Nuffnang Ads

Saturday, April 30, 2011

Penulis Senja Bagi Award!!!..

Hye-All!!!

Kepada followers, ingat tak semalam adik ada juin satu segmen dari Abang Penulis Senja yang mempunyai blog yang berlatar belakangkan senja... (bukan movie SenjaKala)... wahhh... korang mesti nak tahu kan apa keputusannya kan?..

hehehe...adik dapat number lima....dalam hidup adik sepanjang berblog ni....tak pernah ni berasa gumbira dapat number lima...selalunya nak number 1,2 dan 3..tapi kali ni adik sungguh gumbira dapat number lima....hahahaha...TERIMA KASIH PENULIS SENJA!!! mahu lihat bukti???



(sila lah klik untuk besarkan bukti)...


ni yang Penulis Senja bagi kat adik....hahaha...(nak bangga, takut riak, erm....bangga sikit je lah...hehehe ketawa sambil tutup mulut)...


akhir kata...terima kasih banyak2...terima kasih banyak2.... adik suka sangat!!!

till then...




Muah2!!!

p/s: adik ni lelaki yer..huhauahauha....

Ikan Goreng serta Sayur Labur Air Santapan Adik Lunch ni!

Hye-All!!...

sapa yang tak makan lagi...weehhh...ni dah pukul berapa da ni..dekat pukul 2.30 petang, nanti takde makanan kat cafe atas kedai makan, sila laju2..pergi ke cafe...cepat!!!


sebenarnyakan adik dari semalam lagi nak post entry sal makanan ;) tapi tak tercapai akalmu gituw...hahaha...


maka hari ni adik nak umumkan... adik ada tangkap gambar sal adik punya lunch ....hahaha...(adik makan nasik bungkus je...) 


nampak sedap tak?..untuk pengetahuan...ikan tu..ikan tongkol/aye goreng biasa je...tapi disebabkan adik suka macamtu..so.. da dekat 2 minggu kot adik makan ikan tu...tpi adik akan amik bahagian ekor jer...hahaha.... yg sayur tu... sayur labu air tapi sayur ni lain sket tahu..sebab kalau rasa, dia mcm ada lada hitam, ikan bilis dan lau nmpak daun2 tu...haa..itu adalah daun kesom..hebat kan?..adik tak tahu mcmne dia orang buat..tapi yang adik tau..menda tu sedap...


maka,,sesiapa yang nak order dari adik perkara di atas..sila lah...komen..hahahah....jangan malu2..kuang3...





till then...







Muah2!!!

p/s: takde maknanya adik nak pos...hehehe

Stomach Ache sangat membunuh..!!!

Hye-All!!!

adik bangun pagi lagi hari ni...Ya Allah....agak lama da yer adik tak bangun pagi, tapi yang ajaibnya kan....adik tido lambat je semalam, adalah dalam pukul 3 pagi...(terkejut tak? mesti tertanya2 apa yang adik buat kan?... maaf adik tak study pun....hhahahaaha (tak kelakar ke)). erm...takpe adik bukannya peserta Maharaja Lawak...huhuhuh...


huemm....mesti korang nak tahu sebab apa adik bangun awal kan?....wahahahaah....sebab adik sakit perut!!!.... giler memang sakit giler dan ini adalah penangan makan nasi goreng chicken chop yang ada black pepper gravy dan adik punya lah cerdik serta mempunyai kehebatan dari segi masakan, adik pergi TAMBAH pulak lagi black pepper yang serbuk tu secara sewenang-wenangnya..... haaa...amik!!!!!! rasakan di pagi hari orang lain sedap2 melayari bahtera merdeka (sebab sabtu kat Terengganu ni)..adik pergi bilik air.... pastu dah lah makan dish yang ada black pepper tu kan.... adik pulak pergi minum air Coca-cola dan slurpee kawan punya... Ya Ampun..... bijak tak adik???.... adoi....


pasni konfem...adik tak nak dah buat kerja giler yang macamtu...seksa perut ku..!!...



+


=




till then...





Muah2!!!

p/s: ni jap lagi mesti gantuk plak, ye lah... bangun awal...hahaha
p/s: Pictures were taken from Mr Google..thanks...

Review Filem : SENJAKALA!!

Hye-All!!!

tadi, just now, adik tengok cerita Senjakala dengan Bob, Anas, Pz...erm....lau adik bagi bintang kan kepada cerita ni..adik akan bagi 3/5 bintang sahaja.. Maaf.... okay...kalu untuk cinematografi,. adik bagi 4.5/5. Adik rasa cinemaografinya amat baik dan bagus. Adik suka... tpi tu lah...jalan ceritanya agak meleret2... pada pendapat adik, masa Ustaz Zailan tu buang saka tu...jikalau ada unsur2 pelawanan antara ustaz dan saka tu lebih baik, kerana setahu adik,,, saka tu susah nak dibuang (wallahualam)...


dari segi Audio, adik bagi 3.5/5 bintang... audio agak ok...cuma kengkadang terdapat seperti suaru itu dibuat2..mcmtu lah adik rasa..maybe telinga adik tak jelas kot..so..maaf ek...(Iam sorry! bak kata Amir)...




filem ni diarahkan oleh Ahmad Idham dan teraju utama adalah Liyan Jasmay dan Zahiril Adzim, seriously, both of them are good actor and actress. kalau tak, dorang berdua ni takkan menang anugerah kat FFM kan?..hebat kan mereka?... Zahiril tu lahirnya dari Teater...sesiapa yang lahir daripada teater sebenarnya adalah mereka yang memang pandai berlakon. lain pula dengan Liyana Jasmay, dia memang berbakat dan kalau tak silap dia da terjun dalam bidang lakonan ni da dalam. Kalau anda kenal, dulu lau kat botol lama F&N ada gambar budak senyum nampak Gigi, teka siapa?.. lau adik tak silap, budak tu adalah Liyana Jasmay.  erm...dah la..korang tengok lah nati yer..dan korang nilai lah sendiri...camne... okay..




till then...







Muah2!!!

p/s:..ngantuk da ni...adoi..sengal!!!
p/s: sapa nak tengok?

JOM JOIN SEGMEN PS

Hye-All!!!


Penulis Senja (PS) ada buat segmen...sapa nak join..meh lah...hahaha..


Seperti biasa...setiap blogger yang buat segmen MESTI ada syarat...tu je lah....so...ini adalah syarat2nya...


1; Kena buat entry sal segmen ni

Siap!!!

2; letak header PS...

ni dia..


3; PS asks kenapa join segmen yang PS buat...?

adik jawab...hahaha jujur yer.. adik sebenarnya nak tambah followers supaya adik boleh tambah mereka yang baca blog adik... ye lah bukan senang nak kumpul mereka yang dipanggil blogger ni...uisshh!!..susah tahu..cuma Abang BEN je boleh buat blog byk2 tpi tetap follower beriban!!.. 

lagi satu, cuba bayangkan kalau blog adik ni dikenali ramai, tak ke adik terkenal dan confirm2 adik boleh buat mcm mereka yang mempunyai followers yang ribu2 tu...promote and buat segmen ke...mesti best kan....mcm apabila kita dihargai oleh seseorang, kita kena balas balik lah...dengan menghargai orang lain...macamtu lah kehidupan.... saling hormat menghormati pasti akan dapat balasan di kemudian hati cuma samada dalam bentuk cash atau check (kena tebus di KEMUDIAN hari)...

4; Pendapat adik terhadap blog PS?

okay2.. kalau PS ingat lagi... PS pernah komen sesuatu masa adik letakkan link adik kat blog abang BEN dan adik masih ingat lagi apa komen PS... yang bertulis "Akmall Razlan, giler ke?"....ingat tak? lau tak ingat tak pe..adik ingat..dan itu membuatkan adik rasa lebih bersemangat nak berblog...maaf lah PS..adik memang giler...adik giler berblog...harap PS boleh lah terima itu..

Untuk komen blog orang lain...waaaa...adik masih jauh....blog adik pun tak seberapa,,,da lah takde domain sendiri...masih dengan blogspot..hahaha..tapi itu tidak apa..adik akan teruskan usaha dalam blogging.

Adik rasakan blog PS ni sejuk mata memandang, ye lah bukan apa, dengan senja kelihatan...redup je... memang best lah... dengan kata puitis yang sering dan dapat menyentuh jiwa yang mudah rapuh..waaahh.....memang best lah!!!!



5; da published nti...adik letak link eh..



till then...





Muah2!!!


p/s: adik masih ingat...

Friday, April 29, 2011

Siapakah follower adik yang ke-111 dan 113 tu??...

Hye-All!!!....

sapa nak tahu...adik punya follower terbaru...


adik sebenarnya tak sempat nak buat entry sal follower yang ke-111 (bukan senang nak dapat yang 111 ni...adoi..tapi takpe... asal nak ikut pun adik dak bersyukur...)...




okay2..follower yang ke-111 tu adalah Mr iZzo (^^,) ... nampak tak tu..klik kat link dia..best2..hehehe...jadi lah follower dia pulak eh..jangan malu2... tapi adik takde apa-ape lah nak bagi kat Abang Mr iZzo ni..maaf yer...





haa....yang ni plak..selalu adik lau buka blog Cik Lulu Caldina, alar..Cik lulu...tak kenal ke?..lau tak kenal...sila lah klik nama diatas...hahaha.... haaa...ni nak citernya ni... follower adik yang terbaru iaitu yang ke-113, iaitu.. MAKBED!!!!... (dia ngandung..jangan takutkan dia...nanti baby tu kuar awal...mana lah tau...kot2...). Makbed ni da teror tau..dia da ada domain sendiri....hebatkan....? adik pun takut tengok Makbed sebab adik rasa yang ada domain sendiri ni memang hebat lah....ye lah....sendiri punya kan..hebat...


terima kasih kepada followers lain bukan apa...yang lain tu pun hebat jugak...lau followers yang lain tu takde...mcmne lah adik ni nak idup kan....the survival tu susah...hehehe.... TERIMA KASIH!!!!!...




till then...






Muah2!!!

p/s: I would love to follow more.... thanks...
p/s: klik yer kat banner tu... thanks...

Segment ; Bestnye duduk di teratak PINKY MOMMA ;)

Hye-All!!!...

syarat2nya adalah : 

1; Letakkan title entry : Bestnya duduk di teratak PINKY MOMMA ;)


Da siap!!!



2; Letak Header Pinky Momma...hehehe (siap!)





3; Bagitahu pasal blog Pinky Momma..


arini..adik ternampak segmen dari Pinky Momma yang adik ternampak dekat Blog Mak Dara... mana satu yang adik nampak...? adik nampak dua2!!....hhahah....mana2 lah...janji adik masuk kan....sejujurnya... adik baru jadi followers Pinky Momma ni....ye lah...adik ada terdengar kalau nak banyak followers kena banyak berblogwalking and become others followers..kan?..best tak bunyinya?.. memang best pun....sebab kita boleh tahu banyak benda....hahahah....eh..jauhnya da adik ni menyimpangnya....adoi..sengal...


Okay2...selepas mendapat hidayah...setelah adik menjenguk2...blog Pinky Momma...adik dapati (wah...macam MR Inspector je....hahah)..takde lah...adik suka...lagipun adik suka pink kerana ia adalah salah satu daripada warna kegemaran adik sebenarnya...hehe... da Pinky Momma ada di Kuala Terengganu,  adik pun ada di Terengganu, tapi adik belajar je kat sini,. adik asal Raub, Pahang!!..hehehe..Kampung Jenud ku yang tercinta!!!... 
thanks...tapi apa yang pasti...adik akan selalu jenguk blog kak Pinky Momma...(pening..mana satu nk panggil..Kak ke Momma)..heheh



4; Haa....sapa memang / betuah akan dapat masuk dalam bloglist Pinky Momma...



adik jawab?... best giler dapat masuk bloglist... memang best giler...memang tak tersangka...cuma lau adik dpt masuk...adik kena lah rajinkan diri hupdate,...tu je lah...hehehe


5; tarikh tutup..


1 May 2011, kul 8 malam..


wahhh...adik suka juga masuk segment ni sebenarnya..



till then...




Muah2!!!

p/s: barang sesiapa yang nak join....haa...jangan malu2...sila lah klik kat banner dan nama2  Pinky Momma....okay?

Friday, It solat Time!

Hye-All!!!

well2.... today is Friday, I wish everything would be as planned. My plan?.. well... I need to study for the next coming examination both Multimedia English and Discourse Analysis. FYI, about multimedia English, honestly speaking, I do not know what to read. Hurm... I need to do ask people about Multimedia English. If she asks about the benefits, well... as long as its logic then to me its correct, but if she gives us the essay questions... that would be a big problem.


for Discourse analysis, for sure, for this subject, I need to read more and I need to read a lot, I have too. Because, my carry mark for this subject is not that good. Hehehe,..But then, I need to put a lot of efforts for this subject, then I can think of going back. Right?..hahaha


hey. . its almost Solat Jumaat. bye.





till then..






Muah2!!


p/s: I am going with bob,anas n pizi...Solah Jumaat!

Affection and Emotion taking place in decision making

Hye-All!!!


Adik tak tahu kenapa dua tiga hari ni adik punya feeling menjadi sedih je... maybe adik terpengaruh kot dengan lagu Hiding HEart by Adele. But seriously, I am always like that, I would easily affected by songs. for example, there was a time when I listened to Celine Dion's song, My Love. It is a beautiful song and it is very meaningful song. I love the song.


So, to me, people would easily affected by songs, well, maybe it is just my saying but to me, it is. Some people are easily affected by films,  people or what ever, but after all, it is related to emotions, affections. 


Again, men and women have the difference in affections/emotions stages. sometimes, women tend to get easily affected but not all time. There are women who can think using their mind/brain but then most of them are using their emotions. It is proven in the research by the psychologists. Try to look for those materials, you would find it.


Well, as for men, people would see them, cool, macho but not all men like that. There are men who use their emotion to make decision and to me, this is very dangerous. Well, it is not for men only, for both, men and women. When, decision was made by the presence of emotions and affections, for sure, it would affect the decision, well, there would be the element of biasness. 

Hey, men and women are okay actually but it depends on the individuals, it is us to shape who we are, it is us.






till then...








Muah2!!!



p/s: hurrmm.... am i one of the emotion decision makers?
p/s: the pictures were taken from Google...
p/s: affected of effected?

Thursday, April 28, 2011

SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER?

Hye-All!!!

adik ada ternampak dan memang nak join pun Segment yang Abang BEN buat... tajuk segment tu Kenapa Aku Seorang Blogger? 

setiap permainan dan apa2 pun ada syaratnya tahu...so...ni adalah syarat2nya...
  1. Letak gambar diatas itu ..
  2. Karangan berdasarkan tajuk dan TIDAK LEBIH 100 patah perkataan ..
  3. Pastikan blog anda tidak punya bling bling yang banyak jer ..
  4. Siap ? tinggalkan url entri korang di ruangan komen ini ..
  5. Promote entri anda di www.gengblogger.com
TUTUP KUL 10 MALAM INI .. 28/4/2011


Bermulanya adik bermain dengan blog ni kerana adik dulu masa sem 5 telah dipertanggungjawabkan bersama rakan2 lain untuk membuat blog yang berkaitan dengan Public Relations jadinya pertemuan adik dengan blog ini adalah tidak dirancang. Sebab pada mulanya adik buat blog ni tak pernah pun terfikir bahawa ia dapa memberikan kepuasan terhadap adik, Tapi sebenarnya ia dapat memberikan adik pelbagai jenis kebaikan dan keuntungan. Adik dapat asah adik punya penulisan. Kalau korang semua nak tau masa adik Form 5 dulu, adik punya BM adik dpt 5C... jeles tak?...adik yang jeles terhadap orang lain padahal adik rasa adik da tulis kemain lagi eloknya. Geram je..!!...tapi tak pe....dengan adanya blog da pelbagai lagi socila network yang lain, adik pasti mampu dalam improvekan penulisan adik.!!..percaya lah... (haish...sedih2 plak)..

lagipun adik menulis blog ni memang nak improvekan penulisan adik in both languages.. Malay and English... maybe ada yang berblog nk kejar traffik, nak nuffnang dan nak followers yang banyak, adiik tak nafikan..adik kengkadang ada jugak terlintas semua tu... tapi adik cepat2 betulkan niat adik!!!... cepat2 betulkan... 


sepanjang adik ni berblog... alhamdulillah lah...adik dapat ramai kawan, ramai jugak lah followers... adik berblog ni kengkadang untuk diri sendiri... apa yang adik tulis hanya cetusan rasa hati yang memang nak menulis...lagi satu...menulis banyak ni boleh imrpove the kita punya kelajuan jari jemari atas keyboard...tu je la....dan adik bloleh jugak betulkan TYPO adik yang sememangnya telah menjadi musuh sejati sejak adik tahu menaip!!..hehehe..


itu lah sebabnya adik seorang blooger...bukan untuk menjari populariti!!...populariti datang apabila kita diterima...(adik masih mempunyai jalan yang jauh dan berliku lagi..)



till then..!!






Muah2!!!
p/s: adik da banyak kali cakap sal kenapa adik nak jadi blogger dan adik tak pernah bosan menulis fasalnya...

I am Hiding My Heart Away...!!!

Hye-All!!!...


I am now listening to Brandi Carlile- Hiding My Heart Away, and this song was covered recently in her brand new album, 21 by Adele, but using Hiding Heart (title). Both singers have the uniqueness and they can deliver the song with their own styles, no doubt about that.


Brandi Carlile's version (the actual singer of the song, she owns that song) is more like country and still the emotion of the song can be felt.Brandi is the country singer..hehehe Brandi is from USA..


Adele's version of the song is more ballad,RnD version with she puts the emotion with the big husky vocal, yes people may think that Adele version is giving more effect but then it is depend on the individuals.Adele is from UK.

As for me, I like both, actually,  I was listening to Adele's version first, then I searched for Brandi version, and surprisingly, I love both...hehehehe....Thanks me....

This is the lyrics!...you could search in Youtube if you want to see the videos, there are many, just type the name of the singers and the title of the song, then, millions will come out.


Hiding My Heart Away

So this is how the story went
I met someone by accident
who blew me away
who blew me away

It was in the darkest of my days
When you took my sorrow and you took my pain
And buried them away, you buried them away

And I wish I could lay down beside you
When the day is done
And wake up to your face against the morning sun
But like everything I've ever known
you'll disappear one day
So I'll spend my whole life hiding my heart away
And I can't spend my whole life hiding my heart
away

I dropped you off at the train station
And put a kiss on top of your head
I watched you wave
I watched you wave
Then I went on home to my skyscrapers
Neon lights and waiting papers
That I call home
I call it home

And I wish I could lay down beside you
When the day is done
And wake up to your face against the morning sun
But like everything I've ever known
I'm sure you'll disappear one day
So I'll spend my whole life hiding my heart away
And I can't spend my whole life hiding my heart
away

I woke up feeling heavy hearted
I'm going back to where I started
The morning rain
The morning rain
And you know I wish that you were here
But that same old road that brought me here
Is calling me home
Is calling me home

And I wish I could lay down beside you
When the day is done
And wake up to your face against the morning sun
But like everything I've ever known
You'll disappear someday
So I'll spend my whole life hiding my heart away
And I can't spend my whole life hiding my heart
away

If you listen to this very carefully, you would find the emotion deep inside this amazing song. I love this kind of song, it reminds me of the life that I live now and then.


Till then...




Muah2!!!


p/s: When everything is over, this song would be the best song to be sang. Yes, I will sing this song to you guys!... I will!!
 p/s: I try to put the picture of them but i can't....

Adik Minta Maaf!

Hye-All!!!



adik rasa adik da tulis da entry ni...tapi biler tadi ber YM dengan kawan tadi..terkeluar la satu tajuk ni....hehehe...sejujur-jujurnya adik ni bukanlah seorang yang mempunyai kemahiran interpersonal communication yang baik, sekadar2 gituw2 je...but now...i am improving... tapi kita susah nak tegur seseorang lau kita minat/suka seseorang tu kan...itu memang lumrah kehidupan..tanyalah sesiapa pun..mesti jawapan yang sama...lau tak sama...alamatnya orang tu tak tau malu...


baiklah!... adik ni masa mula2 masih UNiSZA ni...awal2 lagi dah dicop sebagai seorang yang sombong, sehinggakan ada ura2 nak bertemu muka ngn adik and dorang nk ask kot kenapa adik ni sombong sangat....tapi masa tu adik da kawan yang sangat baik dan memahami... terima kasih kawan... terima kasih.... dia yang bawak jumpa orang tu... dan sampai sekarang lau adik jumpa orang tu adik akan berasa takut. tak tau kenapa perasaan takut itu terbit dari dalam diri adik sendiri.... dan sekarang adik nak berkata sesuatu...




"Terima kasih kepada semua dan adik sejujurnya nak minta maaf kepada semua maybe adik ada buat silap... muka adik memang macam ini... adik sudah cuba untuk menjadi insan yang ceria... adik cuba...bukan adik tak cuba... tapi mungkin cubaan adik tak mencukupi.... adik masih mencuba... terima kasih kerana menyedarkan adik kerana dalam dunia ni, adik bukan hidup sorang... adik masih ada lagi mereka yang perlu dijadikan kawan... adik minta maaf...minta maaf..."



till then...





Muah2!!!



p/s: I am sorry.

This is me... i like to smile..IN FRONT OF CAMERA!

Wednesday, April 27, 2011

Entri terPANJANG adik...fasal LAdy GagA!!!

Hye-All!!!...


Today and a few days back, I was listening to Lady Gaga's Born This Way... well maybe I have talked about this but this is the different sight about the song.




The tittle of the song is Born This Way and to me it is a good song but after I analyzed the lyrics of that song I am quite surprised but then individual interpretation of any written materials. That is all.Well, let me us my semantic and also discourse ability in interpret this written material well.. provided by Lady GaGa...hehehe



"Born This Way"

[Intro:]
It doesn't matter if you love him, or capital H-I-M
Just put your paws up
'cause you were Born This Way, Baby

[Verse:]
My mama told me when I was young
We are all born superstars

She rolled my hair and put my lipstick on
In the glass of her boudoir

"There's nothing wrong with loving who you are"
She said, "'Cause he made you perfect, babe"

"So hold your head up girl and you'll go far,
Listen to me when I say"

[Chorus:]
I'm beautiful in my way
'Cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret
Just love yourself and you're set
I'm on the right track, baby
I was born this way

[Post-chorus:]
Oh there ain't no other way
Baby I was born this way
Baby I was born this way
Oh there ain't no other way
Baby I was born-
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't be a drag -Just be a queen [x3]
Don't be!

[Verse:]
Give yourself prudence
And love your friends
Subway kid, rejoice your truth

In the religion of the insecure
I must be my self, respect my youth

A different lover is not a sin
Believe capital H-I-M (Hey hey hey)
I love my life I love this record and
Mi amore vole fe yah (Love needs faith)

[Repeat chorus + post-chorus]

[Bridge:]
Don't be a drag, just be a queen
Whether you're broke or evergreen
You're black, white, beige, chola descent
You're Lebanese, you're orient
Whether life's disabilities
Left you outcast, bullied, or teased
Rejoice and love yourself today
'cause baby you were born this way

No matter gay, straight, or bi,
lesbian, transgendered life,
I'm on the right track baby,
I was born to survive.
No matter black, white or beige
Chola or orient made,
I'm on the right track baby,
I was born to be brave.

[Repeat chorus]

[Outro/refrain:]

I was born this way hey!
I was born this way hey!
I'm on the right track baby
I was born this way hey!


Let analysed it!!!...

Intro :

In the first stanza, there are two pronoun. 'him and H-I-M'. Here, the first him refers to human (male) and the second H-I-M is referring to the God. But in that stanza also, there is lyrics saying that "Just put you paws up, 'cause we're born this way, baby". Here, it shows that the songwriter just do not want to care about the Creator and by interpreting it, it shows that the human are just want to live the lives according to their own ways without have any look about the human norm. Well, that is my interpretation on the first stanza, What about you?

Verse :

In the second stanza, the songwriter try to relate with the subject in the song with family relationship.  The songwriter said that by giving sentence right, 'my mama told me...' and here, to me, the songwriter tries to pamper and give good example of a mother who would give anything good to her child. The songwriter uses '..in the glass of boudoir', this, the songwriter wants to put the intimacy between mother and child. But in this stanza also, the songwriter seems want to blame the God of creating wrong people. Wrong people here means, gay,lesbian but to me, it is not God's mistake but it is come from our own. It is our job to carry out the God's test. It is our responsibility. Right?... Who agrees?.. Well what about you?

Chorus :

In the third stanza (Chorus), the songwriter says about we need to be confident with ourselves, no matter whether we are ugly or beautiful, God has created us at the best. Even if He created us with not-so-beautiful faces, still, we have our own talent and we have the ability that not others have. What we just need to do is, be confident and be bold, just do not care what other people said as long as it is not stray from the norm of religion. That is all. And also, we need to love ourselves, it is not that we can do anything to our bodies but we have to love ourselves be self-cautious. Love yourself.

Post-Chorus :

In the post-chorus, we are who who are. In this post-chorus, it is somehow tries to change the norm of life. Well, it is like, when people are gays, or lesbians or straights but the songwriter tries to convince that those people are on the right track but to me, there are always room for improvement and change. We need to see that in the clear crystal way, that is all.
In the sentence of 'Don't be a drag, just be a queen'. It show that, we cannot pretend or doing something that is not our nature. We just be who we are, if we are acting like a queen, then a queen that people would able to see.

Second Verse :

In the first stanza of the second verse, it says that we need to love ourselves first then we need to love our friends. Because, friends will know us and after they know us, they would not talk bad things about us but then, the no one from no where would talk bad things about us. It is ourselves to handle the things. But in the second stanza of the second verse, it says that 'In the religion of the insecure, I must be my self, respect my youth'. Here, the songwriter actually does not believe in religion because he/she said that the religion is insecure. insecure means not confident or sure. So, we just can easily assume that the songwriter does not believe in God. The subject in the song just want to be him/her self and give a good respect on the youth of his/hers. In the third stanza of the second verse, the controversial sentence that shows the obvious support of gays,lesbians,transgendered,bi is the sentence 'A different lover is not a sin, Believe capital H-I-M'. Here, to me, it is obvious by the word different, maybe you were wondering why the songwriter did not put 'A same lover is not a sin...', if he/she puts 'same', it would not have the artistic value to the lyrics. Different means not alike in character. So, it means here, from the semantic value, different from the norms, so, gays,lesbian and so on, are okay to love each other. That is my interpretation, I do not know about you.


Bridge :

In the bridge, for the first stanza, we actually can take the meaning because the songwriter stresses more on the normal life of living this world.

Don't be a drag, just be a queen
Whether you're broke or evergreen
You're black, white, beige, chola descent
You're Lebanese, you're orient
Whether life's disabilities
Left you outcast, bullied, or teased
Rejoice and love yourself today
'cause baby you were born this way

It says here that, we need to rejoice and love ourselves because we are what we are. It is like we need to accept who we are, We just need to, we have to.

In the second stanza of the bridge, here, it is obviously blaming the God by saying no matter what us the sexual orientation, it is like the songwriter is saying that people who become gays,lesbians and so on are born with it. Well, it is not, we can change it but it needs determination, that is all. because the sentence of 'I'm on the right track baby'. It indicates that what ever we are, we are on the right track.

Outro :

For the outro, it says and stressing on the sentence 'I was born this way'. Here, it indicates that the songwriter is really want to have the free life without tie to the religion rope.


Well3...what a long entry, this interpretation is from me, different people have different view of seeing thing, even me actually, well, i love this song it motivates me of becoming who I am. But we need to take consideration of everything because we do not want us to become too strayed away from the right path. That is all. hope you can catch a bit about my own views about this song.




Till then...




Muah2!!!


p/s: i am still listening to Lady Gaga's not that i will follow the meaning of the songs but hey, we have mind, good mind indeed, so, THINK!

Jatuh Cinta Pandang PErtama!!!!....Z

Hye-All!!!...

nak tahu semalam adik tengok lah HTC...tengok2 je lah....nak beli tak dak duit...tgu Encik Nuffnang lah....haha..(Berjanggut lah adik!!!)... okay2... bebalik kepada HTC tadi... adik tahu..Abang BEN mesti dah pakai HTC kan...(dia tak pe...dia kaya..hehe(kena marah adik ni nanti)...

mesti semua nak tahu HTC apa yang adik minat secara sungguh2 tu...betul tak?...okay2...adik bagitau sekarang!!... HTC Desire Z!!!!... haaa...puas hati semua...hahaa... jatuh cinta pandang pertama adik kat benda tu...(adik tak tahu nak panggil apa, HTC tu bukan HP biasa..bukan juga laptopl serta bukan lah PC.. adik nak panggil SmartPhone..nampak panjang sangat..betol tak?)..hahaha..

Adik da pegang da Z tu.(adik panggil Z je lah)... Z tu sangat comel!!...adik memang speechless disitu... adik tak tau lah kat negeri luar berapa tapi adik tengok kat Kuala Terengganu ni...HTC itu berharga
RM 14++, menangis adik dengar harganya....adoi!!!... biler lah adik nak pakai Z ni...Z, adik tetap akan menantimu.. Z, adik setia ,,,adik setia... adik akan setia....(nanti lah kot adik kerja..adik pakai Z...kamu mestilah setia dengan adik ok..jangan curang!!)

adik ada bukti kecanggihan serta kecomellan Z ni..nak tengok?




gambar2 ini adik amik dari google...alarr...lau korang type je HTC Desire Z...ya Ampun...berlambak lah keluarnya...adoi sengal2 adik ni da..ye ah..jatuh cinta....huhuhuh






till then...






Muah2!!!




p/s: adik nak pakai masa sem last kot..hehehe

Monday, April 25, 2011

ADik KEtagih da,,,,,huihukuk

Hye-All!!!


aaarrrggghhh!!... adik tak tahan!!...adik terpaksa jugak....huhuuuuh...
bukan adik tak nak tahan tapi tu lah....adik ni da ketagih kot...hahaha....
ye lah....dok mengadap LAPTOP tapi tak tulis pepe...sapa tahan kan...so adik terpaksa batalkan niat adik untuk hanya menulis masa gap exam masa 5 hari tu....huhu...tak tertahan da adik .... adik ketagih apa?...alah...lau baca yang kat atas tu pun korang2 sumer mesti da tahu kan sal apa..kan?...mesti lah sal blogging..kan?... tak tahan da adik..adik kena gak menulis...hehehe


haaa....dalam beberapa hari adik tak menulis ni..banyak jugak lah peristiwa yang terjadi... nak2 hari ni....adik beli IKAN LAGA....sapa nak tengok gambar ikan tersebut!!!...nak tgok tak???..nak tengok???   ni adik ada sediakan...jangan gaduh2....masing2 tengok eh.... tapi kan....gambarnya tidak jelas...hahaah...tengok je lah ek....




adik beli ni tadi...adik beli ikan ni RM3.00 jer... bekas RM 4.00, makanan RM 4.00, pastu anti-klorin RM2.00... total RM 13.00... itu ada lah jumlah keseluruhannya...hahaha....best2...





till then...







Muah2!!!


p/s: adik suka ikan tu....tapi tak tau nak bagi nama apa...

Friday, April 22, 2011

Nak Berenti Sekejap!!!

Hye-All!!...

adik rasa adik nak berehat lah kejap berblog ni..nak focus study.....okay?..


kita jumpa seminggu dari sekarang...eh tak2!!... kita jumpa 27 /4/2011... okay?..

ni adik ada buah tangan untuk anda sekalian...gambar2 yang adik suka...

 ni gambar adik tangkap kat Pusat Rekreasi Pulau Chekas di Ulu Dong, Raub , Pahang


This is also one of the pictures and the interesting place..hehehe


 Well...as you can see... that is ME.. I love myself..hahaha


 This is the picture of my nephews... Akim, Fitri and Abang...


 THis is me...Cute tak??


 Ni adik dalam kelas Mr Azizi...during this class..we were very.... SLEEPY..muahahah


This is the recent picture that I took... WEll...i like self-cam... hahaha....this is at the New Cafe...





Till then...




Muah2!!!...



p/s: baru nak baca...alah..korang pun sama kan.?...ehheh

Adik SUka KEreta Sebenarnya!!!

Hye-All!!!...


ni..adik ada cerita ni...best2...sapa nak tahu berkenaan minat adik yang adik cakapkan dalam entry yang lepas?...nak tahu?... sila scroll kebawah!!!





*







*










*













*













*
















*















*











*














*









*










*




*









*








*





*





*








*





*



ini lah dia... tada!!!!







adik nampak kereta ni dalam U adik...mak aigh...first time tengok terus jatuh cinta.... dengan kereta ni...comel je....eeeiiii.... adik ni agak vintage yer...tapi okay lah kereta ni...



till then...



Muah2!!!



p/s: adik rasa tuan dia tahu kot adik dok tengok kereta dia...hehehe

ADik Minat Seseorang??????????????

Hye-All!!!....


waaaaaa..... adik ni kan bukanlah baik sangat tapi tu lah..kenapa lah adik diuji dengan begini sekali....adoi..letih lah macamni...bukanny adik nak jadi mcmni...dah minat adik nak buat camnelah kan....huhuhuhu....

da adik minat dan memang sungguh adik minat. kalau adik tengok je...mesti rasa membuak-buak nak tu mesti ada....huhuhu....harap2 pemiliknya tak tau lah adik minat...hahaha (pemilik?)...heehehhe...

adik nak post...tapi ada masalah lak ngn Gigi Biru tepon adik ni...adoi... sengal yang teramat sangat....

tak pe..adik cuba lagi...

lau jadi nanti....adik buat entry baru ek.....okay...





till then...




Muah2!!!

p/s:...teka adik minat apa?

Thursday, April 21, 2011

Aku popular?...baik!!...aku cuba!!

Hye-All!!!


adik ada nak tanya lagi ni...


korang rasa... apa yang membuatkan para blogger2 yang ada di Malaysia ni menjadi popular serta membuahkan hasil yang banyak??? adik sebenarnya tak de observe sangat blogger2 yang otai tapi setakat Abang BEN ke, Kak Sakura ke atau Abang Ady ke, and Abang Mat, CIk LULU ke..... dorang ni konfem lah antara my TOP 4 yang memang adik baca dan (komen kengkadang)...  tapi memang buka lah lau dorang ada entry-entry baru...


okay..adik rasalah dorang ni pandai berkawan dalam blog dan mereka sering mempromosikan antara satu sama lain....itu yang hebat fasal dorng ni.... ye lah bukan senang nak cari kawan yang stand with you. yang stand sekejap adalah pastu pas dia stand sendiri....dia hilang....hehehe...ramai yang macam tu...ramai sangat...


okay2..berbalik kepada cerita blogger fofular... adik ni tak tau lah fofular ke tak tapi apa yang adik tau..adik akan sentiasa cuba buat yang terbaik dalam apa yang adik rasakan baik...so....hehehe...(eeh...tak2...adik buat apa yang baik je...(takde 'rasakan'))...


adik akan cuba sedaya upaya improve dan sentiasa cuba menulis apa yang baik2 lah..kan2...




till then...






Muah2!!!


p/s: ada banyak nak tulis..tapi adik nak kemas bilik dulu... okay...daaaa...