Nuffnang Ads

Monday, May 30, 2011

NEW LOOK!!!

Hye-All!!!



blog I da tukar untuk kesemuanya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


sila lah tengok sekarang..dan tolong komen kalau ada yang tak berpuas hati..nanti I cube baiki yang mana tak best tu....ye la..I ni walau lama dalam Blog ni..(wah..baru berapa bulan kan)... tapi I ni masih belajar yer semua....jangan marah....
ha..nak cite sikit sal layout ni.... layout ni I dapat kat satu website ni... bagus website tu.. cube cari eh.... 






till then..








Muah2!!!

p/s: kekok lah tengok layout baru ni..

THE CHANGE HAS COME!!!

Hye-All!!!


I rasa I nak tukar sesuatu la pada blog I... maybe I nak new layout.. I nak buat ia lebih simple and more attractive since I think the current layout is not that attractive...huhuhu... 


okay.... I cube tengok kat mana2 ke layout yang cantik... kan?...hehehe... 


hahaha..kejap je da tukar...cuma I ada beberapa lah yang tak puas hati...takpe..nanti I buat lagi... sebab apa?..I memang saje je buat white layout..sebab tak tahu... I sebenarnya suka warna putih sebab nampak bersih je... tapi malangnya I ni seorang yang agak tidak cermat... so.. I would rather go for the earth tone and black...that would be so much better...hahaha....

to be honest kan... I suka tengok blog ni...sebab this blog is simple and very good... itu je yang boleh cakap..sebab sebenarnyakan.. I jeles tengok blog dia.. I nak je jadi macam blog dia...tapi tak tau cmne....hehehe... sama-sama kita jengah blog ini.. IT'S JUST TOO DIFFERENT pergi tau...jangan tak pergi...best!!!








till then...










Muah2!!!

p/s: aku promote blog orang..hahaha...

I LOVE MY JOB, DO YOU???

Hye-All!!!


today is a amazing day!!!

thank you... that is all!!  hahahah....later tonight i will put more on what happened today...hahah


there are a lot happened today!!! i met several interesting people!! i would love to tell you the stories!!hahaah






till then...








Muah2!!!

p/s: I love my job!!!

Sunday, May 29, 2011

KUCUPAN SEBELUM TIDUR!!!

Hye-All!!!


da beberapa hari i tak berblog... ye la.. kalau i balik kampung memang takde peluang LANSUNG la i nak berblog... tau tak kampung i katne?... nama kampung i KAMPUNG JENUD yang terletak 30 minit dari dua bandar iaitu Bandar Kuala Lipis dan Bandar Raub. Ye... betul... i da kira da...


okay, sekarang ni i da sampai Kuala Lumpur and i am now totally sleepy and i cant even think of anything but have to update my blog...


i ada cerita ni nak cerita kat readers and followers. Ceritanya macamni, otw balik tadi tayar bus yang kiteorang naiki which is Central Pahang to Kuala Lumpur meletup dan keadaan tayar bus tu amatlah teruk!!! sangat!!! i tak dapat nak imagine seteruk itu tayar itu meletupnya!!! takoooot!!! bayangkan kalau apa-apa terjadi?.. huhuhu.. mesti i dan penumpang lain akan tercedera. kan?...huhuhu..tak nak!!!



okay la...i gantuk sangat ni!!!


kucupan sebelum tidur!!!!...muah2!



till then...












Muah2!!!


p/s: da kenyang mestilah gantuk kan??
p/s: esok is minggu ketiga i kerja!!!

Friday, May 27, 2011

PEMANDU TEKSI NI PEMALAS?

Hye-All!!!

ha....adik baru lepas makan malam ni... wah..kemain mewah makan malam ni.. sardin dalam tin di masak2...sedap!!!...hahahaha.... em... okay ari ni... adik pergi jaga booth MaTiC kat Putrajaya sempena Perhimpunan Sejuta Belia Satu Malaysia... hehehe...

ni ada citer ni... tadi masa adik nak balik ada pemandu teksi ni taknak antar adik pergi tempat rumah yang adik duduk tu... per lagi... agak marah la tadi.... jenis tolak rezeki... sebab nak customer yang jauh...apakah jadahnya!!!


till then...


Muah2!!

p/s; tak sempat nak buat pepe..bub nak balik da!!! balik kampung!! bye..

Thursday, May 26, 2011

WAH!!! MONTOK!!!

Hye-All!!!


adik baru je dapat idea nak tulis malam ni... ideanya ialah 


*************************************************************************************
********************************************************************************
***************************************************************************
*****************************************************************
***********************************************************
****************************************************
*********************************************
***************************************
**********************************
*******************************
***************************
*************************
******************
*************
************
*****
***
*
***
******
************
****************
******************************
***********************************
*****************************************
****************************************************
******************************************************************
******************************************************************************

iaitu!!!..MONTOK!!!

maybe ada yang berpikiran negative lau adik cakap MONTOK.. ye la..mesti ada memikirkan lau dengar atau nampak perkataan MONTOK mesti ken berkaitan dengan tubuh badan WANITA kan??? tapi tu la..kenapa kena berpikiran macamtu.. korang tak tau ke LELAKI pun boleh guna perkataan MONTOK ni!!!

sebagai contoh.. lihat conversation ini..


NIKO: hai..apa khabar?
IKO: khabar baik... kamu apa khabar?
NIKO: khabar baik juga. Em..kamu buat apa ini?
IKO: tidak buat apa-apa. Eh...kamu mahu ke mana ini?
NIKO: saya mahu pergi ke bank.
IKO: mahu pergi ke bank? nak buat apa?
NIKO: saya mahu pergi simpan duit, ini poket ini sudah MONTOK da ni.
IKO: owh.. okay lah....pergi elok-elok ye.
NIKO: Terima kasih.

tengok? penggunaan MONTOK telah digunakan dalam perbualan tersebut kan?..haha...lelaki pun boleh juga guna MONTOK.

tengok pulak yang ini: (dialog ini antara perempuan).


Kioh: Apa khabar Midah?
Midah: larrr..khabar baik lah..tengok ni.. aku sihat walfiat (sambil mendabik dadanya)
Kioh: amboi...dada..kemain lagi awok ye..
Midah: saya makan jamu!! tengok lah...MONTOK tak? (sambil menunjukkan ke dadanya).
Kioh: Mau tak MONTOK! amboi!!!.... geram aku tengok Midah. Kau makan jamu apa?
Midah: ada jamu dalam tibi tu la.. ye lah .. dia asyik kata 'makan jamu ini, pastinya akan meMONTOKkan da menegangkan payudara anda. Alar kat Slot wanita hari ini tu... adalah kat situ. Ko tengok je la...banyak... pilih je la mana tahu yang ko hendak.
Kioh: ye la midah, eh!! sekarang la kan, Buka tibi ko lah Midah. 
Midah: okay... jom kita sama meMONTOKkannya. da....

giler korang!!! ada kan iklan macamtu kan..huhuh.malu tka korang tengok iklan tu?











till then...












Muah2!!!

p/s: lama tak tengok wanita hari ini.

Wednesday, May 25, 2011

I WAS SPEECHLESS!!!!

Hye-All!!!


this is my entry before I sleep. Okay... today I met a tourist from Japan was carrying her child and that lady's face was like burn by the sun and God, today was hot, incredibly hot!!! but I am actually not talking about the weather but I am talking about that women. 


Okay, that time she was coming to me and asking me like this (some sort lah...)
actually I could not hear it well because you know, the Japanese are not like me, who talk as loud as you can hear kan but she talk so slow and I did not hear it but it was samar-samar la... it's like, 

" Do you have any Japanese guide?"

I answered (that time I was not so sure about what she talking about actually)

"Well, I am sorry, we do not have it, I am sorry". 

You know, she asked me with this sad faces and it made my heart feels so pity to that women. Then, she went to the lobby and sat on a chair and was drinking plain water. But then, I realized I misheard and I looked for the KL City Guide in Japanese and also Malaysia Places Guide in Japanese and I gave it to her. 

And she said, "Terima Kasih". 

And I was like, "Sama-sama". 

That time, I imagined if I were going to some places that I do not know how to speak the place's language and in the same time, I do not know how to speak in English?

What would happen to me? 

Would I be like that lady? 

With hot-sunny-melt faces day? 

OMG! thank God I know English (even though my English was not that perfect). 

But it is a very good feeling when we are able to help people. kan?

cantik tak puan-puan dan tuan-tuan...? menara berkembar petronas!!!






till then...












Muah2!!!

p/s: I know nothing about Japanese language.

Tuesday, May 24, 2011

HARGAILAH BUDAYA DAN TEMPAT PELANCONGAN MALAYSIA!!!

Hye-All!!!


kenapa warganegara (foreigners) suka budaya Malaysia yang mempunyai berbilang bangsa dan pelbagai tempat yang boleh dilawati... tapi orang Malaysia sendiri pun tak berbudaya masing-masing dan tak melancong dalam Malaysia ... adik tak cakap orang lain, adik pun macamtu kengkadang. Adik duduk Raub tapi Fraser Hill yang terkenal serata dunia dengan Bird Race pun adik tak pernah jejak. Kenapa ek?.. kalau adik la... adik akan jawab "Tak berkesempatan". itu je la jawapan adiknya...hahaha... tapi adik akui adik juga suka melihat negara orang sebab apa... kita rasa kita tahu negara kita ni macamane kan... so, that is why la adik rasa warga Malaysia suka melancong ke negara lain macam Indonesia (Bali), Thailand (Phuket), dan lain-lain negara. Setiap negara di dalam dunia ini mempunyai struktur muka bumi yang berbeza-beza dan atmospherenya pun berbeza. 

Mungkin ada yang terpikir "Laaarrr....kenapa lah adik ni buat entry pening cmni?".. kan...adik tau mesti ada yang cakap mctu.... ye lah... 



contoh lar kan kalau kita tanyakan... 

"Tempat honeymoon lepas kawin nanti nak katne?"... 

engan bangganya bercakap... em...  

"Paris kot takpun Shanghai". 

Luar negara jugak!!! kan?.... kenapa tak dalam negara je.... kita ada Pulau Pangkor, Pulau Tioman, Pulau Perhentian dan bermacam jenis tempat yang sememangnya indah.... kalau nak yg macam ganas-ganas kan (jangan pikir bukan-bukan tau)... pergilah berhoneymoon dalam Taman Negara!!!...hahaha... mesti best!!! gagaga.... jadi jangan lah pergi luar negara ek...sebab kerajaan telah melaburkan jutaan RM untuk membangunkan tempat-tempat menarik di Malaysia ini.... jadi....jangan pergi luar negara ek....laburkan duit anda di Malaysia SAHAJA!!! okay? 


berbalik kepada ayat yang pertama tadi... mula-mula adik cakap sal culture kan.. Culture of Malaysia yang mempunyai pelbagai ini kan... ada budaya Melayu, Cina, India, Orang Kita (Asli) dan lain-lain budaya (etnik) di Sabah dan Sarawak. Percampuran ini adalah keunikkan kita. Mereka ingin melihat benda ini di dalam negara kita selain tempat-tempat perlancongan. Itu sahaja. Jadi adalah menjadi tanggungjawab kita dalam memastikan keutuhan ini dijaga dan dipelihara kerana jika tidak nescaya, semua yang telah diusahakan oleh pemimpin dulu-dulu akan hilang dengan sekelip mata sahaja dek hati yang busuk dan akal pemikiran yang terkebelakang. Wah!!! adik telah menjadi ahli politik  (tak mau). Jadi, dalam menjada budaya masing-masing, pemilik budaya itu sendiri kena mempraktikan segala yang ada untuk memastikan ianya tidak hilang (budaya). Walaupun ada di Malaysia ini ChinaTown, Little India, Kampung Cina (Terengganu) dan lain-lain tapi adakah itu mencukupi untuk menjaga kemutuan dan keunggulan budaya itu? adik rasa tidak, ianya tidak mencukupi jadi... kita sebagai rakyat Malaysia yang berbilang bangsa dan agama hendaklah memelihara sendiri budaya masing-masing. Jangan sombong dan bongkak atau ingin melaga-lagakan budaya masing-masing, perbuatan sedemikian adalah buruk. Sangat buruk dan amat kotor. Bersihkanlah hati-hati kamu dan bersangka baiklah terhadap orang lain. 



Adik tidak ingin berpolitik ke apa ke kat sini, cuma selepas adik bekerja di MATiC ini, adik lebih menghargai budaya dan pelancongan Malaysia. Kita mempunyai banyak tempat yang boleh kita lawati dan banggakan cuma TUKAR PEMIKIRAN ANDA yang mengatakan tempat perlancongan di Malaysia ini low class. Please okay? do not do that. Kita cuba dulu dan baru kita komen okay?


 this is National Park of Malaysia ...terpampang kat situ kan...hahaha


 this is the beautiful scenery of Pangkor Island... cantik bukan??


 this is Perhentian Island Best!!! (walaupun tak pernah pergi)


 This is canopy walk in Taman Negara!!! tinggi kan?... lau adik tu da lama gayat!!.hahaha


 this is Tioman Island...you can feed the fish.... best kan?


 this is also Tioman Island. What a clear crystal water kan?... mesti nampak ikan dalam air laut tu...






till then...








Muah2!!!

p/s: lepas ni adik nak melancong seluruh Malaysia. Khatamkan Malaysia dulu baru pergi tempat lain.hahaha... dan adik tak cakap pun tak ley pergi luar negara kan?

EVENT URBAN BEATS!!! JOM!!!

Hye-All!!!!


haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... (panjang tak ha nya?) panjang kan?... okay la...adik ada satu event nak bagitau ni... tengok poster kat bawah ni....


 haaaaaaaaaaaaa... ni la posternya...klik bagi gemuk!!!


 cuba baca siapa artis yang ada kat situ..hebat kan??


 gambar adik ni berbelakangkan baju yang adik dapat tadi!! sila jangan jeles....orang MATiC je dapat ni..maaf..


ni yang BEST sekali!!! masuk adalah percuma!! Admission is FREE!!! mana nak dapat weh!!!...jom ramai2 tahu..


poster ni sama je... sila datang ke MATiC untuk maklumat lanjut ok?.. takpun tengok je poster yang adik post ni... mmg cukup bermaklumat da!!!


ni KLCC.. sapa tak kenal...meh adik lempang!!...hahaahah takde la gurau je...



meh adik bagitau lagi... okay... macam ni... MATiC (Malaysia Tourism Center) akan mengadakan satu event iaitu URBAN BEATS @ LANAI MATiC. There will be perfomances by Joe Flizzom, Mizz Nina, Caprice, Altimet, Sona One, DJ Fuzz, DJ Nas-T, DJ Vin and DJ Nerd. Pada malam tu jugak ada dancing2 dari dua kumpulan dancers yang tidak asing lagi iaitu... WAKAKA Crew and GILA BATTLE Crew. Best tak? bestkan...


Bagi yang minat graffiti, ada juga artis graffiti terkenal yang akan membuat persembahan iaitu Bona, Sona One and Blob (PW). The emcee for this event is Hafiz Fly FM. amacam?... best kan... datang ek... jangan malu2...


the event is on 28th May 2011 (Saturday) from 4pm-12am @ Lanai MATiC, Jalan Ampang bersebelahan Zouk. best tau!!!.... mesti ramai nanti... datang dan sama-sama lah kita memeriahkan acara ini!!!!..luangkan masa ande bersama kami semua!!!






till then...








Muah2!!!


p/s: datang tau.... ini wat sayang lebih ni...
p/s: Lanai adalah tempat yang terbuka...so.. memang korang takkan sesak nafas la... lau ada yang sesak nafas... kita bawak terus ke HKL...amacam?...

Monday, May 23, 2011

SPLIT PERSONALITY!!!

Hye-All!!!

apa khabar semua memalam buta ni?.. adik sebenarnya nak tidur da... cuma nak check balik je apa yang perlu dibawa untuk esok...hehehe...  baju da gosok, seluar da, erm... stokin siap! em.. okay!! dah siap semua!!!... okay... pernahkah anda mendengar split personality? em... adik pernah dengar sebenarnya...tapi adik tak berapa tahu apa maksudnya itu..hehehe...

okay lah...sapa2 tahu...sila bagitau adik beserta contoh eh!! jangan malu2 nak komen kat blog adik ni...sebab adik tengok orang lain banyak je komen...kan...hehehe....

 watak split personality terkenal...Ali Larter dalam series HERO!!!


ni adik tak tahu....huhuhahauha



till then...







Muah2!!!
p/s: esok nak bangun pagi lagi...daaa....

DUA RESEPI DINNER!!! CEPAT AMIK SALIN!!!

Hye-All!!!


haaaa.... tuan-tuan dan puan-puan... sila teka adik masak apa hari ni??... ada sapa-sapa yang suka main teka2?... ada tak?... ada tak?

okay adik masak dua lauk je hari ni.. ye la...tadi adik pergi Cold Storage kat KLCC thanks Fadh... (ye la..sebab dia adik tahu ada like market kat situ... lau tak... mampus beta tidak tahu....sengal kan...)  okay... adik beli asparagus dengan ada satu sayur ni... mcm taugeh tpi hijau dari taugeh...adik tak tau namanya apa..tapi yang adik tahu.. sayur tu sedap!!!...

resepi pertama:


 sapa tak kenal? ni asparagus!!!
sapa tak kenal ni? angkat tangan macam saya (lawak basi)...
shitake banyak jenis...tapi amik yg murah sket ek...bub yg mahal cara masaknya lain...


cendawan shitake digoreng sekejap dan angkat.
letak bawang besar yang telah dihiris dan goreng. Semasa menggoreng letakkan garam secukup rasa untuk menggelakkan bawang hangus. Goreng supaya agak layu dan masukkan asparagus dalam gorengan itu (tetapi asparagus itu telah dicelur sedikit). Goreng sekejap dan masukkan cendawan tadi. Goreng sekejap dan masukkan sos tiram dan sedikit kicap manis. Selepas itu biarkan sekejap diatas api dan angkat.

hidangkan dengan sesuka hati.

Maaf takde gambar..hahaha

resepi kedua:


kalau tak kenal tauhu...memang menempah pelempang adik ni!!!..hahahaha

ketuk bawang putih 3 labu dan goreng dalam minyak yang telah masak. masukkan hirisan bawang besar dan goreng lagi. Kemudian, masukkan tauhu (dipotong dadu) dan goreng tauhu dan bawang sehingga tauhu agak digoreng. Selepas beberapa ketika masukkan sayur yang dicakapkan tadi dan goreng supaya sedikit layu dan letakkan air sedikit supaya berkuah. Renehkan untuk beberapa ketika. Angkat.

hidangkan dengan sesuka hati.

Maaf lagi... takde gambar jugak..hahaha...

tapi kedua-dua resepi ni kan adik merasakan sangat bagus dan sedap! seyesly!!! tak tipu!!!...langsung!!! sedap!!!

cuba la eh....






till then...








Muah2!!
p/s: best!! sungguh!!!

ADIK NYARIS DILANGGAR VAN!!!

Hye-All!!!


haaaaaaaaaaaaaaaaaa .... tadi kan masa tengah OTW balik dari tempat kerja... adik ikut la jalan yang lagi satu ni.... adik sebenarnya tahu je padahal jalan.. okay.. tengah seronok la jalan kan dan jalan dan jalan dan jalan sikit lagi... pastu... adik nak melintas... okay2.. ada dua jalan yang adik kena lintas... jalan pertama adik lepas lar... lepas tu... time jalan kedua... sebelah adik ada this aunt lar... pastu....adik memang nak lintas da sebenarnya jalan tu... memang nak lintas betul2 baik punya... tapi tah datang dari mana!!!.... zzzuuuppp!!! van besar bapak lalu tepi...baik punya lalu!! adoiyai...sengal je rasa kepala ni... lau adik sikit lagi tu... ada headline esok kot...




"seorang remaja mati dilanggar van di depan KLCC" boleh?   



sedih adik!!!... hahaha... ermmm.... sebenarnyakan adik yang tak nampak kereta tu... ye la... tengah bersemangat berjalan kaki... terus nak melintas.... da lah tempat yang adik lalu tu tempat bar... adoi sengal!!!... carlsberg ada di mana... poning kepalo den....hahaha... tapi adik lalu je...bukan nak buat apa pun....tapi kereta la.. banyak gilo!!!.... bub tu sampai tak berapa nak nampak tuh!!!...hahaha... tapi masa dah rasa macam selamat tuh adik tak berhenti kot bersyukur...!!! adoi...memang takut lar.. hinggakan mak cik sebelah adik tu pandang adik and mcm tengok "R u okay?"... ye lah.... adik cakap "Oh My GOD!" agak kuat lar...hahaha ye lah sebab terkejut punya fasal... takut weh!!! jarak antara adik dengan van itu hanyalah 5 inci kot!!!.... berderau darah adik!!! pasni ni tak mau da men lintas je.... takut!!! biar lah letih sikit daripada terus mampus..hahaha



kerja hari ini adik rasa best cuma pagi tadi NERVOUS sebenarnya...ye la...tengok jadual... (which adik takde...sebab adik buat LI je... bukan staff..hehehe)... yang ada kat dalam jadual tu... Kak Teha, Mei Ling and adik sememangnya la ikut office hours...kan?..so.... agak nervous la... tapi dah bawak ke tengahari tu... okay lar..hahaha.... orang da ramai... kuang2...


okay... tu je la citer nya... huhuhu.... dan adik seronok kerja kat MATiC!!! I keep saying that... because its true!

 
  ini adalah van yang hampir melanggar adik...(bukan yang real one tpi mcm ni la)





till then...









Muah2!!!


P/s: sok hari kedua untuk minggu kedua.

Sunday, May 22, 2011

JANGAN LAH SAYANG BARANG SANGAT!!!!!!!!!!!!

Hye-All!!!...


Who knows what clutter means?... anyone?... well.... jap ek adik amik lam website....
okay sebenarnya clutter ni ada banyak maksud mengikut kegunaan ayat... okay...this is it..


Clutter may refer to any of the following:
  • Excessive physical disorder:
    • Clutter (organizing): A confusing or disorderly state or collection. Excessive, unnecessary or uncontrolled clutter can be a symptom of compulsive hoarding.
    • A type of light pollution
    • Clutter (radar): Unwanted echoes in electronic systems.
    • Clutter (marketing): The extreme amount of advertisements or products the average consumer comes into contact with. In TV and radio, commercials, upcoming show announcements and promotions, and any other broadcast material which does not belong to the actual program currently on.
    • Clutter (RF engineering): What currently located in this particular area (houses, trees).
    • Clutterers Anonymous, a twelve-step program for people who share a common problem with accumulation of clutter

tapi...adik nak semua tengok dekat yang berhi-lite tu....tengok...jangan tak tengok... haaaaaaaaaaa... mesti semua ada masalah ni kan...okay..tidak dapat dinafikan...adik juga menghadapi masalah yang sama...hehehe.. clutter yang adik banyak adalah baju-baju dan pakaian-pakaian. Adik rasa baju tu okay lagi...(Haa...itu lah masalah yang sebenarnya... adik tiada semangat untuk melepaskan or omputih kata Let go... takde yang tu... adik takde... sungguh....)  tapi kan...these past few years, adik dapat the semangat tau...and sekarang adik boleh la buang benda yang adik rasa tidak langsung diperlukan da... jadi...mcmtu lah...



bukan apa...adik selalu je tengok dalam OPRAH yang mana respondens ada masalah dengan clutters dan how to manage the things kengkadang barang-barang dorng da sememangnya ridiculous and pelik. Adik pun kengkadang tak sanggup melihatnya... ye lah... tak tahu la kot dalam TV tu shotnya menarik or memang nk buat cmtu...tpi ia menunjukkan sesuatu yang ada dalam diri masing-masing berkisar tentang pengurusan diri...self motivation and self conscious amatlah penting... kalau diri kita sendiri kita tak dapat nak urus... macamne kita nak urus keluarga... orang lain?... isteri?..anak-anak?... ibu bapa?...mcmne?... 


tapi keyakinan itu akan sampai apabila mereka@ kita sedar akan apa yang kita lakukan tetapi untuk menunggu masa itu datang, adik rasa ianya amatlah susah dan lambat but then.. it is up to the people themselves sebab kengkadang kita pergi rumah orang lain dan kita tengok wah...kemain rumahnya kemas bersih, ruang rumah besar kan...takde habuk...ceiling cantik..tapi rumah kita.. ha...pikir sendiri.... baiklah...kalau anda rasa rumah anda tidak begitu kemas, jadi..cuba pikir kena rumah tak kemas..jangan salahkan orang lain... cuba pikir dulu... banyak sangat barang?.. jadi, cuba pilih dan dermakan mana yang tidak hendak digunakan...contoh buku-buku cerita.. dermakan ke rumah anak yatim ke... perpustakaan sekolah ke.. at least anda berbuat jasa dan of course... dah derma jangan hebahkan...ini tak....dah derma satu dunia kena tahu... apakah jadahnya?..kan?... diam-diam dah la... okay?... ambil langkah awal tahu.... jangan tak ambil!!!

 sakit tak mata?... huhuhuh


 banyakkan pakaian...dermakan la...


 erm....ada ke yang banyak kucing?.. derma?...tak yah lah kot...hahahaha


yang ni bahaya!!!...this is dangerous.. very dangerous.. imagine if the cable socket burn or blow up!!.. huhuhu.... it would be disaster!!!


well.. organize your things well... do not choose clutter!!!






till then...







Muah2!!!

p/s: adik baru je lepas mandi! Segar rasa badan!

TAK JADI PERGI SOGO!!!....kuang3...

Hye-All!!!



teka-teka...adik pergi mana arini???... haaaaaaaaaaa..... mesti tak tahu kan... adik cadangnya nak pergi ke SOGO...tapi tetibe je rasa datang malas tu... hahahaha... hebat tak... adik ni sememangnya terkenal dengan lat tali tam lom ni... hahaha... agak sengal dan kepeningan... hahaha....(tengok ni..tulis pun mcm sengal dan ngada2 je..hahaha)... okay2...cmni sebenarnya sebab nak pergi SOGO tu... adik cadangnya nak pergi lah beli baju baru lah kononnya...tapi kan...tetibe je rasa macam mallaaaassss jer... tetibe...plus hari macam nak ujan je...then...hurm... i made up my mind 


"Em...malas pergi la...sok je la kot..after office hours..."


okay la kan... sebenarnya... bukan jauh pun tempat adik dengan SOGO tu...tapi adik bukan nak sangat sebenarnya beli baju...cuma nak jalan-jalan tengok tempat... so nanti lau orang tanya...adik boleh jawab, kan? tak gituw mak ngah nyer....


 ni jap lagi nak draft dulu report yang perlu dibuat fasal event semalam CitraWarna 1 Malaysia 2011. last night was the majlis pelancarannya... i was there... hahaha... i saw all the people and dancers and so on.. it was magnifique...hehehe...tourists were there, the Malaysians were there, Deputy Prime Minister was there with wife and the most important ones were Duli Yang Maha Mulia Agong Sultan Mizan Zainal Abidin and Sultanah Nur Zahirah. Both of them are superb!!! I love both of them... I love to see Sultanah smiling and it is sweet. Both of them mencemar duli untuk hadir ke majlis CitraWarna 1 Malaysia 2011 dan Baginda berdua amat bagus dan baik.Tahniah... Daulat Tuanku.


Last night was superb with all the dancing, parade from all people and lots lots!!! Even the parade started from Dataran Merdeka to all the way to Jalan Tunku Abdul Rahman. It was wonderful!!! the kids, dancers, congratulations. And also to the MOTO (Ministry of Tourism) and all the people who involved, congratulations!!! You have done a VERY GOOD JOB!!! 

 apa giler adik nak joging dalam air mcmni?...tak de keroje den!!!..hahaha


 sama je...dua-dua menang!!!...hahaha


erm... takde da trynosaurus da kat DUnia ni...hahaha



till then...








Muah2!!!

p/s: bersiap sedia untuk esok!!! Adik nak kuar esok pukul 7 lah...nak jalan kaki...exercise!!!

NOW I REMEMBER!!!

Hye-All!!!

now I remember !!!

 in year 2001 I came to Kuala Lumpur with my twin brother Saufi and Ilyana binti Razlan to the place where I live now. We came here just to sight seeing (OMG!!! It is very clear now.. i remember everything)... That day we went to Mak Cik Ana's house and we went there by LRT Putra. We take the Star LRT from Titiwangsa and stopped at Masjid Jamek and take Purta LRT from Masjid Jamek to Taman Bahagia. And from there, we walked a little bit to the house and it was night that time. 



And for the next day, we went to SOGO... the most famous shopping complex to the people of KL..because that time... there is not other shopping malls that offer the discounts for all the time...hahhahaa...(and also PERTAMA complex)... we bought things there and we also went to buy SUSHI there and IT WAS MY FIRST TIME EATING SUSHI...I still remember I ate the sushi with Salmon egg (caviar). And there also we were playing the games at the top of the level at SOGO, best..hahahha...btw you can click at the name there... the link has something that you do not know about SOGO....seriously... try to click it... 



Then after the SOGO, the next day, we went to SUNWAY PYRAMID. There we just sight seeing and actually I wanted to skiing on the ice but then with no much time to spend, we decided to just look inside Sunway Pyramid....hahahha... with nothing to buy we just go back home, after all, the reason why we went to Kuala Lumpur was we want to see the Kuala Lumpur, ya la.. for me and my brother that time was 12 years old it is a good feeling to be able to go to such a big and beautiful city like Kuala Lumpur and we were very glad to visit Kuala Lumpur. hahhahaha... but now.. I am here again, doing my internship and I could not imagine it... but hey... show must go on!!!..hahahahaha...


well... enjoy your lives okay?...






till then...







Muah2!!!

p/s: tomorrow would be the week two of my internship!!!.. Love it!!!

MY FIRST VLOG!!! GOT TO SEE IT!!!...

Hye-All!!!


When I blogwalking, oftenly I see bloggers with their own VLOG... yes...maybe VLOG is not being talked these days but last two months people talk about it. And I would love to know how to do VLOG because after seeing VLOGs from AnwarHadi and also Maria Elena and many others, it makes me want to do one, but on what topic... and how to think of the topic?..how?.. 


I, now, really want to do the VLOG but man!!... I need an good idea that I can turn that idea into storyboard then of course into A VERY GOOD VIDEO!!!.... but where is that idea... 



tick! tock! tick! tock!~~~_----------------------------------------------------------------___________--------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------- (thinking)----------------







erm...ha!!!!.. I got an idea!!!... Tomorrow I want to go to SOGO maybe from there I can figure our something.... who knows kan... maybe I just put anything there..or actually, I already have my video resume and it is kind like the VLOG..well.. I want to post it lah....so everyone can comment and see it...hhha....see and comment it...hahaha...


video



till then...









Muah2!!!

p/s: Do not laugh when you see my video resume...

Saturday, May 21, 2011

CITRA WARNA SATU MALAYSIA!!!

Hye-All!!!

CitraWarna Malaysia....hebat!!!


 Yang ni masa tahun 2006...


Ni lah MATiC kat Jalan Ampang... tempat I buat Latihan Industri...hehehe 



bloggers2!!!.. apakah khabarnya kamu semua?... (kali nak tulis lam BM jap)...  erm... hari ni I nak pergi Dataran Merdeka...nak buat report on CitraWarna 1 Malaysia... amacam?...best tak agaknya?...haaa... ni jap lagi I nak pergi la...actually the event starts at 5.00pm tapi kan I rasa tak yah lah I pergi awal2...hehehe..kan?..ye lah.... masa tu takde pepe lagi pun....hehehe...  sek bek I bawak kamera I yang sememangnya I pemiliknya... sebab Cik Asma suh tangkap gambar untuk dijadikan sebagai bukti yang memang the trainees ni pergi kat CitraWarna 1 Malaysia tu... lagipun memang I nak pergi pun ye lah... ni ada peluang jenjalan ni... turun la KL kejap..bukan jauh pun... Lau dari Taman Paramount ni... turun je dekat station Masjid Jamek.. and walk a little bit about 5 minutes.. sampai lah dekat Merdeka Square..hahaha


em...I rasa I nak pergi sorang je...tapi MakDe nak ikut... I tak kisah pun... cuma takut MakDe sakit kaki je lah...itu je la... lain2 tu I tak kisah sangat pun....hehhee... okay lah... I nak bersiap-siap da ni... ye lah.. I nak jugak lah glamourr gitu kan!!.hahaa..em...sapa yang nak pergi...msg2 lah I..ley kita jumpa kat Dataran Merdeka....hahaha...


 ni masa dalam kelas masa EEP 2011... lain kan dengan gambar yang bawah ni?..kan?...adoi....


yang ni...em....tak berapa ingat lah gambar mana...maybe OTW nak g meeting kot...hahaahah



ni Yana and Farah, they are the Tourist Assistants at MATiC...they are great people...




till then...




 






Muah2!!!


p/s:.. I am thinking of my fate now.. (wait...I will tell you)...

YES SIR, CAN I HELP YOU?

Hye-All!!!


Well... week one of my internship is done and I hope week two would bring so much more to add in the experiences. Okay, maybe some of you wondering why I chose Malaysia Tourism Information Centre as the place to do my Industrial Training. Yes, some of my lecturer said that joining Tourism is good and the best why to apply what I have learn during my study times...hahahaha.... but they want me to jump in to the business based organization not government, but because of my instinct, I insist to take MATiC as my first choice. I want to be at MATiC and now I am part of MATiC and I enjoy working. Yes, It is under government but the thing is, I can do many things here, I can practice my English (as some lecturers want), built up my confident by facing the tourists and also work in a team because being a TA is not easy. 


For example, let say I do not know about the admission fees to the Aquaria KLCC and  I just cannot just lie to the tourists, instead, I can ask my friends (behind the counter) about what the things that I do not know and take notes after that. So, as the conclusion, I thoroughly enjoy working here at MATiC. Yesterday, there were two tourists from Australia and they came here on business because they have conferences that they need to attend and it is the first time they in Malaysia. They ask me about the interesting places around Kuala Lumpur and I was very excited to explain to them about the places around Kuala Lumpur. I suggest them to go to KLCC, Aquaria KLCC, KL Tower and then also I suggest then to go to Lake Garden and around Lake Garden, we have 4 parks that they can go Deer Park, Butterfly Park, Hibiscus Park and also Bird Park. And they seem excited.  They I asked them about how many days that they will be in Kuala Lumpur and they said 5 - 6 days. And they want the package that they can go around Kuala Lumpur for one day. Then, I suggest the Hop-On Hop-Off Bus. The again, they feel very excited and me also excited for them (but then, I do not have the experience on that bus yet...hehehe)...


Well, actually, I want to join the Tourism Industry. Because, I can travel around Malaysia and also around the world, Who knows kan... hahahah...


well..later past two days I think, my blog has been reviewed by CIK LULU... before anything, I want to thank CIK LULU for reviewing my blog, she said everything is okay but she said I need to change the header. Yes... I want to change the header but then I need time to do it which I do not have it right now. I am too busy with working hours but I will try to do it. I will try to find the time. Do not worry, all the followers will enjoy the nice scenery from my header!!!.. Wait arr.....

This is one of the simple yet effective project for subject Multimedia English....hehehe....





till then...








Muah2!!!

p/s: my new header, I think of  nature... can it be?