Nuffnang Ads

Thursday, June 30, 2011

KERJA SAMPAI MALAM!!! THIS WEEK MEMANG TERUS MENERUS KEJA!!!

hai semua....


wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh...lama betul I tak menulis.... banyak kerja sangat la..sorry2 sesangat!!!.. memang tak dapat nak elak..sungguh!!! ni pun sebenarnya ada kerja..curi masa kejap nak update Blog..(haruzz)... 


maaf la semua..ni nak sambung kerja balik..sok due...dia bagi pagi tadi!! hebat bukan?...mampos!!!


till then...




Muah2!!!

p/s: sok print..sok jugak la potong..sok jugak la lekat kat adiah....

Monday, June 27, 2011

PREJUDIS TERHADAP PESALAH-PESALAH JUVANA!!!

Hai korang...


korang tau tak "prejudis" tu ada maksudnya??

mengikut Wikipedia (which I love to refer the most...huhuaha)

A prejudice is a prejudgment, an assumption made about someone or something before having adequate knowledge to be able to do so with guaranteed accuracy.

jadinya... prejudice suatu benda yang tidak elok lah kan???... betul tak??..okay... bukan apa...kebetulan tadi...tengok cerita Juvana, dalam episode kali ini...geng2 Daim tu masuk Club cikgu zakiah ala..kelab Debat tu... diorang berdebat la dengan budak dari sekolah lain (perempuan) yang sangat pandai berlakon hinggakan membuat I nak buat entry ini. Disebabkan mereka (perempuan itu) mempunyai mulut yang amat lancang maka (ada budak yang Kecik tu marah) sebab diorang kata dak2 yang masuk sekolah pemulihan tu takde masa depan etc. etc. etc. Okay... bayangkan korang dalam tempat Daim dan rakan2...(Botak tak masuk sebab dia memang jahat)... Bayangkan la... puas2 cuba hendak berubah...tetibe kena balun tak tentu fasal... (tak dinafikan ada yang memang tak nak berubah langsung, maka jenis ini memang patut berJAGA-JAGA)... berbalik kepada cerita tadi... dak pompuan tu pun..mulut macam apa je...(berlakon kan....) tapi tu la...realitinya memang begitu... ibarat conteng cat hitam ke muka sendiri...Susah woooo nak tanggal!!!... tapi kalau lama2... orang akan lupa...tapi bekas masih ada... maka..bagi mereka yang pernah buat salah yang memang lebat hukuman yang anda dapat dari mahkamah dan masyarakat... maka cuba lah untuk berubah... cuba lah... setiap langkah akan membawa anda 1 langkah ke arah kebaikan..okay??...

lagi satu...perjudis ni memang lah membawa pandangan yang negative terhadap subject yang kena la....susah woo lau sekali orang pandang serong... maka....jaga diri baik2.... ok?









till then...








Muah2!!!

p/s: Aaahhh~~~ seemmmpppuuttt!!!!

Sunday, June 26, 2011

AUSTRALIA NEXT TOP MODEL SEASON 6

Hi everyone!!


I watched Australia's Next Top Model Season 6 ( ^-^ )... well..it is like the America's Next Top Model but then.. with their own version...hehehe... it is quite amazing too...  all the models are pretty and most of them have really nice body... Love it...





but this show was in July 2010...so...like after one year... I am able to watch it...hihu....

well..the winner for Season 6 is... Amanda Ware...






till then...









Muah2!!!
p/s: I am sleepy... hihihihi....

HARI YANG PANJANG!!!> SOGO ADA SALE!!!

Hai semua....


haaaaaaaaaa... agak lama kan I tak berblog...last rasanya... minggu lepas kan?... hari jumaat ke sabtu...I tak hengat...tapi ni I nak tulis la ni... okay... hari ni tadi I baru balik dari kampung. Agak letih la....sebab sok nak kerja... hahaha... tapi tu da memang routine la kan...so... jangan ngada2 nak merungut2...hahahaa...

Okay.... I balik dari kampung.... tadi I balik dari pukul 12.30 tengahari... okay...nak dijadikan pengalaman dan cerita yang memang tah hape-hape... I kononnya tak nak naik bus express ke hape... pastu memang nak tunggu la bus sebab ada bus schedule tu tunjuk bus ada pukul 1 ptg... so.... tunggu la...(tanpa beli tiket bus express)... lepas tu...tunggu punya tunggu... BUS TAKDE!!!!... apa kah!!! bengang nak mampus!!!...GERAM!!!...AARRGGHHH SEEEMMMPPPUUUTT!!!.... okay...lepas tu...dalam pukul 2.10 petang camtu...datanglah busnya!!!....lepas tu....aku pun tertidur la dalam bus...hahaha (sengaja okay!!!)...  lepas tu...dalam pukul 3.15 petang camtu... bus pun sampai ke destinasi iaitu PERHENTIAN BUS PEKELILING!!!....waaaaaaaaaaahhhH!!!!...letih sangat... tapi masih lagi aku sempat untuk melakukan sedikit SHOPPING!!!!...hahaha...teka aku  pergi shopping katne???... teka la!!!...teka la!!!...tempat yang paling dekat dengan Station Bus Pekeliling...hehehe... alarh..takpe lah....I je la yag cakap!!... okay!!!... tempat yang shopping tu adalah tempat yang paling famous yang paling famous la kat Kuala Lumpur...   orang cakap kalau tak pergi tempat shopping ni...memang la....memang tak cukup la hidup anda tuh...haha... memang tempat ni sangat lah famous.... (mula-mula kot shopping mall kat Kolumpo)...hehehe.. tempat itu adalah... SOGO!!!!.... ye...sogo!!!  hari-hari ada sale...memang kuang hajar kan...hahahah.....memang memikat lah segala sale itu!!!...hiahuhuaau.... I pun beli la baju dua helai... Crocodile je... harganya RM 39.00 sehelai...tapi kalau hari biasa memang tak dapat la.... hihihi.... maka kalau dua... tambah lah kan!!! RM 78.00 ? kan?... tapi wa cakap lu..SOGO mempunyai sale yang tak pernah nak putus...orang yang datang tu pun...bertali arus...walaweh!!!! orang Malaysia banyak duit!!!....

lepas tu...selepas bershopping sekejap je dalam SOGO ( i nak beli kasut...tapi mahal larh...tak mampu aku...mintak tolong la click nuffnang tu ek...nak beli kasut...) I naik Star LRT dari Bandaraya ke Masjid Jamek... lepas tu... tukar dari Star LRT ke Kelana Jaya LRT dari Masjid Jamek ke Kelana Jaya LRT KL Sentral (saje berhenti sebab nak makan KFC ...hahaha...) dan kat situ pun ada kedai yang menjalankan SALE!!!.... apa yang terjadi dalam dunia ni!!! SETIAP HARI KE ADA SALE???.... pening..macam lah I ni ada banyak duit....sengal!!!...adeh!!!.... huha.... I makan KFC Dinner plate la apa lagi.... tengah-tengah makan ternampak dua orang makhluk yang agak sengal depan mata...adeh!!... tapi I rasa mereka adalah orang Indonesia!!!....hahahaha....  kot....I bukan diskriminate ke apa...tapi tu la...I ni susah sket lau nampak yang pelik2 ni...hahahaha... kuang3...

lepas I makan,  I pun amik LRT balik ke Taman Bahagia... hahahaha... I pun balik naik TEKSI!!!...RM4.00 je...kuang3...yeay!!!...I pun sampai rumah....hahahaha.... Uncle, Auntie, Kak Aika, Abang Fahmi, Pa' Wah and Pa' Su were home (sek bek ada kat umah....lau tak malu jugak...hehehe)... To be honest... I feel like home when I am in this house... They are like family to me... thank you... I LOVE YOU ALL!!!...makde balik esok!!!...hehehe....


esok mula new week!!!...hope God will help me...








till then....








Muah2!!!

p/s: esok pakai baju baru!!!...hahaha

Saturday, June 25, 2011

BALIK KAMPUNG PUTRAJAYA????

hai semua....


kembali lagi kita dalam blog I ni...yang tak seberapa mewah tapi boleh la.... kita selalu pandang apa yang menarik atau yang kita sendiri rasakan menarik kan???...  dan kita selalu mengata atau mengomen sedikit kalau apa yang kita lihat atau pandang itu tidak menarik hati kita. Tpi adakah kita sedar bahawa diri kita itu pun ada juga silapnya... kan?...erm...cukupla sampai situ je kot.... malas nak tambah la....takut nanti orang bosan baca entry yang mellow macamni.... ye la bukan apa... setiap daripada kita ada minat memasing... i pulak ada banyak minat cuma, minat itu tidak diperincikan...hahaha... semua minat..jangan maraa....hahaha...

okay... I arini nak balik kampung (lagi)... hahahah.....tunggu!!!!







till then...








Muah2!!!

p/s: nanti i akan ditukarkan ke PUTRAJAYA untuk dua minggu dan duduk di Kementerian Pelancongan Malaysia....hihihihuhuhuhu...(gembira ada....tapi macam sedih lagi banyak jer....)

CULTURAL DANCE IN MALAYSIA TOURISM CENTER (MATIC)

Hi...

this post would be in English because I have something to share with the whole world, Okay?

Have you ever heard of Cultural Dance ? Well, in Malaysia we have variety of cultural performances, and in the Malay community only, there are various kind of dances and so on. It is also many in each of the states in Malaysia. But, here I have one culture performance that really good and live. They (the dancers) dance gracefully follow the musics that bring us to the world of Malaysian Cultures.  Do want to see the pictures?

here they are: 






 This dance called Inang Renek.

 this dance called Joget Tandak Inlut



 this dance called Zapin Pekajang.


 this dance called Sewang from Orang Asli


 this is the segment called Exotic Borneo, which you can see the dances from Borneo brought and combined to be in one segment.





 The Chinese Community Dance, Fan Dance. 



 The Indian Community Dance. Ladonna Dance. 





these are pieces of the performance that I took for you to look. it was amazing. this performance is actually on every Tuesdays, Wednesdays and Thursdays at 3.00 pm - 3.45 pm (45 minutes) and the ticket counter will be opened at 2.30 pm. And they also perform on every Saturdays at 8.30 pm and the ticket counter will be opened at 8.00 pm.
the ticket for this performance is RM 5.00 per person and it is free for the children below 12 years old. 

In photos above, the dancers were performing the art of dancing from all of the major races and ethnic in Malaysia (both Peninsular and East Malaysia).







till then...









Muah2!!!


p/s: I am at the MaTiC Counter... hehehe...

Tuesday, June 21, 2011

PASANGAN RAZIFF AND ALYA JUARA MARI MENARI MUSIM PERTAMA.

haaaaaaaaa....apa khabar???...




ni...ada sesuatu I nak berkongsi dengan uols ni.... korang kenal tak dengan peserta Mari Menari Musim Pertama yang menjadi Juara tu??... ye lah Razif dengan pasangannya Alya. Okay... ni mula nak masuk cerita ni. Dorang berdua ni memang pandai menari dan I baru perasan yang mereka adalah penari yang betul2 penari kat Mari Menari tu. Mari I tunjukkan gambar, ye lah...bagi refresh memory cause maybe it is a little bit late isn't ? 







I kan tiap-tiap hari Selasa, Rabu dan Khamis tengok dorng menari kat MaTiC for the Cultural Dance @ Matic and it would be very nice if you all readers could come too. The ticket for this is RM5 ONLY. It is cheap isn't? The foreigners usually laughed because they think it ridiculous because to them RM5 is nothing. Hihoo... Raziff and Alya and also the other dancers are very sharp and can dance very well. They put the souls and their hearts into their performances. I love to see they dance. If you have times,you can come tomorrow at Malaysia Tourism Centre at Jalan Ampang to experience by yourself ;the art of dancing performed by the Dancers including Raziff and Alya. Thank you!!



till then...




Muah2!!!

p/s: I love to see they dance!!! Just love it!!

NUFFNANG TAK BERMOTIF???? PILIH KASIH?

Hai....


I baru je tadi pergi kat Nuffnang and suprisingly, my account mempunyai banyak $$$...tapi takde la riban2 macam mereka yang mempunyai followers yang riban...ahaha...dia ikut followers kot.... lau your followers ada riban..maka riban lah account anda...haha...tapi I tak kesah sangat da... follow dengan ikhlas adalah lebih baik kan?... korang suka yang mana? follow secara terpaksa (tapi tak baca) or follow dengan ikhlas dan baca our writings? kannnn???  tapi I pun ada je yang I ikut secara memang ikut la... setiap kali ada je post baru I akan buka, itu adalah wajib. Hihihi....kan semua? korang bayangkan kalu satu blog tu follow banyak giler blog lain? adakah anda merasa pelik? adakah ia sepelik RAMAI riban kawan kat Facebook.


I tak kesah da....hahaha.... biau ler... em... esok hari Rabu kan?...erm....tak berapa lama lagi I nak balik kampung. Kampung Jenud yang terchenta!!! dekat je dengan Kolumpo pun...huahuahua... ada kenuri dan mak cakap wajib balik, maka....wajib la jawapnya...

maka, mesti ramai yang bertanya akan jiran sebelah rumah punya pembantu rumah...apakah motif entry I yang kali ni kan?.. jawapannya....huahuahua...tiada motif!!! saja nak update (em..tu jadi motif gak kan?)...hahahah






till then...





Muah2!!!

p/s: update tetap update uols!!! hihu...

NAMA-NAMA YANG MEMBAWA KEBAIKKAN!!!

Hai semua....


mereka didatangkan dengan putih dan suci...


tadi masa i bangun pagi tadi... i dapat satu idea yang tersangat bernas iaitu NAMA. Yea...betul tu..nama. N-A-M-A. Setiap manusia WAJIB ada nama. Sedap ke tidak ke nama tu adalah bergantung kepada individu. 


Kadang-kadang ibu bapa bagi nama yang dirasakan agak pelik daripada orang ramai kepada anak-anak mereka. Tetapi apa yang mereka jawab kalau nama anak itu agak pelik.... "apa ada pada nama?" mungkin mereka tidak tahu tapi tugas manusia dalam dunia ini untuk saling menegur dan memberitahu kan? okay.. ni yang nak bagitau ni. Setiap perkataan dalam dunia ini mempunyai maksudnya yang tersendiri. Ada yang membawa kepada maksud yang tak best dan tidak baik dan ada juga yang membawa maksud yang best dan mulia. Oleh itu, dalam memilih nama kepada anak-anak kita, kita harus lah merujuk kepada buku nama-nama Islam. Jangan kita rasa nama itu sedap untuk didengar, kita ambil keputusan untuk menamakan anak-anak kita dengan begitu sahaja. Betul tak? Kalau dalam Islam adalah lebih baik jika nama anak-anak kita dinamakan dengan nama-nama Nabi-Nabi atau Isteri-isteri Nabi dan nama-nama sahabat yang ada pada Zaman Nabi. Itu adalah lebih baik. Tetapi dalam memilih nama-nama kepada anak kita, haruslah membawa maksudnya yang bagus. 


Terdapat pelbagai jenis nama yang ada dalam dunia ini maka pilihlah yang bersesuaian dengan anak anda kerana ada juga nama yang tidak padan dengan anak anda dan pilihlah dengan baik. 
Ada yang menamakan nama anda dengan nama yang tak berapa elok di sisi agama, bukan apa, setiap nama yang dinamakan kepada anak sedikit sebanyak mempengaruhi perangai dan tingkah laku anak-anak. Bayangkan jika nama anak anda dinamakan dengan nama "Asad" yang membawa maksud "Singa" dalam bahasa Arab. Sedikit sebanyak akan mempengaruhi perangai anak itu sendiri. Maka, sekali lagi, pilihlah nama anak anda dengan baik, rancang dan bincang nama yang sesuai.


terdapat pelbagai nama dalam lawan web tetapi haruslah diingat BERTANYA dahulu dengan mereka yang mengetahui supaya nama yang kita hendak letak itu bertepatan maksudnya. Yelah.. kita tidak inginkan sebarang miscommunication terhadap maksud nama itu kan?


ini adalah sedikit buah hati dari I untuk menjadi referring uols dalam menamakan anak-anak anda. 





ha.... amacam da dapat insight view fasal nama anak-anak anda?... kalau da dapat bagus la...lau tak dapat lagi...ask orang2 tua atau meraka yang lebih mengetahui, jangan main letak je..
 
 
 mereka bakal menerangi hidup kita...namakan mereka dengan nama yang baik-baik.
 
 
 
 
till then...
 
 
 
 
 
 
 
 
Muah2!!!



p/s: ni maksud nama i...

Akmal

by Nama Nama Islam on July 15, 2009
Sempurna, sangat pandai

Monday, June 20, 2011

BLOGGER UNFOLLOWED AKU!!! TINDAKAN LUAR BATASAN...

Hai semua...


wahhhh....sok hari Selasa kan???...  I masuk kerja da....hahaha... tadi kan..I baru je dapat mesej dari one of my lecturer mentioned that my Academic Advisor has changed from Mr E to Mr A...hihu....those yang tahu...sila lah diam..hahaha...  


adoi...kan? last minute...but actually...I am trying very hard to accept things nowadays... sometimes, yes I did/do think about the negative things but then...when I think back, it somehow turns to be good thing... it is just me have to wait to actually discover the things...kuang3... 


everyone has their own problems.. .so we cannot assume people are in better condition than us. We are humans. We are humans. So... think and act like one but well-educated ones. okay? It is not us scold the above of giving us problems but to HIM who we need to praise to because giving us problems to actually improve ourselves. Yet, we just do not know how to solve the problems isn't?


i am not gonna talk about piousness here but it is the thing that i think i should write. Just now, i lost one follower, what did i do wrong? when? where? do my writings not good enough? are they just follow me because they are nurtured to do so? or it is just like that? i follow you, then, you will follow i back? isn't? but then... why me follower unfollowed me? this is ridiculous. maybe its my own mistake. But again, i have to REMEMBER why i joined this blogging world. It is not for me to be proud of as many as followers that i will/should have. Blogging is a passion. Blogging is a hobby. To have many followers is the best feeling because we actually know that other people will read our writings. And, unfortunately, it devastates me to know one reader unfollowed me. Again, where did i do wrong.

helena bonham carter one of my fave characters in Harry Potter 
aka 
Bellatrix LeStrange.


till then...





Muah2!!!

p/s: I am trying very hard to improve meself.
p/s: just finished watching Harry Potter and The Deathly Hallows Part 1....lagi!!!

FEELING GOOD!

Hye-All!!!


this is the entry about song, again!! hahaha.. today's pick is!!!  NINA SIMONE's FEELING GOOD! and listening to this song is amazingly great. I had a great feeling listening to this song. this is the lyric for this song.


Birds flying high you know how I feel
Sun in the sky you know how I feel
Breeze driftin' on by you know how I feel

(refrain:)x2
It's a new dawn
It's a new day
It's a new life
For me
And I'm feeling good

Fish in the sea you know how I feel
River running free you know how I feel
Blossom on the tree you know how I feel

(refrain)

Dragonfly out in the sun you know what I mean, don't you know
Butterflies all havin' fun you know what I mean
Sleep in peace when day is done
That's what I mean

And this old world is a new world
And a bold world
For me

Stars when you shine you know how I feel
Scent of the pine you know how I feel
Oh freedom is mine
And I know how I feel

(refrain)





this song again sang by NINA SIMONE who also made cover on Jaqcues Brel's song, Nemme Quitte Pas.
till then...






Muah2!!!

p/s: FEELING GOOD!!!

ADALAH ITU LEBIH BAIK.

Hai semua!!!






kengkadang apa yang kita rancang tidak semestinya akan berakhir dengan kebaikan, maybe ia akan berakhir dengan keadaan yang tidak baik tetapi setiap yang berlaku dalam dunia ini ada hikmahnya cuma kita sebagai hamba-Nya kena setia dan terus menanti akan kedatangan hari yang berhikmah itu. Mungkin ada di antara pembaca bertanya-tanya kenapa I menulis macam ini kan? 


kita sebagai hamba-Nya kadang-kadang lupa bahawa Dunia ini adalah fana belaka. Dunia yang kita duduk ini adalah tumpangan semata-mata. Kita hanya menumpang. Kita semua adalah penumpang. Dunia ini dan segala yang ada didunia ini adalah Hak milik Allah. Hak MILIK Allah. Dia memiliki segalanya. Kita hanya penumpang. Kita menghirup udara-Nya tetapi kita masih lupa bahawa kepada-Nya kita perlu berterima kasih. Dengan cara apa kita berterima kasih? Berzikir, bersyukur, menunaikan segala yang disuruhNya. Adalah itu lebih baik. Namun, hanya beberapa daripada kita yang melakukan segala yang disuruh-Nya? Adakah kita semua menyedarinya? Are aware of all the things that we done/ will do did/will bring the effects on us, entirely. 


Kadang-kadang, sebahagian daripada diri kita tahu akan hakikat ini, namun, apa tindakan yang dilakukan? Adakah tindakan itu menjadi satu titik tolak kepada kita dalam melakukan perubahan? Adakah kita BENAR-BENAR ingin berubah? Adakah dengan melakukan perubahan akan membawa diri kita ke tempat yang lebih baik? dan satu pertanyaan kita perlu tanya diri kita secara khususnya "Kenapa aku ingin berubah?" Perubahan yang benar-benar perubahan yang diinginkan adalah perubahan yang IKHLAS. Namun, kita perlu tahu akan matlamat jangka panjang, jangan merubah diri secara drastik, haruslah merubah diri secara sedikit demi sedikit. Adalah itu lebih baik.




Segala perubahan yang kearah positive adalah baik dan perubahan dari negative ke positive adalah lebih baik. Allah Maha Mengetahui. Dia mengetahui segala niat kita. 





Assalamualaikum w.b.t









Muah2!!!


p/s: Niat kena IKHLAS!!!

Sunday, June 19, 2011

Assalamualaikum and happy Sunday..



I have nothing actually to write for the time being. could i say WORDLESS SUNDAY???




santek tak????

ha....serenity without words!!!











till then!!!









Muah2!!!

p/s : lepas makan mesti ngantuk!!!

AHAD CUTI....JADI NAK BUAT APA???

Hai Semua!!!


hari ni hari apa???.... wah.....ramai lak yang angkat tangan nak jawab kan???...hahaha... tepat sekali!!! hari ini hari Ahad!! selalunya lau hari ahad kita buat apa???... wah!!. ada yang jawab Shopping, makan-makan, jalan-jalan, yang jawab piknik pun ada!!!  wah2!! bagus... sebenarnya... I cuti hari ni and esok. So...esok I macam rancang2 nak keluar kot....nak tengok wayang maybe, or going somewhere else... kan?>.but I do not know yet to be honest... but seriously.. I need to do something tomorrow. Hahahaha.... 


well...to all my readers... could you suggest me anything to do for whole entire day tomorrow.... as i mentioned, i THINK i want to see the movie but what movie yang suppose i see tomorrow... kan?... actually, I do now know much about cinema-thingy ni..apa yang ditayang...kan?..hahahaha.... but well..maybe I just cuci mata for tomorrow ke....as we keep saying in Tourism...Product Update...hahahaha...


X -Men....I Love them....but the new one I tak suka sagt...i mean the animated series on tv3... Wolverine and X-Men.....bosan!!!


till then...









Muah2!!!

p/s: reading is passion, HTC is the item that I want...!!!
p/s: ada sapa2 nak kuar ngn I tengok wayang?

Saturday, June 18, 2011

JOM MAKAN!!!!

Hai Semua!!!



hari ni I guna computer kat kaunter I ni untuk guna internet (bukan... I memang guna internet untuk sekian kalinya... tapi sekarang I guna internet ni untuk HUPDATE blog... hahaha) untuk sekian kalinya... I hari ni kerja malam okay!!!... nanti pukul 9 malam nanti I baru balik... tetapi I akan cuti pada hari Isnin... tapi best lar...








hari ni I ajar Kak Sya guna blogspot...kiranya I ni jadi cikgu kak sya lah...hahahaha... 











till then...














Muah2!!!

p/s: balik malam kena naik taxi...hahahaha

NINA SIMONE GREATEST JAZZ SINGER!!!

hi all!!!!



have you ever heard of Nina Simone???... I am afraid you have no idea who is Nina Simone right??... well... she is a she but if you listen to her voice you would be amazed because her voice is very different from any other singers in this whole world. she had a very nice voice.  Click here!!! NINA SIMONE....she had been in lowest of her life and also at the top of the world after the success of her career. She learned from the lowest point of the world which was the discrimination towards black people and also gender discrimination. It was a devastating point to such a young girl with talent gave by God. But then after few years she got the strength and she went from victim to successful artist! Amazing! Love her voice very much. and also she wrote her own song.


till then...







Muah2!!!

p/s: Love her cover of the song called "Ne Memme Quite Pas"

HARI SABTU ADALAH HARI KERJA...hehehe

hai semua....


apa khabar???... mesti semua sihat di pagi-pagi Sabtu yang hening ini kan??... dan I kena kerja...jap lagi I pergi kerja la.... kol 11.00 kang...huhihihuhii....tinggal a few hours lagi kan?...btw I tak pernah kerja syif malam.... and people always told me that be careful when balik. that is all.


semalam as in yesterday I met my friends. Belle and Dean. They are doing fine at BERNAMA and plus they well get allowance. Isn't great?...huhuhu.... as for me??... I also get allowance in terms of benda not money la....hehehe... consider that allowance gak kan???...hahaha


okay2...i nak gosok baju ni.... jap agi nak g kerja....huahuhahauahau....











till then...









Muah2!!!


p/s: We can be heroes!!!

Thursday, June 16, 2011

TODAY WAS NOT A FAIRYTALE!!!!

Hai semua...


apa khabar???...  arini macam biasa... tetap rutin yang sama cuma perkara yang berlaku pada hari ini adalah berbeza. Itu sahaja. Sepanjang I menjalani Latihan Industri di MaTiC ini, I rasakan I mula menghargai diri (wah...macam iklan je kan?) ye lah bukan apa... cuma kengkadang kita TERLUPA nak cuba menghargai diri sendiri dan orang lain kan? 


hari ini I tengok Culture Dance yang berlangsung di MaTiC, Jalan Ampang. Culture Dance hari ini agak berbeza dengan yang biasa I tengok sebab hari ni ada group and it was amazing and they performed the dance with full grace. I would love to see that again. Actually, today was a normal day but today was fun and all my friends are very nice (not that they do not nice to me but it is just like me was better today...hahaha... my personality...hahaha...today was good!!)  I love today!!!


well..back to the performance, it was attended by the big guns from Angkatan Tentera Malaysia and also from the contestants from one tv programme. Hehehe... Got to see them..hahaha... actually, this morning i was given a task on guest list for an upcoming event. I will submit it tomorrow.Hehehe...


that is all i guess... 









till then...












Muah2!!!

p/s: Still love today!!..hahaha

RAGUT LAGI??!!!!

hai semua.


baru je tadi Uncle Zul (tuan rumah tempat yang I duduk ni) kena ragut. His laptop is now with the thief. OMG!.... the tempat is tempat yang I selalu naik dan turun untuk ke KLCC... which is Taman Paramount. OMG!.. I need to be more careful. 


I pun takut jugak and I baru je tadi kol mak I ceritakan sal kejadian itu. Station LRT Taman Paramount adalah Station yang I selalu guna untuk kemana-mana. mak I pesan berhati-hati. Adoi... I takut la...


kes ragut sekarang menjadi-jadi. Tadi baru je I dengar kat dalam tempat kerja I yang ada orang kena ragut last two weeks and I percaya ia berlaku almost everyday kan?... berhati-hati la...


tips untuk selamatkan duit dan barang berharga.


1. jangan pakai terlalu banyak emas kalau nak berjalan dalam crowd yag ramai.
2. simpan duit dalam banyak tempat.
3.document penting macam IC simpa elok2

banyak lagi tipsnya tapi I pun tak berapa pandai.





till then...








Muah2!!!

p/s: dah la ada anjing kat sini, ada pulak peragut yang berpikiran anjing!!..lagi la..geram!!!

NAMA2 KAWAN-KAWAN I KAT MATIC TA!!!

hai semua.... 


mari dengar cerita I sal tempat kerja I... nak dengar ke tak???.... lau nak mari I citer... lau tak nak dengar (baca) sila pergi ke tempat lain takpun ulang tayang JOZAN dalam Maharaja Lawak yang buat lawak sal Hafiz tu... Awan NANO NANO NANO NANO NANO tu...hehehe...(kelakar giler...hahaha)


Nama ini tidak mengikut sesiapa yang penting... nama dan keterangan ini diambil secara rawak. harap maklum. terima kasih. 


aritu dalam pas entries I ada je citer sal tempat kerja I....uols search je..mesti ada....kan?


okay....mari I kenalkan TA aka kawan-kawan I yang menjadi Tourist Assistants...okay? (^_^)



Fadzly Anuar (Fadh)

dia ni orang penting lah kat kaunter tu. Dia Tourism Officer yang diarahkan dari Kementerian Pelancongan ke MaTiC. Dia orangnya kelakar, baik dan bagus. Cool je... and nothing wrong to be cool kan?... Good job man! eh!!! lagi satu... dia ni awet muda... nampak muda je....bagus2...


NoorFatehah (Kak Teha)

haaaaa.... ni orang lama... old timer lar... dia pun bagus jugak..dah kawin ada anak 3...ok lah kan info itu... kak teha baik jugak... dia ajar I baca map secara terbalik uols...kan!!!..adoi... but then....when I get used to it...it actually fine.haaha...


Jafni

Ni pun staff jugak. bagus dia ni tau... dia happy go lucky person. bagus berkawan dengan dia ni... dia telus... dia bagi maklumat kat guests pun best ( cara dia lah....)


Kak Sya

kak sya ni... mempunyai suara yang awet muda. I tak tahu kenapa mereka ni semua awet muda..I ni je nmpak tua kan?...ada orang cakap I umur 28 tahun. Apakah disitu?.. kan??... suara kak sya macam remaja dan I suka dengar dia ketawa.


Sri

Sri adalah orang yang juga baik. Dia satu-satunya TA yang berbangsa India kat kaunter tapi itu tidak bermaksud dia tak bergaul kan... Dia sangat bagus tau. Cara dia explain kat guests memang bagus la. ~~im amazed~~


Mei Ling

Mei Ling adalah Melayu campur Chinese. So...sah sah la muka dia mcm Chinese. Mula-mula I arrived kat kaunter, I mati-mati ingat did pure chinese, tetapi selepas beberapa pertanyaan diajukan kepada Mei Ling...rupa-rupanya kan~~~...dia mixed rupanya... dan dia mempunyai muka dan badan yang tidak besar kiranya macam 5 kali dia baru dapat I seorang...hahaha...dia nak kahwin da....


Clement

Dia orang Sarawak. dia juga seorang yang baik. memang tidak dapat dinafikan. bagus dia ni. 


Yana

dia orang KL asal kedah. dia orang pertama yang ajar I baca map. mula-mula dia ask..." da pandai baca map?" of kos lah jawapan I tak kan..apakah...hahaha... so... dia ajarkan...then...banyak gak lah salah i buat but then..okay la....sekarang I okay gak lah..hehehe thanks yana.


Farah.

ni dak KL gak.... Cheerleader dulu ni... tinggi gak la...lau nak compare ngan mei ling..(im sorry)... farah dengan yana adalah PSH (Pekerja Singkat Harian) yang hanya kerja untuk 6 jam. best kan?... I suka camtu... farah ni ibarat adik la... dia ni okay je..happy go lucky gak... best2...


Syafiq

dia sama trainee ngan I gak...dia dari MSU.... bagus gak dak ni.... 


Ika

dia pun fellow trainee gak. Dia baru je duk kaunter. tapi sama ngan I gak dulu mula2..tak tau pepe but then... we here to learn...then...it is learning that we have to do. kan???? Ika lak dari Shahputra...



eh!!!..macam ikut ranking lah pulak..eh...takde2...memang sumpah takde beranking-ranking ni...




so...walaupun I tak letak gambar penuh...tapi I harap yang baca cuba fahami dan relate dengan diri anda okay.. I pergi kerja tiap-tiap hari dengan rasa yang best dan di tempat kerja...I sangat enjoy. Thanks to all!!!.... love you all!!...








till then...











Muah2!!!

p/s: I have lots to learn from you all.

Wednesday, June 15, 2011

ENTRY KE-333!!!!!!

hai.......




ini adalah entry I yang ke-333 so...I nak dedicatekan entry ni kepada orang yang first bertanggungjawab dalam ajar I cara berblog.. kalau dia tak ajar I... I maybe sudah tidak langsung mempunyai courage dalam dunia blog ni... dia adalah.....






sila klik ini....DIA







klik tau jangan tengok aja....











till then....









Muah2!!!


p/s: dia ajar I dengan penuh dedikasi....terima kasih.

TEAM ANONYMOUS VS TEAM MALAYSIA.

Hai semua...



akhir ini rakyat Malaysia dikejutkan dengan Cik Anony kan?...bukan cik nony... bukan2..dan bukan juga nyonya ke...bukan-bukan.. Anonymous... kenal tak dorang ni sapa?... mereka adalah insan-insan yang bertanggungjawab dalam menggodam website-website yang mereka rasakan tidak bagus untuk mereka dan terbaru... kerajaan Malaysia telah kena godam.. bahaya tau mereka ini.. dan sebenarnya mereka boleh membuatkan sistem sesebuah negara itu lumpuh dan huru-hara. mereka juga boleh buat macam-macam terhadap sistem negara. ye lah... sekarang kan semuanya menggunakan sistem computer untuk membuat sesuatu dan kita rasakan sistem itu sudah selamat tapi dengan adanya penggodam yang sememangnya terlatih ini...adakah masih selamat sistem yang ada sekarang? adakah kerajaan akan menurut segala tuntutan MR ANONYMOUS? I dengar kata tujuan mereka menyerang Malaysia adalah susulan tindakan pihak Kerajaan Malaysia yang memerintah sekarang menyekat websites yang menyediakan download percuma seperti Pirate Bay dan lain-lain.  Ini jugak mengundang rasa tidak puas hati dalam kalangan rakyat Malaysia yang tahu akan gunanya download percuma dan masing-masing merasakan tindakan kerajaan tidak berasas (sumber dirahsiakan). 


jadi? adakah blogger sekalian juga berpuashati dengan tindakan Kerajaan kita?.. I tidak berniat untuk menimbulkan apa-apa provokasi tetapi lets face this. Kita perlu berbincang dan I jugak dengar bahawa laman web yang terkenal seperti Facebook juga diperlahankan untuk mengelakkan rakyat Malaysia tidak terlalu taksub dengan website itu. dan kepada Kerajaan jangan lupa... pengguna Facebook bukanlah hanya rakyat Malaysia, pelancong asing yang datang ke Malaysia hanya menggunakan Facebook untuk membuka segala berita dan untuk pengetahuan Facebook sekarang telah boleh menghantar Email dan juga menerima Email. *update please my beloved Gove, okay?






till then...








Muah2!!!

p/s: kita dikurniakan minda untuk berfikir, kan?