Nuffnang Ads

Sunday, July 31, 2011

I HAD ENOUGH!!! YOU JUST HIT MY POINT THERE!!!

aku banyak kali di katakan sombong...but this time..I HAD ENOUGH!!!...

to called by friends SOMBONG is total insult. it is like no one knows me. This is final. Insult is insult. it is like insulting the friendship. I want to change my number (to yet to be finalized). 

Learn to accept things evolve around you. And if you think that you cannot accept me as a friend.... then... throw me away, find someone else that better for you to be friend with.

thank you to be my friend. WAS!

till then...


Muah2!!

p/s: AKU NAK TENANGKAN DIRI KU!!!

PUISI RAMADHAN

Puisi RAMADHAN

hari-hari yang mendatang semestinya mempunyai pelbagai keistimewaan kan?
hari-hari yang lepas sudah tentu mengisi kehidupan dengan pelbagai memori kan?

namun,

adakah hari-hari yang lepas akan kita ingati untuk dijadikan pedoman untuk menghadapi dugaan hari yang mendatang?
adakah hari yang mendatang akan mempunyai belas kepada kita?

Ingat!

Doa dan pengharapan perlu dipanjatkan kepada Allah S.W.T
Doa dan pengharapan yang berterusan adalah satu tindakan yang paling baik dalam menghadapi hari-hari yang mendatang,
Doa dan pengharapan tidak bermakna tanpa USAHA yang datang dari dalam diri sendiri,

Maka,

Kembalilah kepada Allah S.W.T dan Al-Quran,
Hidupkanlah Ramadhan dengan kebaikan
Supaya hati bersih suci
dan sambutlah seperti orang terdahulu menyambutnya...

Salam Ramadhan...

Assalamualaikum WBT




p/s: sesungguhnya aku masih tercari-cari

SAHAJA AKU BERPUASA...

hi semua!!!


kadang2 apa yang kita inginkan dapat tapi kadang2 tak dapat kan??..so.. macam tu la...hurrmmm....

eh!!!...melalut lak... lama kan aku tak update... bukan apa... semalam balik kampung....hahaha *eh! satu hari je aku tak hupdate...hehehe....rasa macam lama je...

InsyaAllah... dengan izinNya esok kita akan berpuasa *ye lah da masuk bulan Ramadhan..kena la berpuasa... betul tak semua?.... 

Okay... lau esok mula puasa... maka malam ni kena lah bertarawih... betul tak??.... ada orang buat 8 ada yang buat 22...ikut la mana2 pun... buat sendiri pun boleh lau nak tahu la... tapi berjemaah lagi bagus...kan?

masuk pulak bab makanan... lau korang la...tima sahur... korang makan tak? ye la..setengah orang makan nasik la..apa la.... lau aku pulak... aku minum milo je... lepas tu minum air la banyaknya...sebab aku SUSAH sket nak terima nasi pepagi buta ni....hehehe.... memang susah...hehehe... 

tapi yang penting....NIAT POSE tau!!!! tolong lah janga lupa....lau lupa... niat balik waktu sahur...tu je... tak pun niat terus untuk sebulan.... senang bes citer...okay??

sumber Google



till then...


Muah2!!!

p/s: makan untuk hidup...bukan hidup untuk makan.

Friday, July 29, 2011

CHRIS EVANS AS CAPTAIN AMERICA!!!....

hi semua!!!


adehhhh... pelbagai benda yang terjadi... ni dah terlibat nama aku ni... nak jugak ku lempang kang...hahaha.... suspek... awas...hahaha.....

okay2... sudah dengan perkara yang pelik2 ni... sok aku balik kampung lagi!!!!....  esok la...tapi malam ni... aku tengok  cerita Captain America. Jadi malam ni aku balik dari tempat kerja ke Bangsar kot.... lepas tu naik Teksi ke The Gardens!!!...hahahaha....dah buat da dulu...jadi....no problems la kot...kuang3....

mari tengok gambar captain america dan pelakon yang jadi captain America....*hensem wooo....









haaa!!!...hamacam???.... hensem tak???

till then...


Muah2!!!

p/s: kuang2....

Thursday, July 28, 2011

PELAKON BARU BERBAKAT...RAMAI LAK TU!!!!

hi semua...

kecewa memang lar kecewa...tetapi nak buat camne kan... aku ni langsung la.... macam tak ley tido je... padahal esok nak bangun awal...ye la...nak kerja...adoiyai!!!.. apakah yang terjadi pada diri ku ini.... *poyoo je kan?..hahaha... sudah!!....aku hentikan semua drama swasta ini....alar lagipun..aku tak la pandai sangat berlakon....aku tak sepandai pemain Singapura yang suka buat aksi stunt yang bangang lagi pelik...men jatuh2... adeeehhh...ingat ni School production ke? teater?..maaf... permainan bola sepak bole jatuh....tapi bukan banyak kali seperti yang TELAH di pamerkan Singpura.. shit man... aku walau tak minat bola sangat tapi agak tahu la.... macamne permainan kotor korang Singa... engkorang ingat aku ni buat tak nampak apa yang korang buat di PADANG STADIUM tu?....sudahlah..... len kali import pemain yang feymes sket eh... macam david bekem je... kaka ke.... Christiano Ronaldo ke.. ye la...senang sket nak tengok dorng...hahaha... tui!!!

 comel tak jatuh?....sek bek tak kena kad kuning..ye la..jatuh sendiri..orang lain ke kad kuning....hahahaha



till then...




Muah2!!! 
p/s: entry GERAM!!!
p/s:Watchout Ady Putra dan Aaron Aziz...susah la kamu nak cari makan lepas ni..... ramai pelakon pandai buat stunt sendiri...main jatuh2...

NORTH STAR AND POWER DUA PASANG SEKALI TAHU!!!

HI semua!!!

 tak berapa hari lagi...Ramadhan akan menjelma..... apa persiapan korang??... pastikan masa sahur minum air banyak-banyak tau..... *air masak... 

okay.... Amacam perlawanan Malaysia dengan Singapore? Puas hati? mesti ada yang tak puashati sebab Separuh Masa pertama.. takde Score dari Malaysia kan? takpe.. ada lagi separuh masa kedua.. so...doa2kan mereka dapat gol dengan banyak okay??...

ha!!!..hari ni aku balik lambat sket... sebab apa?.. aku pergi KLCC untuk membeli kasut untuk hari Raya *puasa tak lagi..nak raya dah..hahaha... dan bukan satu pasang aku beli....tetapi.. DUA pasang!!! *mampus aku...  nak tengok gambar??..hehehe...

North Star je kasut aku ni... Harga?
tanpa segan silu aku umumkan disini....
RM 49.99 je....hihiu.... murah kan?..itu je aku mampu..


ni pun sama...angle je lain...hihu



Ni la kasut Power... untuk pengetahuan kat kotak dia ada tulis
Official Shoes Of The Olympic Council Of Malaysia..
Untuk lecturer ku yang mengatakan "APA KELAS PAKAI KASUT POWER?" 
dak2 dalam kelas aku semua tahu sapa lecturer tu kan...malang la sebab kau perkenalkan blog untuk aku...hihu... maaf..hahaha..



Harga untuk kasut ini adalah RM59.99 jer...
okay tak harganya...tak la mahal sangat kan"? itu je aku mampu..hihu...


hihihi...lau mak aku tahu ni... memang aku di semburnya..ye la...asyik beli kasut je....*sumpah..memang aku kasut banyak dengan selipar sekali..hhihu.. memang giler kasut walau kaki besar..hahahaha....


till then...


Muah2!!!

p/s: Seri pulak!!!! mencik la..ngn Singapore ni..

Wednesday, July 27, 2011

AKU MENARI LEMAH GEMALAINYA!!!??

wahai rakyat beta sekelian!!...hahaha * berangan nak jadi raja...boleh???...hahahaha...

okay2.... petang tadi... aku bersama beberapa rakan telah menari... rakan-rakan ku adalah Jafni (Instruktor), Tasha, Aza, Ika dan Sue (Kecik).... hihihihhuhuh kami telah menari di Studio..(skema tak ayat ku???).. da2...ilangkan skema itu... okay2... motif kami menari tu pun aku tak tahu...hahahha... tapi apa yang penting... aku menari dengan rakan2 secara agak teratur dan hampir PERFECT!!!...hahaha hampir okay.... hihuhu....

dengan tunjuk ajar dari rakan yang reti...maka sedikit sebanyak aku pandai jugak lar.... tapi mula2... Ya Allah...sungguh kaku.. aku rasa...kalau aku buat free style boleh la kot...tapi...berkoreografi tu aku mengalami sedikit komplikasi...hahaha... susah nak mampus walau tariannya senang... ye la...aku ni mana la penah menari... tup tup tup..suh menari... mampos!!!... sek bek aku lalui hari ini dengan baik...hehehe... tapikan  once menari..macam nak menari je... mana la tau..ley kurus badan...best wow!!!!.... aku nak menari je la lepas ni....hihu....

tak lama nak pose da...sok la SWATARI menari di MaTiC... *bukan mereka berhenti terus ye..cuma untuk hari Selasa, Rabu dan Khamis...takde la mereka menari da... so...aku nak tangkap gambar dengan mereka sok!!!...hahahah...SWATARI...tunggu tau... aku nak tangkap gambar dengan korang..boleh????...

biler la aku nak menari cmni??.hahaha 
 solid molid badan sebab menari..maka?..aku?..bile nak menari supaya jadi solid mcni?..

 melambung2 lemak berguguran jatuh sebab menari...aku? tambah lemak ada lah mencik!!!

 ni adalah pasangan mari menari musim pertama (juara yer..MM Razif ) masih ingat.... jadi...mereka ni la yang aku tengok tiap2 hari Selasa, Rabu dan khamis....hihuauhua... best tengok dorang menari...nak tengok datang la...



till then...


Muah2!!!

p/s: Sok menari lagi kot Tarian Cuti-cuti 1 Malaysia lol~~~

I AM SLEEPY HEAD!!!

hi semua!!!


apa khabar?? ni entry dari tempat kerja... hahahaha...

hari aku terlambat sikit sampai kerja... hehehehe... bukan apa....aku selalu je datang seperti sentiasa... hahaha... cuma hari aku macam malas.... tapi tulah...

aku takde mood sebenarnya hari ni...tapi hihihiho...

dah la...








till then...






Muah2!!!


p/s: gantuk!!!

Tuesday, July 26, 2011

AKU DI CABUL!!!???...SEXUAL HARASSMENT KE TU??

hi semua...

semakin hari aku semakin sakit hati dengan apa yang berlaku disekeliling ku... ENTRY ni bukan sal apa... cuma pagi tadi....dalam LRT...aku dicabul??..hahaha...takde la... cuma..okay2...camni.. aku berdiri dengan elegantnya dalam LRT pagi tadi...dan aku memang comel la berdiri *Tuan comel okay....ahahah...nak dijadikan ceritanya... sampai di Station LRT Bangsar... adalah akak ni.... dia memang rendah dan rendang....*bukan makanan tu.... Rendang... maka berlaku la agenda yang SUNGGUH aku tak ingini... Bukan aku tak suka...tapi huhuh!!!...geli!!!.... hahaha...macamni...dia berdiri..of kos la aku pun berdiri..... dia berdiri di BELAKANG aku... dia rendah...  *maaf la lau aku gunakan bahasa yang akan 18SX..hehehe.. lepas tu...orang ramai lak.. dia tak sedar kot... maka 'TERKENA' la dia punya tembikai kepada belakang aku.... bukan sekali dua... BANYAK KALI!!!.... shit ok!!... geli aku...hihu....

lau cam si Jessica Alba ni takpe jugak...hihhuhuh

okay itu sahaja..malas nak tambah dosa banyak-banyak...


till then...


Muah2!!!

p/s: itu kiranya SEXUAL HARASSMENT ke???

BLACKOUT!!!

hi semua!!!....

segala aktiviti aku tergendala sebab... LAMPU DALAM BILIK AKU PADAM!!! STARTED NYA TIDAK ELOK!!! okay...fine... aku takde la marah...cuma agak kecewa la..hahaha boleh?...takdo maknonyo!!!... alar....jap lagi aku cuba ek..hehehe....

k la...tadi baru je lepas makan...dan dalam umah ni ada opah... tadi cakap la sal opah....kehidupan opah... pastu opah cerita...mendengarkan cerita opah tu...YA ALLAH!!!....sanggup manusia bernama anak MEMBUANG ibunya sendiri dek kerana malu dengan IBU SENDIRI... Apa punya manusia la... tak sanggup aku mendengarnya.... nasib baik ada lagi manusia yang prihatin dan mempunyai hati yang baik serta mulia yang ingin melihat orang lain tidak ingin hidup susah. Ya Allah... aku doakan hidup Opah gembira selalu.

Ok...masuk cerita aku lak... aku g KINOKUNIYA lagi hari...(macam aku pergi hari2 je..padahal?? yang adoo!!!)  aku beli sedikit barang tadi kat KINOKUNIYA...hahaha..not books but other things else..hahaha...

till then....


Muah2!!!

p/s: LORONG HITAM..hahah

DUIT SYILING BARU VS DUIT SYILING LAMA

Hi semua!!!

ha.... eh!! salah2.. selamat pagi semua!!!,,,

ni aku baru lepas makan...hehehe.... pagi2 buka dashboard aku dikejutkan dengan entry dari ramai blogger fasal DUIT SYILING BARU!!! aku memang suka syiling2 ni....hahaha...da lah duit syiling baru tu agak cantik!!! suka tengok!!  salah seorang dari blogger yang buat entry fasal duit syiling ni adalah CIK LULU... Korang cuba click kat link atas tu...memang cantek la syiling dia....aku suka...korang tak suka aku tak tahu la..hahahah..

atau...korang boleh je layari laman web yang aku bagi kat sini.. okay?? BNM ... Korang click je kat sini...konfom dapat nanti...hahaha...

ni gambar duit syiling...  aku suka duit syiling baru ni sebab ia ada ciri2 lama yang diterapkan dalam duit syiling ni... ia macam ada lekuk di tepi2 duit syiling tu...dan ia sangat unik...dan AKU SUKAKANNYA!!!.. 



ni duit kertas lama.. aku memang penah tengok semua...malangnya aku hanya ada yang duit RM1 sahaja... yang lain2 da hilang... dan aku masih ingat lagi duit RM20 lama..yang warna coklat tu... masa tu... mak aku bawak aku n abang aku pergi klinik... dan mak aku guna duit itu untuk transaksi... sedih je masa tu...sebab itu kali terakhir aku lihat duit RM20 itu...wuwuwuwuw....~~




ni duit baru yang akan dikeluarkan menggantikan duit syiling lama...hehehe.. ~~suka~~



till then...



Muah2!!!


p/s: baru lepas makan nasi lemak dan dua roti canai. errkk!!! 

Monday, July 25, 2011

ENTRY TERLAMPAU!!! LEPAS BALIK KERJA!!!!

hi semua...

hari ni keletihan yang teramat sangat!!!

tetapi hari ni kitorang di belanja KFC dari CIK FARAH BINTI IBRAHIM... thank you...love you... em... tapi masih..hari ini sungguh meletihkan....esok lagi la... ada group siap!!!..hadoih!!!!.... tapi itu la yang ku harus lalui dalam masa 3 bulan.. objective practical to get the clear picture of how things work in the working environment. So, i think.... i got it by now..hahaha..

tapi hari ni keluar dengan Jafni dengan Myza Bongok ke Boboy..aku tak tahu...hahahha... tapi kitaorang pergi KLCC....car barang depa berdua...tah hape yang dicarinya....aku pun tak tahu...adeehhh!!!

okay..yang nak dijadikan ceritanya.. ada seorang mamat ni..kiut giler nak mampus...hahahaha!!!!...kiut je okay...takde makne pepe..atasu udang kara yang berselindung di sebalik mee hoon tomyam...takde2!!!

hahaha..


till then...


Muah2!!
p/s: ada jodoh bertemu lagi..(boleh???hahahaha)

NATIONAL ZOO IN HULU KELANG

HI everyone!!!


Actually, I did this entry before, National Zoo in Hulu Kelang.


This place is situated just 13 KM northeast of Kuala Lumpur, the zoo houses some 200 species of animals, birds and also reptiles. Spend the day observing tigers, lions, Sumatran rhinos and other wildlife or watch entertaining performances by orang utan, elephants and sea horse at scheduled hours.


Children and adults alike will enjoy the horse, camel, and elephants rides. Tram rides are an interesting way to explore the zoo. If you want to see the Zoo by Night, you can go to Malacca Zoo or Taiping (Perak) Zoo.


Okay, for the entrance fee are:


this is the entrance fee and also the details about Zoo Negara...

hope the information that I provide you is enough or you can contact this number

Zoo Negara
Hulu Kelang, 68000 Ampang
Selangor Darul Ehsan
Tel:   03 - 4108 3422/7/8
Faks: 03 - 4107 5373

till then...


muah2!!!

p/s: I love to see the animals...

ENTRY DARI MATIC

Hi semua....




Entry dari tempat kerja: 


(dah jadi macam report lak aku ni *tukar dari I ke aku...malas...)




okay... hari ini bermula dengan baik... ye lah... hari pertama.... untuk minggu ke-3 sebelum ku habis...hiihihih...




rasa tak sabar pun ada... rasa sedih pun ada...macam2.. tapi itu cerita nanti la...hahaha..sekarang focus kepada apa yang sedang dan akan berlaku pada hari ini dan minggu ini dan dua minggu lagi...maka.....focus!!!...




esok ada group... datangnya dari Taylor's University... aku yang balas semua...okay lar.. I got the chance to actually talk to the one of the lecturers in Taylor's University.... but then... nothing much to say... we just communicate through the email, fax and also phone. (what the hell am I talking about?)...




okay... and for the first task for today, I was given the task to actually get the statistic on the tourists come and seek information at the counter. So, I will finish it by today... because tomorrow would be "the day" so, not enough time to solve the problem. Hihihihi....




okay... That is all for now, i will keep updating maybe in two hours time... who knows right??..hahaha...






OMG!!!.... I dont like to be this THIN!!!...






till then...








Muah2!!!




p/s: I am on DIET!!!... Oh GOD!!

THE LIVING LEGEND.. DATO' JIMMY CHOO.

hi...


hari tu pergi pelancaran 1MCAT kat KL Convention Centre... jumpa Dato' Jimmy Choo... lau kita senyum kan..dia pun senyum gak... tu yang best tu...sebab pe...kebanyakkan manusia ni..lau dia da besar dan ada pangkat tinggi menjulang...yang bawah2 kaki ni.... jangan kata nak senyum... nak pandang pun jauh sekali...lainlah kalau nak mengundi nanti...time tu la ramai yang datang tempat memasing...tak percaya.... kita tengok nanti ek?... bukan nak mengutuk ke apa... tapi itu hakikat...tanya diri masing2... berapa kali turun padang ke tempat (Parlimen, ADUN memasing?)... boleh kira dengan sebelah jari kan?... adeehh!! jauhnya menyimpang...da2..malas nak berpolitik...letih2 je...

da2..ni nak bagi tengok gambar ni sebenarnya.. ni ada gambar kasut2 Dato' Jimmy Choo yang dibuat untuk dipamerkan di pameran kasut hari tu...SANTEK!!!









santek tak???
these are the shoes from Dato' Jimmy Choo and he is also a Tourism Ambassador for Malaysia and he is famous because Late Lady Diana wore his shoes and from there, he started built up the Brand.. Jimmy Choo... congratulations....*it is not too late aight?

till then...




Muah2!!!

p/s: sungguh aku nak tido!!!

HASIL NUKILAN KU!!!>>>SILA LAH TENGOK!!!

hi semua!!!....

seperti yang dijanjikan!!!....

i ada sesuatu yang tidak dilangsaikan...hiu...


ingat tak last week...i kata nak letakkan sketch i kan??..ni ada ni... sila skrool ke bawah....
















ini lah hasil nukilan ku yang sungguh tersangat tidak pandai melukis..hihu...maka terima je la....ni je la...hahahha....


till then....


Muah2!!!

p/s: ni nukilan ini hanya lah dalam masa 3 minutes.hahaha...

Sunday, July 24, 2011

HANYA BERUK YANG BOLEH BUANG SAMPAH... BUKAN BABI!!!

hi semua....

NI post I yang ke-400 *sedar tak sedar....banyak jugak I tulis ek...hihu....

em.... untuk entry yang ke-400 ratus ni....I nak bawakan satu cerita yang mungkin membuat anda yang membaca sakit hati dan rasa ingin melempang seseorang...hihihihih....

okay....ceritanya macam ini....  seperti yang I khabarkan di entry ini...  I pergi ke pasar malam... dan selepas membeli2...*berkejar2 untuk melihat aksi Malaysia dengan Singapore... walau kalah..tapi takpe... usaha lagi... em...katne tadi? okay... selepas membeli2... I pun pergi ke arah kereta untuk amik kereta la.... jalan punya jalan...terlihat lah di hadapan 2 orang warga asing (dari negara jiran) *maka anda semua sila buat andaian sendiri dari mana warga asing itu...ha!!! tepat sungguh tekaan anda itu...dua-duanya perempuan la... okay.... dengan tak semena-mena seorang daripada warga asing itu MEMBUANG SAMPAH di atas jalan tar yang cantik lagi bersih.... *dalam hati I...GAMPANG betul betina ni... lempang laju2 baru tau.. kawan dia lagi sorang tu bagitau la (lebih kurang la...walau rumpun sama...I pun bukan pandai sangat...tuha...ASTRO siap buat pakej lagi...bangang!!!) dia cakap...

*kamu buang sampah sesuka hati saja... nanti kena denda RM500 baru tahu..

korang tahu kawan dia yang buang sampah tu cakap apa????...nak tahu??? dia cakap....

*ini bukan KL...kalau KL memang la...
Sial kau betina!!! babi!!!...sila balik kampung kau la....bangang betul!!!

maka...betina tadi bukan babi la....beruk rupanya!!!...hahahaha

till then...



Muah2!!!

p/s: I tak buang sampah merata2 tahu... lau takde tong sampah....I letak dalam bag atau poket...punya la nak jga kebersihan...kau pulak datang Malaysia.... sesuka hati buang sampah!!

BALIK KAMPUNG JENUD TERCHENTA!!!

hi semua!!!...

ya Ampun... letih sangat I ni..ye la..baru balik dari Kampung Jenud terchenta!!!...hahaha...

okay...citernya camni... memang hari Jumaat lepas nak balik kampung pun...(memang dah niat da..) maka niat itu pun tercapai dengan jayanya....hahaha..

Jumaat 22 Julai 2011,
okay... I balik kampung hari Jumaat tu..petang jumaat la..lepas I kerja..I terus balik..huahua...*windu sangat kot...hihuhui... lepas tu.... my ayah, mom, abang, adik fitri dengan abang fahim naik satu kereta amik I la..lepas tu... akak cik, aka de, adik wawa, kakak dengan angah naik kelisa datang jugak....lepas tu kita orang makan SATAY dekat ROKIAH SATE...(silalah makan tapi TOLONGLAH makan dekat kedai lamanya....sebab kat situ sedap sikit)...hehehe...

okay lepas tu.... balik la apa lagi...badan pun da letih...mau tak letihnya kan... lepas balik keja terus amik bus dari Hentian Bas Pekeliling terus ke RAUB....letih woooo.... tpi berbaloi la...lepas windu nak balik umah....hihu....

Sabtu 23 Julai 2011,

Hari bermalas-malasan. Ye la... walau I hanya practical je..tetapi apa yang I lakukan adalah sama dengan staff pun...tapi sonok tau...maka I pun berehat sepenuh hati di rumah terchenta!!!...  makan....tengok tv...baring2..melukis (melukis???)... baring... minum air... baring2.... tido kejap..mandi.... pergi pasar Malam BEnta... hihu..balik... baring...tengok TV... 

ha...tengok tu... berapa banyak aktiviti yang I lakukan..banyak tak??.hehehe

Ahad, 24 Julai 2011,

Hari ni pack skit.. sebab nak packing tu je..huhuhu... tapi sempat lagi pergi Pekan Sehari Benta sebab nak belikan barangan skit..macam halia,lengkuas, pegaga..sebab apa?... sebab lau dekat KL ni..giler bapak MAHAL!!!...mampus!!!..lepas beli2 semua.. I pun pack barang lagi..kol 3 petang I pun bertolak... Abang I yang hantarkan... kol 5 nek bus kat Bentong... kol 7.30 mlm cmtu..I pun sampai ke KL..(umah kat petaling jaya)... hihihihi...



Isnin, 25 Julai 2011,

ini esok punya cerita yer!!!


till then...


Muah2!!!

p/s: letih lar... nak gosok baju lak!!!

Friday, July 22, 2011

PETRONAS TWIN TOWERS @ KL CITY CENTRE KLCC

HI semua!!!







Petronas Twin Towers @ KL City Centre (KLCC)


Okay, Petronas Twin Towers is the landmark of Kuala Lumpur. Petronas Twin Towers is the tallest twin towers in the world. At a height of 451.9 M, the magnificent Petronas Twin Towers is a world-renowned icon of modern Malaysia. It is the centre piece of the Kuala Lumpur City Centre (KLCC) that comprises the Kuala Lumpur Convention Centre, Suria KLCC shopping mall, star-rated hotel, a mosque as well as the immaculately landscaped KLCC Park. One of the highlights of a visit here is standing at the Skybridge on the 44th floor for the breathtaking vista of the city skyline.


Opening hours : 8.30 am - 7.00 pm
Closed on Monday
Admission to the Skybridge if Free. Visitors must queue up early as only a limited number will be allowed to go up daily.
Tel : 03 - 2331 8080 / 2331 7619

Website : www.klcc.com.my






till then...






Muah2!!!


p/s: nak balik!!!...

SAMSUNG CORBY 2, IPHONE 4, BLACKBERRY TORCH & STORM, NOKIA C3, YANG MANA SATU????

Hi,,,


santek tak hp ni???










ni adalah antara henset kesukaan kita!!!!!!!!!!!.... tapi hati kita terpikat kepada Corby 2...tapi Blackberry pun santek jugak...IPhone 4 pun lagi la...pastu HTC pun santek jugak!!!




till then...






Muah2!!!


p/s: takyah beli la...len kali..biler da keja... nak balik kampung!!!
p/s: Lulu dan Yuyu nak henset mana????...hihu....

NATIONAL SCIENCE CENTRE, BUKIT KIARA

Hi All!!!



okay... for this entry, I would love to actually, tell you about National Science Centre in Bukit Kiara, Kuala Lumpur. 

National Science Centre is located in a harmonious and attractive environment, Bukit Kiara, Kuala Lumpur and it is the new national landmark that has a unique architecture that resembles a truncated coen capped by a geodesic dome. The National Science Centre was proudly opened by the then Prime Minister of Malaysia YAB Tun Dr. Mahathir on 29th of November 1996. 

They have several rules that the visitors need to follow such as,


*Admission for children under 6 years old is FREE except for special activities.
*Children must be accompanied by an adult. An adult is allowed to accompany maximum of 5 children.
*Prior booking is required to qualify for the rates stated.
*School group booking must be made through the school principal.
*School group must be accompanied by teachers. A teacher is allowed to accompany maximum of 10                 students.

for more info, you can contact this number,

Tel: 03-2089 3400
Faks : 03- 2089 3401


How to get there:

You can use RapidKL bus from KL Sentral and the bus number would be RapidKL U83.





They have Galleries and let me explain one by one. 

Aquarium.
Walk under Malaysia's first overhead freshwater aquarium filled with 32 species of freshwater fish. Watch fish feeding on weekend. 

Wonderspark
Highlights the three critical elements of nature, water, light, and wind through exciting interactive exhibits.

Pathways to Science
Visitors can engage themselves with many hands-on exhibits in the different science disciplines of Biology, Physics, Chemistry, Earth Science and also Astronomy. You can learn more about transformation of energy at their new Energy Circuit exhibit.

if you want to know more about National Science Centre, you can click at the link up there. thank you..hahahaha


till then...


Muah2!!!


p/s: Hungry!!!!!