Nuffnang Ads

Friday, October 22, 2010

fobidden love



Macam2 yg berlaku lately...and i think everything, i mean every single thing happened, there should be or must be reasons..... i bumped into this someone...huhuhahahah.....it is so....hurgh....i never thought in my whole life would be like this..my feeling is just not right..it is not right..i can say..but well what to do...feeling is feeling..

sometimes when we interested in someone...there are..(plural ok) lots of restrictions and things that i need to obey...but...some says..when it comes to feeling...."just follow ur heart"...if i am to follow my heart...it would more disaster....hehe.. in fact my whole life will be a disaster ones...

yeah..huhu..my feeling again...what i should do to avoid such things...i do not want to end up like someone that i do not want to...huhuuh...but hey..what if my interested someone...reply to my "message"....it would be good of not?

to me...feeling is just feeling...there is no other business associate to feeling...and to me also...being able to admire someone from far is better than to get nearer..i might be something that not good....but if i do that...what will happen to my feeling?? will me able to resist the feeling.??

can i just say....my love is a forbidden one?

Friday, October 1, 2010

My Parents are Everything to ME...



I dreamed A Dream...

ni tajuk lagu...lau tgok dripd tajuk lagu ni..maksud dia..sangt bermakna...
aku jugak ada mimpi yg aku perlu penuhkan dan ada jugak mimpi aku sndri yg aku perlu penuhkan...ye lah lau mimpi sendri xpe lau x penuhkan..tpi mimpi yg aku mksudkan ialah..mimpi ibu bapa...mimpi ini perlu aku penuhkan dan huraikan supaya ia mnjdi realiti hidup mereka...

aku belajar dan belajar... utk apa?? selain Allah...aku belajar utk mereka... mereka yg mmngi aku semangt utk belajar... lau merea tiada nti....aku akan mengenangi mereka smapi bila...tetpi syukur alhamdulillah...mereka masih ada utk aku...aku juga berterima kash kpd Allah...kerana mmberikn mereka hari-hri yg penuh bermkna dalm hidup ku... aku akan terus belajar dan akan bekerja utk menunjukkan bhawa aku mampu merealisasikan mimpi mereka...mereka belajr tidak tinggi...tetapi nasihat mereka amt bermakna....cukup memberkan seribu pengertian...

Razlan bin Rahmat...
ini nama ayah aku... ayah aku seorg yg agak strict tpi lau dgn aku..ok jek.... x lah strict sgt ..nk2 aku da msuk u ni.... alu ada jer msalh kol lah.....nk duit lah yg penting skli... tpi lau ngn org lain..strict lah skit.... dulu ayah aku nk aku jdi ustaz kot... bub diorg antar aku ke skolah agama....even form 6 pun nk aku amik aliran agama..tpi apakan daya..minda aku tidak kesitu...jauh menyimpang..tpi aku msih ada ilmu agama tu...cuma perlukn praktikal yg istiqomah..tpi tulah...aku pun ok jek...pastu lepas aku dpt tahu aku dpt msuk u amik kos English... ok lah...tpi ayah aku asks juga aku..pas abis nk keja apa?? erm...aku pun x tahu nk jwb apa... lgipun aku skng pun konpius dgn apa yg diblajr...mmg ada yg relevant cuma kena fikir lah... tpi aku yakin aku mmpuu lakukannya..... ayah aku akan sentiasa igt pesan mu..walau ianya tidak secara direct... (blajar dan jgn lupa semayang)...aku akn igt smapi biler2..

Aminah binti Ishak...
ni nama mak aku pulak..orgnya cntik..dlu lau masa kawin ngn ayah aku yg hensem tu..muka mk aku mcm cina...putih...ikut nenek aku kot...haha...mak aku telah melalui pelbagai ujian...sgt byak...ujian dalam keluarga, dri Allah, anak2, org sekeliling, kewangan dan mcm2 lagi ujiannya yang tidak penah putus yang semmangnya dtang dri Allah....Allah maha pengasih... pd 26 Jun 2006..(lau tdk silap)...abg aku yang sulung meninggalkan kami... mak aku adalah org yang paling sedih....sedihnya amat lah tidak dpt digmbrkan.... manusia mana yang gembira lau hilang anak... smapi sekarang....dia xkn lupa akan abg aku itu....(SAFWAN BIN RAZLAN)... kamu adalh org yg baik...kami amat menyayangi kamu..tpi apakan daya Allah telah mgambil mu dri kami...kamu sgt baik...mak kerap kali menangis dalm kebun getah lau memikirkan pasal abang... abg ada sakit, (sakit kulit) dulu....skit yg sukar utk diubati... tetapi...disaat kematiannya...mak pelk tgok kulit abang mcm budak bru lahir.... bersih...putih....dan sebelum abang menghembuskn nafas yang terakhir...abng bermimpi....abng bgtahu mak dulu....abng ckap.."ada org pakai jubah merah dtg kat abng..... abang takut mak...." mak cakp "jgn risau...xde apa lah tu..mainan tido je"...x lama kemudian..abang pun xde...tpi abng sempat mengucap..mk yng ajarkan...
besarkan pengorbnan sorng mak...dri kita lahir sampi kita nk menutup mata...semua perlukn mak...mcm2 mak lalui..mak itu mak ini...lau mak membebel, mak jugak.. alu nasihat mak jugak...semua mak...tpi mak laluinya dgn sabar sebab mk fikirkn keluarga...
pentingnya kehidupan keluarga dalm hidup mak....mak suka kalau anak mak balik rumah..semua... alu semua balik...seronok jek.... mak gembira....

utk mak dan ayah...aku akan terus berusaha utk mencapai matlamt hidup..supaya tidak tenggelam dalm arus kehidupan....