!
korang nak tahu..hidup aku semakim lama, semakin bosan...kenapa?..
aku pun bingung sebingung bingungnya...
rasa nk hentak2 je kepala ke dinding dan lantai ni...
adoi!!!..
aku macam hilang semangat je..
ye lah....semangat nak buat kerja...(assignments yang giler bapak berlambak tu)..
please!!!....
do help me Allah!!..
Help in finding the right path and please accept my prayer!!!

Semalam, aku tido lmbat giler!!!!!
tak pernah aku tido selambat tu...sebab apa?..
itu ada lah semuanya sebab assignment yang satu je padahal...
tapi...
aku buat lambat...jadi aku pun terpaksa bersengkang mata dalam membuat assignment itu..
adoi!!! kesengalan terasa...
pastu dalam sibuk2 buat assignment..
aku boleh lupa aku terletak hp aku dalam beg kawan aku...
kesengalan kuasa 2!!!...adoi lah...
pastu mula lah...tepon sana, tepon sini bertanya khabar hp!!!...
bangang kan aku?..
erm...aku lah tu...
aku selalu je tertinggal barang2 ni... and agak pelupa..
mintak2 da kawin nanti tak lah terlupa sapa nama awek..
kang ramai pulak awek aku!!..hahaha
eh2!!!apa ni....silap2...sorry.....

pastu...
akhirnya...pukul 4.00 pagi tu..siap jugak lah assignment aku!!..
aku tak nk dah buat lambat2..ye lah..bukan apa...aku asyik sangat kot ngn FB, Blogger dan lain2...
aku jadi macam hilang tumpuan fasal pelajaran..
nak2 pulak Berita Minggu yesterday view headline fasal Blogger tu..
RM 1 juta babe!!!..
sapa tak berpinau mata...kan?...hahaha
aku pun berpinau gak mata weh!!...


dah lah ek...nanti aku hupdate lagi..
ni japm lagi nak pergi main badminton!!..
semalam pergi...tup!!! xde letrik!!!.
bengang punya fasal aku n lain2 pergi Jogging..
habis cerita...haha



till then...




Muah2!!!

Sunday, January 23, 2011

JOM SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI


Saya adalah ternampak segment ni...sonok je...saya pun gatallah tangan tulis apa yg patut....jadi adalah syarat2 yg dikenakan si pemilik blog(Abng BEN) dalam segment ni...jadi ini lah yg saya dapat buat...


Sapa yang buat header tersebut:


Header ini...(yang kat atas tu...ha...ada bunga siap!!..hahah muka saya yg kecil kat kiri sudut bawah... kat situ lah... erm..header ini...saya buat sendiri..al-maklumlah...nak mintak tolong orang lain buat...tak tahu nk mintak tolong kat sapa..so...Saya tanya Ayuni fasal header ni...buat kat mana....ada apps ke yg perlu....dia pun cakap dan jelaskan...saya pun ikut je lah...cuma..saya masih lagi terawang2an tentang bagaimana nk buat header yg mcm melintang tu...erm...xper..nti saya buat lagi...hahaha...
gambar bunga ni..saya ambil dekat Zoo Negara masa saya pergi ngn keluarga aritu..bub tu special sket..gmbat saya kat bawah tu...saya amik masa saya dalam bilik je...hahaha....

Perisian yang digunakan:

Untuk perisian yang digunakan...saya menggunakan PhotoScape jer...itu je yang saya pandai...itu pun Ayuni jugak yang ajar...Thanks....

Maksud header tersebut


Kalau nak menjelaskan maksud header tu...uish!!..susah jugak tu...okay2..mcmni..kalau tengok dalam header tu....ada lah 3 kuntum bunga...kan?...jadi...ia mewakili setiap 3 benda penting dalam hidup saya...iaitu...Family, Kawan2 dan Perjalanan hidup saya. Family penting sebab tanpa mereka tiada saya di bumi ini, kawan2..juga penting...tanpa mereka...saya tidak akan mengenali apa tu kehidupan...dan akhirnya..perjalanan hidup saya...ia penting supaya apa yang telah saya lalui..akan menjadi iktibar dan pengajaran buat saya di dalam hidup supaya saya dalam menempuh hidup ini dengan baik.

Jangkamasa yang diambil buat header itu:

Masa yang diambil untuk membuat header ini...amatlah sekejap dalam masa 2 jam sahaja... Alah...kalau header yang mcm ini...agak senang kan?..amik je gmbar pastu edit je...

Header blog lain yang anda suka tengok:

Header yang saya suka tengok adalah!!!....Cik Lulu!!!(sila klik sini)...header cik lulu comel....ada gambar dia pulak tu kat sebelah......haha..lagipun...blog dia mcm surat khabar da...mmg best lah...banyak sangat info...tak percaya?...cuba lah pergi kat blog dia...mmg syiok lah!!!walau header dia simple...tapi best je...sejuk je mata memandang..kan Cik Lulu..hahahah

Okay..baiklah...kalau saya rasa lah...header saya ni tak lah se-grand mana...x lah sehebat header blogger lain tetapi...ia sudah cukup untuk membuat saya gembira sebab ini adalah usaha saya...seperti abang ben cakap dalam post yang lepas....buatlah apa2 pun..yang penting sabar...so...saya akan terima apa sahaja review baik positive ataupun negative...

sekian, terima kasih.


HELP ME!!!!...again


Hye-All!!!

wah...tomorrow I got class at 12pm-1pm..
well..that is the reason that I sleep quite late these days...

I do not know what has happened to me,
because,, these days...I feel like there is no INSPIRATION at all..
I am toooo darnm lazy to do anything about homeworks...
assignments...discussion (except the one on SB)...

I DO NOT KNOW WHY!!!!>..


help me God..
help me everyone...
do advice me to go beyond my thought..
please!!


GIVE ME THE INSPIRATION!!!!!


till then....







Muah2!!!

Saturday, January 22, 2011

Contest :Projek Budak Tabika

HYE-ALL!!!!



(click je kat banner atas ni..)

NI lah contest yang ke-tiga aku sertai... ni pun di tagged oleh...Cik TIniey (click here)...
contest ni menarik jugak tau...bub owner ni nk kita berimaginasi dengan minda kita yang dah tua ni..(i muda lgi)... cuba kembali ke zaman pemikiran kanak2 yg bagaikan tiada masalah...kan?..ye lah..kekanak dlu mana pikir sgt pasal duit....sekarang...huh!!!...kalah org tua pegang duit..kan?...

ada syarat jugak tau... Sini

okay...nak setat da ni....jom karang!!!!!!!!!!!!!!!!

Pada musim ct sekolah yg lepas.sekolah sy telah m'adakan 1 aktiviti riadah d'kawasan air terjum sekayu.
tngh2 syok sy n kwn2 mandi kt air trjum 2 sy nampak s'eko rama2 yg cantek.sy pown kejar rama2 2.tiba-tiba sy.......

tiba-tiba saya terdengar suara yang memanggil dengan bait-bait lagu yang
dinyanyikan...aduh!!...hati ku tersentuh (ni lawak ke?..jap eh)... terpanah hati ku mendengarnye... saya pun menjenguk dan cari2 lah..kat mana sore itu keluar...alangkah terkejuz lagi berukz saya melihatkan...Siti Nurhaliza menyanyi dan berterbangan di celah2 pokok renek itu (mcmne tu? byglah sendiri)...

ct tu nyanyi dengan pasangannya Datuk K..alah..suami dia...suami dia boleh nyanyi tau...tapi adik dengar suara dia..x lah cedap cgt...adik pun terus lari...
adik lari cebab bukn apa...adik nampk ada 5 ekor harimau cekes kat citu... adik takut... adik nk bgtau kat datuk ct n datuk k...tapi...dorng tengah conok cgt nyanyi..adik pun...lari je lah....adik takut..!!!...muhuhuhu..mAK!!!!!!!!!!!!!!!!! harimau!!!.....diorg nk makan the Datuks!!!....

tanpa hiraukan lautan orang yang ramai kat sekayu tu...adik pun lari smpai MARANG??..mereng ke apa?..jauh mcmtu....cmpai kat marang adik pun duduk kat bustop..tunggu bus... 2 minit pastu..bus pun sampai...ia berhenti... adik x tau nk buat apa..ye lah tabika kan...
pastu pemandu bus tu pu buka tingkap dan ask adik...
"Hoh...buat gapo kecik2 ni ?..nok g manno?"...
adik pun cakap dalam hati ..Nombor yg anda dial tidak dapat dihubungi... adik x paham lah... gapo tu apa?..manno tu apa?...el-nino adik tau lah.... pastu adik pun cuba2 lah mana tau betul ke apa kan...muhu...

"Pakcik2..adik nak balik rumah...tapi adik lupa rumah adik kat mana..pakcik tau x?"...erm...pakcik tu pndai buat lawak...dia jawab..

"bilo maso aku kawin nge mokcik mung?..."...

adik lagi lah x paham...mokcik?..momok?...montel?...adik jawab..

"betul2 lah pakcik.."...

"okay2..pakcik x tahu nok..hahaha.nok..?..ginni...pakcik pung baru jee duduk Teganu niw.. pakcik dok tahu tarang butir habuk pasa tepak ni...pakcik datang dari Thaileng...pakcik lamee doh duduk sanne...maah ke pak cik deh..."..(campur habeh...)...

pastu pakcik tu pun ask lagi...

"adik nim nok naek ke dop?"...

adik jawab. "nak lah!!"...

pakcik tu ask lagi...

"ada anak kunci?"...

adik pun...

huh??..anak kunci?...nk buat apa?"...

pakcik tu jawab.."kenelah ade anak kunci...kalau adik ni xdop anak kunci...payoh lah adik nok naik...dop bulleh naik lasom, maah ke pokcik neh...ada tu depang pintu bus express ni..."KALAU XDOP ANAK KUNCI...DOP BULLEH NAIK LASOM"...

adik pun dengan muka sedih...berlalu..ye lah drpd dengar pakcik tu membebel je...nak muntah pun ada sebab lapar...pastu adik pun sampai rumah selepas 12 jam berjalan...mmg muntah lah adik...sampai kat rumah...adik pergi ke dapur..pergi makan dulu...erk!!!..kenyang setahun...muhaha...

pastu tanpa segan silu adik pun pergi ke bilik adik... adik nk bukak peti besi adik...adik ni orang kaya..so duit simpan dalam peti besi... adik buka..alangkah terkejutnya adik melihat duit adik yang byak itu..menjadi semakin banyk...adik pun terpikir kenapa perkara ini terjadi...erm....
tiba2 ayah masuk...

"Tahniah adik..kerana nama adik termasuk dalam surat wasiat Queen Elizabeth.. duit semua ni, semua datg dari England... ada 60 guni lagi kat belakang rumah tu...semua atas nama adik...tahniah"..
ayah pun berlalu...

adik..bukan main terkejut beruk lagi....adik pun da mcm2 pikir ni nk buat apa dgn duit tu...tpi cmne Queen tahu nama adik dan bagi duit ni...adik pun kol Queen dan adik ask...

"Hello..may I talk to Queen ?"...

"Yes, speaking"..

"I dont understand about one thing.. could you explain why you put my name in the will?"...

"Well...I like your blog...that is all...I do not need to explain more...just take the money and do anything that you want with that money..."..

adik pun terpinga2..nk melompat pun susah, takut wayar tepon tecabut...
"Okay Queen..may god bless you..thank you bye"...



Keesokan harinya...adik pun pergi lah ke tempat perlancongan yang pertama..ye lah...ada duit byak..pergilah melancong dulu...first stop!!... KUala Gandah Elephan COnservation Centre...adik xcited nk pergi ni...pergi punya pergi....ada jumpa seekor gajah masa otw... nasib baik kami pergi 1 kereta...ada ke gajah tu kejar kami...laju!!!.... macam usin bolt...mmg laju...sikit lagi belalai dia nk capai kereta kami..kalau capai tu...x tau lah...bayngkan usin bolt!!!..ahhaah..laju kan...dah lah gajah tu lari guna dua kaki je...mmg laju lah....pastu dia punya tinge guna sebagai break kalau nk break..belalai guna sebagai pencapai barang....eeeiii takut adik....nasib baik sempat lari...muhh!!..bye gajah...yg anehnye..gajah tu pun babai adik...lgilah adik takut..xpernah adik tgok gajah babai orang...eeii...seram..

pastu kami x jadi pergi Kuala Gandah tu...bub da tgok gajah yang lagi unik..lari mcm usin bolt..siap babai2 lagi..haaha...
malam tu kami pun tido....kami tido kat Palace of the GOlden Horses...mmg besar lah hotel tu...adik tido single room..mak dan ayah tido double room... jadi kami amik dua bilik lah... Krrriiinngg!!!!......jam adik bebunyi.....ada ke masa2 mcmni jam tu nk berbunyi..muhahah...adik pun tutup pembunyian jam tuh....hha...

lama2...adik bangun...tgok jam...dah pukul 830pagi...aku ada kat bilik aku rupanya..naya!!!!
Huh??>>830 pagi...Ya Allah...aku (adik) ada kelas pukul 800pagi....dah lambat3!!!!!!! lambat sgt!!!! ...sgt lambat!!!!!!!!!!..xnk!!!>. aku xnk kena bar...
pastu otw g kelas tu..aku igt balik...aku bermimpi ke?...masa aku tabika mana ada aku buat menda tu...pastu aku tgok dalam beg ada seikat duit RM50 yg aku anggarkan bernilai RM50,000...banyak tu....mimpi ke aku?..kalau mimpi..kenapa duit tu ada ngn aku?...gilerlah....
pastu dalam kuliah....cikgu/lecturer panggil nama aku...
dia ask,

Kenapa lewat?...mimpi apa pulak arini?...

aku jawab...

mimpi gajah..(dengan selamba)..

gegak gempita dalam dewan tu ketawa kan aku...mmg malu lah....X RELA diperlakukan sedemikian rupa..!!!..mmg malu...agaknya kalau aku ceritakan semua mimpi aku...lagi punah aku..haha

dia pun ketawa sepuashatinya....mmg malu lah lau..dia ask sarcastically..."kamu tidur ngn gajah tu ke?..."...

sekali lai diketawakan..hahaha....
aku pun diam je lah...malas nk layan....

aku pun jawab dalam hati..."a'ah...adalah muka dia macam kau..badan pun lebih kurang.."..
aku tersenyum sorang...

kelas over...

takut aku?..seram ke kelakar ni?....bantai lah..hahaha

p/s:..aku x pndai nk kira duit...aku pun x berapa pndai nk karang ni...ni je lh yg aku bley buat...


my tag persons are:..

Ayuni
Sekamar Rindu
CIK LULU



till then....





Muah2!!!


SB HEBAT!!!!



Hye-All!!!...

I masuk tdi SB!!..
mak aigh!!..
mmg havoc giler...puas hati havoc!!!

giler2 havoc!!!

mmg!!!!
hahahaa...

but it is good havoc...
unlike other havoc kan?..

betukar2 link scara sihat...
jangan tukat je.
klik kat Nuffnang tu..
menderma tau..


okay..


till then...




Muah2!!!

Friday, January 21, 2011

Iphone4 ke Blackberry Torch



Hye-All!!..

I am entering this contest about
(the due date is tonight at 12...muhuhuu)





Iphone4 ke Blackberry Torch...

the owner of the blog wants to buy hp but he had this dilemma in choosing the hp..
and he asks the visitors to choose for him...
well!!!....
haha..
since he asks us (me) to choose...
well...
my choice would be...

(drums roll please!!!)...
IPHONE4 of course!!!!




hahah.....the reason why?..

I love this hp from the beginning...
but I do not have the money to buy it..
but since the Syed got the money...
you have to buy IPhone4....
it is ssooooo...GREAT!!!...
Sheek and elegant.. and sophisticated

Good Luck!!!..
thank you...


p/s: wish you the best in getting the HP!!...


till then...







Muah2!!!

Help ME!!!!!


Hye-All!!!...

Well...actually I do not have ANYTHING to share...
eh!...wait2...
I do have one thing ...

My friends and I were assigned to facilitate our other friends from other faculties...
the programme called...
English Enhancement Programme...

it is a very good programme and I love to be one of the facilitators..
because.. I am able to improve myself...

but
somehow...

the participation from the participants is not very good...
I do not know where is the mistakes..
I keep telling myself that they maybe did not know about the class..
my slot is English Lounge
here, we just talk and mingle around but we have to talk in English lah...

I come out with this motivational talk...
If we want to succeed... change ourselves first!!!...
that is the most important...
I have try my very best to let them talk...but!!
they did not talk... during the class..
WHY??...
SHY?
AFRAID OF THE MISTAKES?
DO NOT KNOW GRAMMAR?
DO NOT KNOW THE STRUCTURES?


hey!!...
I learned my English is from
Songs..
lyrics..
newspapers...
magazines..
.
I did practice in front of the mirror!!!...(and still am)
I talked to myself at those times !!!...

My parents are not the ones who now English...
my siblings?..they do now know also...

as for me...
I am grateful that my parents and family support me in whatever I am doing...
as long as it does not against the law both world and after laws..

PLEASE!!!...
do not look down on yourself!!


IF I CAN...
YOU CAN TOO!!!

Learn as MUCH AS YOU CAN!!...
okay??




Till then...






Muah2!!!


Thursday, January 20, 2011

Terima Kasih CIK LULU


Hye-All!!!!....

Buka2 je blog tdi...x sangka pulak dapat promotion free dari Cik Lulu... ala....cik Lulu ye.r..bukn cik lili ke...lele ke..vukan2 (saja wat salah...)..hehe


CIK LULU-PAGES...
(click jugak kat sini tau...tgok ia pergi mana)...


bukn apa...I cuma buat satu ayat... tapi ayat itu mengubah segalanye..(wah..cm masuk AF pulak kan..walaupun)...


"Lulu Pages... Brings you the best from the air"
(click lah kat tajuk dabak tu...mesti ada kat situ..)


I mmg sungguh tidak sangka..sungguh tidak sangka.. I would never expected in million years to be promoted by any bloggers.. never...muhhu..
(thanks cik Lulu..masih terkejut..)...

terkejut je..bukn beruk..(xde beruk2)...

apa lagi yang menggembirakan hidup ku hari ini...
hahaha...
THANKS CIK LULU...

(x sngka juga catchy juga I punya tag line kat yg I buat
kat CIk LULU tu...)





Till then...






Muah2!!!

DOLCE&GABBANA!!!... I WANT IT!!!!


Hye-All!!!...

I have a very interesting thing to show you...
later in the day..
I visited this website....

Dolce & Gabbana.com
(click on the name here)

and they have ALL the items that all fashionistas in this world want.....
from A-Z!!!..
one word that came out from my mouth when I visited this website...
Amazing!!!
I wish I could buy the items that I really like but...
muhuhu... it is too expensive for me...
hahaha....

Dolce&Gabbana Fashion Show Winter 2012...
well by looking at the title...yes..it is for winter..but....
if you live at the atmosphere that somewhat cold or not so much sun shine..
hey..why not you wear it right?..


here are some of the pieces from that fashion show.....
dont ask me...haaha.. i do not know how to explain (if you ask me anything about anything)
see for yourselves!!!!...hukhukhuk!!!!

What I like about this set is that..the pants...
OMG..The colour is soooo great!!!
well..the belt also...


For this one....My money would be on the sun glasses and shoes!!!
I want it!!!!


This one....Definitely..THE JACKET!!!
Love it the minute I saw it....


This one...the shirt...
with the pocket there...
UH!!!..so adorable....
I like it!!!



And for this one...all....like the
pants, shoes, coat... the hair even!!...hahaha


EVERYTHING OKAY!!!!


Hope you enjoy watching this...
if you want to see all the others...
scroll up and click at the name there....

till then!!!...











Muah2!!!

Wednesday, January 19, 2011

KENA BACA....!!!

Hye-All!!!...

I like you...
He likes you...

She likes you...

We like you...

They like you...
It likes you...

I love you...

He loves you...

She loves you...

We love you...

They love you...

It loves you...



Do you love yourself?... muahahah.... (dalam kepenatan ni...adou...pas ni ada perjumpaan lagi..MENTOR MENTEE,,,well to my beloved Siblings and lecturers...see you there...)




till then...






Muah2!!!



p/s: I love cats...hahaagagaga

JOM GEGAR BLOG !

JOM GEGAR BLOG !





tengok je segment ni...terus i jalankan jari jemari untuk menulis....tgok2,,,x yah bayk sgt kena tulis...sket2 je rupanya...hahaha


sorry lah TER tulis dalam BM...(per salahnya sekali sekala kan...!!!!)

JOM GEGAR BLOG!!!!...gegak gempitakan blogss!!!..boloskan diri masing2~~~~~


p/s:lau nk klik,,klik lah kat gmbar, link nama, nama segment ...adalah kat situ....




till then..!!!







MUAH2!!!

G01NG F0R CL@55!!!!!!



Hye-All!!!....

welll...today is Tuesday!!!...
as a student... whenever there is no classes, i will be sleeping until noon..
like today...
i was sleeping from 2.30 a.m. until 11.00 a.m.
it is kinda late huh?..
but..well..since that i dont have any class in the morning...so..
feel free to sleep tightly..hahahaha..

but unfortunately..
i have class at 2 p.m...
i am now get ready for class...

chiow!!!....


this is not the situation in my CLASS>...<



til then...!!!





Muah2!!!

Tuesday, January 18, 2011

Please respon... Ini Urgent....!!...


Hye-All!!! Hai everyone..



for this post I will write it in Malay...

okay..macam ni..saya ada projek paper yang akan dibuat...
Ia berkaitan dengan Susu lah..to be specific Dutch Lady Kid and School... ini memang lah target untuk kanak2 kan....tapi saya tahu..kat sini mesti ada ibu2 dan bapa kan?...

anak anda suka x minum susu ni...dia ada 3 varian... susu full cream (susu biasa), strawberry and chocolate..... jadi yang saya nk wat research tentang :

*keberkesanan pack susu ini....
*kalau ia berkesan apakah faktor2nya....
*ada x pendapatan dalam penambahbaikan pack ini...
*pada pendapat anda, adakah campaign yang dijalankan adalah secara menyeluruh?..


mintak tolong lah beri respond...please...

P/S:...kalau uar2kan kat kawan2 bloggers yang lain2 pun saya sangat lah berbesar hati..link kat entry ni yer....
THank you..

ini lah susu2 itu....yang ini Dutch lady Kid 1-6 years.. 125ml..

ha... yang ni pulak...Dutch Lady School 6-12 years... 200ml...








till then...!!!






Muah2!!!

Datuk Lee Chong Wei??...Noway....




Hye-All!!!...


uurrrgghhhh!!!... ( this is not yawning okay).. (^_^)
erm....this evening my frens and I were playing badminton...
we played from 4.45 p.m. to almost 7.00p.m....
Imagine that...(look up)....hahaha....
well....
that is because my frens and I did not get the chance to play yesterday...
it is like revenge lah....to the court and also the racket...hahaha...serve you right courts!!!!

today.... i was a little bit surprised because...
it is not normal (abnormal?)...
usually... there are people all over the place...but today.. there were almost none...
just a few...and I am like....what happen..?..what?..(dalam keadaan terpinga2)..
erm...then.....after that.... people just keep on coming to the court...
but then we already got the court.. it is like...book the court game...
everyone is playing that..all the time..hahaha....
for the one who lucky..they got the courts and they are able to play badminton..
but for those who did not lucky....muhahha...
the courts are not for you....
sorry...huhu (T_T)

but somehow...
what i did not satisfy with the some people is that....
even the staff will play there..supposed to be the courts are for students?..but?..what?..what?..what??..what??...
correct me if i am wrong okay....

well....maybe they want to play also...
well....berpada2 lah kan...hahahha...

okay lah...
i want to do something else....
i will be back with some other entry...


P/s: for those who have commented and follow my blog... I am appreciate it soooo much....
i would grateful if you could leave your URL..so that i can follow yours too..
thank you...



you must be looking for Lee Chong Wei's story right?..
huhu...sorry....hahahaha....not here...but try click on
Lee Chong Wei's name there..yes..there...click it...(make sure you click both okay)...


till then...





Muah2!!!

AKU INI LELAKI .. LELAKI INI ?

klik kat banner ni...cube tgok ia pergi mana...

Ha.....ni lah yang aku nantikan...segment untuk lelaki untuk bercerita fasal perihal perempuan... hurm...apa ye nak cerita...ye lah...kita ni bukan la tau sangat fasal masing2 kan...tapi x per..saya akan cube sebaik mungkin dalam menyempurnakan task yang telah diberikan...okay?...
soalannye adalah...:..

Pendapat anda mengenai wanita masa kini .. Citarasa anda ? Wanita pilihan anda .... Wanita yang berjaya , yang patut dicontohi oleh wanita sekarang pada pendapat anda .. Semua ini tidak kurang dari 100 patah perkataan ..

kat atas tu adalah soalannye...(dalam hati..erm..apa jenis soalan lah ni...tapi xper...soalan tetap soalan...jawapan?..jawab je..jgn x jawab....)

Baiklah...kalau diask pendapat tentang wanita masa kini..mereka sudah sama seiring dengan lelaki..tapi ini bukn bermksud mereka terbaik..dan ini bukn bermksud lelaki adalah yang terbaik..setiap ciptaan ada kelebihan memasing...betul x?..betoooolll(jawapan kekanak darjah 1)...hahah...okay...wanita sekarang da maju tau..bukn macam dahulu...ye lah..mungkin dengan arus kemodenan yang semakin deras...semua pun jadi deras...aku ni kalau tengok perempuan pun....nk lah yang ayu-ayu gituw..ye lah..sape lah xnk perempuan yang cantik....(tgok perempuan cantik kan...yang tuan yang cakap tu HENSEM sgt ke?..)x gituw..hahaha..

kalau ditanya pulak fasal citarasa.... aku nak yang pakai tudung lah... tapi tudung bawal je..xnk lah yang tudung belit2 ni...mcm tercekik tulang je aku nmpak..sesak nafas aku.....hahehhehe. (jgn marah ek)...ye lah..kalau pakai tudung yang lekat tu ok lah lagi...tapi lau tudung belit2 tu.....susah betul aku nk terima.....as long as dia ikut ajaran Islam...ye lah...yang lelaki lau nk perempuan yang ikut ajaran Islam...semayang and all those things..kita ni kena lah jugak ikut kan?...xkn lah nti nk yg perempuan pulak tunjuk mcmne nk imam kan semayang. ...susah2 weh!!!...malu2!!....

kalau Icon Wanita yang patut diikut oleh wanita sekarang ni adalah....ntah lah...aku rasa macam xde je ciri2 yang aku cakap kan tadi...eeh!!!!...jap2...ada2..jap ek aku ingatkan balik..erm....Siti Nurhaliza...wah..kenapa siti?..mesti ada yang jawab..ek eleh siti?..apa barang siti....kan?..xde/...
aku pernah jumpa dia banyak kali tau...she is very good..polite...tah lah kalau korng jumpa dia x polite ngn korng...tah2 bub korang x polita ngn dia kot..muahah....tapi lau ada yang buruk tu..kita buang lah..x yah amik..amik yang baik2 je..mcm sopan..santun...hormat orang tua.. baik hati dan macam2 lagi...lagi satu...amik lah mereka yang pakai tudung secara sempurna...x payah lah amik yang pakai tudung belit2...x payah...susah nanti...terbelit ngn diri kita sekali.okay?...

erm...rasanya tu je lah....malas da lah nk tulis...aku pun bukan sempurna sgt..walau nama AKMAL dalm bahsa arab maksudnya Sempurna..tapi....heheh..kan?..okay...lah....semoga BA bca ek...moga2 ah diterima masuk dalam segment...muahhaha....

till then...!!!






Muah2!!!

Break A Leg!!!


Hye-All...

How do you do today?...
good huh?..
great...same here...

Today...we supposed to have our class at 8a.m. but due to major reason..
(no tap water...) we somewhat postponed our class from 8 .00a.am. to 8.30a.m.
well...it gives me enough time to write something right?..muaahah...ahha..(uhuk..uhuk.!!..(banyak sgt ketawa)...
erm....okay2...

okay...a few minutes ago...
during my bath-taking-ceremony (hahahaha)
I was wondering about people....
well...
it is like this...
when we want to upgrade anything...we must upgrade it in about any fields...any fields...
okay..any fields...
hurm...why i said like that?...am i just talking nonsense...
no...i am not...
we need to fix ourselves first...then we can fix other things...
what are the other things??...
well...you can think by yourself...

till then...

break a leg everyone( good luck)..



Muah2!!!