Nuffnang Ads

Sunday, December 18, 2016

Oppo FS1 je.

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semuaaaa??Sihat tak???

hari ni is a very good day. ni nak citer sikit,  saya ni walaupun dah berumur dekat 30an, rasa respek dan takut kat my parents tu tetap ada. hahaha

like, yesterday, i bought a new smartphone sebab my samsung dah rosak. so, semalam takut ayah dengan mak sebab hahaha... sebab dorang cakap saya membazir.

hahaa..

Assalamualaikum wbt

p/s: oppo jew

Saturday, December 17, 2016

Sushi King Raub.

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semuaaa?

Maklum tahu yang di bandar Raub sekarang ni dah ada Sushi King berderetan dengan KFC.

I have been longing to eat sushi here without having to drive to Kuala Lumpur. Kat Bentong pun ada cuma malas nak cari je. haha..

now, as we all know kan, Sushi King ni adalah franchise kan...jadi semua adalah sama, cuma, yang beza kadang-kadang adalah rasanya. iya, kesegaran sesuatu masakan bila ia berkaitan dengan makanan.

so, apa pendapat saya tentang the newly opened Sushi King in Raub? Well, its good.

Assalamualaikum wbt

p/s: any other response, saya akan tulis lain.

Thursday, December 8, 2016

Kasih Ibu Membawa Ke Syurga, Kasih Bapa Kekal Selamanya

Assalamualaikum wbt,

Salam Malam Jumaat... adakah malam anda akan menjadi satu malam yang indah atau ngeri? anda penentu segalanya... hahahaha

baik. kita semua maklum, menjadi seorang wanita adalah satu tugas yang mencabar. Dalam al-Quran ada satu surah dikhaskan untuk wanita, Surah An-Nisa'. Macam-macam diceritakan dalam surah tersebut.*rajinkan membaca Al-Quran.

Apatah lagi menjadi seorang Isteri. Sungguh besar tanggungjawab tersebut. memang selepas kahwin, si isteri wajib mengutamakan suami dalam segala hal.

sebagai contoh, jikalau si isteri mempunyai keluarga dan maybe salah seorang daripada parents tersebut sakit. apakah si suami tidak mempunyai belas sedangkan ibu si isteri sudah menjadi ibu mertua?

dalam Islam, ada banyak perkara yang dilembut dan dibelaskan bagi mengelakkan kita dari menjadi derhaka.

Ya Allah, derhaka pada ibu memang hidup tak ke mana dik. nauzubillah. janganlah kita sesekali menderhaka kepada ibu. mungkin sesetengah ibu mempunyai sifat yang berbeza tapi ibu tetap ibu.

mungkin salah kita kalau ibu kita marah. mungkin kelakuan kita membuatkan ibu kita sakit hati. mungkin.

tapi sejauh mana kita melangkah, langkah pertama di mata ibu. langkah pertama kita dengan ibu. jadi, hargai ibu sebab ibu adalah syurga dunia dan akhirat.

biarpun sudah berkahwin, kalau masih ada ibu, baliklah, jenguklah ibu dan bapa anda. kalau payah sangat, telefon! cakap dengan ibu bapa anda. apalah nilai kredit jika hendak dibandingkan dengan nilai kasih sayang ibu yang pernah dicurahkan tanpa gagal. hubungi ibu bapa anda. masih belum terlewat.

Assalamualaikum wbf

p/s: insyaaAllah.

Tuesday, December 6, 2016

Carutan dan Karutan Hari Ini.

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Mintaknya semuanya sihat lah yea?

haaaaaaaa... semalam sempat membebel serta mengarut kan? haaaaa.. tu la saya. Mengarut jee... hahaha...

tapi kadang-kadang mengarut saya ada maknanya wehhh... hahahaha...saya ni kadang-kadang straight forward tapi ada masanya berlapik amat cakapnya.

sopan... bak wanita melayu terakhir, kalau straight forward tu... haaaaa... pelangkar sangattt... hahahaha

tengok? banyak ketawa kan? hahaha.

dah laaaaa... mengarut sangat... nanti saya tulis fasal DCT di GV.. nyanyi 5 minit je... tapi impakkk... seluruh konsert. kau rasakannn!!!

Assalamualaikum wbt

p/s: selesema ni tah bila nak baiknyaaaaaa

Hati Gatal.

Assalamualaikum wbt,

ni entry tengah malam. selalunya, kalau entry tengah malam ni, entry mengarut, haaaaa.. ni memang mengarut jugak la.

Ia soal hati.

well, semua ada hati kan? semua tahu yang hati ni adalah rasa yang paling pelik dalam dunia. bila minda kata tidak, hati kata iya, makanya begitula seterusnya.

apa yang saya nak celotehkan adalah fasal hati yang gatal. apa itu hati yang gatal? hati gatal atau hafi gedik adalah sejenis hati yang mengada-ngada dalam membuat keputusan. sekali iya, sekali tidak.

jadi gatal apabila ia berkaitan dengan crush. iya, crush. apa itu crush? crush adalah kegatalan hati yang merasakan bahawa kesukaan kita adalah boleh kita terima sedangkan kadang-kadang ia hanyalah mainan hati.

saya pun selalu ada crushes. yes, its plural. kenapa ada crushes? berbalik kepada hati gatal dan gedik. maklumlah, hati ni gedik, maka bila terlihat mata akan mereka yang menepati citarasa di mata, tanpa memperlihat keadaan diri, di sinilah kegatalan hati bermaharajalela.

carutan demi carutan ditabahkan untuk menghilangkan rasa suka, kadang-kadang, kita sendiri yang tersuka. konon rasa diri bernyawa tatkala melihat crushes. perasan kau wahai hati. ada ke yang suka kau?

apa-apa pun, mainan hati adalah mainan biasa bagi kita si manusia biasa. biasa biasa dengan keadaan tatkala ada yang benar mengetuk pintu hati, mungkin diterima sejarah lama dan dilupakan hitam berwarna. diwarnakan semula dengan si putih bernyala, diwarna mengikut citarasa.

mungkin, atau hanya dibuang ketepi kerana hati sudah patah. hanya berfikit untuk meneruskan hidup dengan apa yang dimiliki.

haha...

Assalamualaikum wbt

p/s: sudah ku bilang, mengarut di malam hari tentang hati.

p/p/s: i like u... but i 'll let it to myself only. or maybe one day, i'll tell u.

Monday, December 5, 2016

Selamat Pengantin Baru!!!

Assalamualaikum wbt,

apa khabar???

musin cecuti ni, ramai memilih untuk mendirikan rumahtangga. Alhamdulillah...

apa-apa pun i have a lot to tell you. hahaha... walaupun begitu, post ini adalah singkat sebab saya masih dalam menulis entry panjang2 bagi post-post yg mendatang. haaaa...rasa.

saya memang kagum melihat blogger2 yang menulis sepenuh masa. saya kagum.

entry mendatang :

1. dct di GV3.
2. adab di online
3. adab menjadi manusia.

haaaaa.. tengok. hebat tak tajuk-tajuk tu. hahaha

nanti eh.

Assalamualaikum wbt

p/s: beradab ke kita?