Nuffnang Ads

Monday, April 30, 2012

PROGRAM INSPIRATION THROUGH SUCCESS DI UNISZA!!!

Hi semua....

Apa khabar ye anda sekarang? mungkin ada yang da tidur kan? hehehe..

sebenarnya, aku da agak lama da tak post sebab sekarang ni memang aku tak sempat.. terkejar ke sana, terkejar ke sini, ~~hihu~~ okay lah....  tapi sebenarnya segala kerja ni memang memberikan tekanan tapi cara kerja memberikan definisi yang berbeza. Macam aku kan, aku ni jenis yang memang susah sikit lau orang tegur sebab aku akan cuba menyalahkan diri aku kalau kerja tu tak sempurna. Memang camtu, aku jenis yang suka menyalahkan diri sendiri. Tapi baik dari menyalahkan diri orang lain kan? 

Biarlah yang tu, tolak tepi.. aku memang macamni, esok aku akan follow-up sal jemputan yang tak sudha lagi tu sekejap, dan follow-up surat ke PTM dan Penginapan. *aku bukan nak tunjuk aku yang aku sorang je buat kerja.. tak.. cuma nak tunjuk betapa banyaknyer kerja.. tapi kerja aku ni sikit la kalau nak comparekan dengan AJK lain.. huhuhu.. memang sadis tapi okay la.. perasaan seronok tu akan tiba bila event tu sudah siap, kan?

bunga mekar menghiasi taman..

Okay, sekarang ni di bumi Kuala Terengganu dan khususnya, u aku ni, UNISZA, kami dalam kehujanan sebab hujan turun tak berhenti dari tadi, dan sebenarnya, aku merasa amat gembira dengan kejadian ini, alhamdulillah, sebab dah 3 minggu dah tak ujan.. itu pun yang dulu tu tak la lebat dan tak la dapat menyejukkan bumi Kuala Terengganu ni, dan sekarang, aku berasa amat seronok sebab Allah turunkan hujan dan dapat menyejukan cuaca panas kering yang kami lalui beberapa minggu lepas. Alhamdulillah.

Cuaca tempat korang macamne? mesti panas jugak kan? takpe.. semua tu ujian Allah, kita sebagai hamba-Nya kena redha dengan ujian-Nya. kan? apa-apa pun bersyukur dengan apa yang diberikan supaya kita diberikan rahmat-Nya. Amin.


Assalamualaikum WBT


p/s: Big Event da tak lama, so, aku akan berdiet extreme. 

Friday, April 27, 2012

I DREAMED A DREAM!!

Hi everyone..

This entry is in English, you will know later on the reason why I write this entry in English.

Last night, I had a dream about my last secondary school. In the unique dream, I wore a short pant, white round neck t-shirt. The dream was basically on something that I would do actually. Okay, like this, before I sleep, I was dreaming about becoming an English teacher at my last secondary school. Teaching the students English, practice the things I know during my studies about acquiring English and so on. And maybe, the day dreaming turned into night dream. hahaha.. Interesting but I do not like the ending of my dream last night. Weird.

The dream started with me went to my last secondary shool and by just wearing short pant and round neck collar t-shirt (weird already) I met my teachers. In the dream, I went into an English where my MUET teacher was teaching and I started to talk with her using English language (of course) like.. hello kan.. then we were talking like nothing happen. It was interesting and weird at the same time, when I think about it. 

BTW, my Form 6 MUET teacher was Teacher Jun (well.. she was our MUET Coordinator then).. Well.. seriously, I do not know point of telling you this non-related-to-you story/dream but one thing that I feel is right is, "dream is just a dream" but it depends on us whether we want to believe it or not. Because, sometimes, dream can be the truth of life. So, enjoy and embrace your own life. That is the best.

Okay, I need to go to bundle now, so, see you there? 

Assalamualaikum WBT


p/s: nak beli baju apa agaknya hari nih!!

BLOGGER ISTIMEWA : NAZIRAH FATHIL!!!

Hi semua,

Apakah perkhabaran anda semua di petang Jumaat yang agak panas ni? Hihu~~ mesti korang rasa macam nak tidur je kan? EH!!! jangan!!! jangan kamu sesekali tidur sebab lepas makan tak boleh tidur. Cuba korang cari satu aktiviti yang boleh anda lakukan untuk memenuhi masa anda. Seperti.. urmm.. pergi bundle ke.. hehehe.. *maaf itu aktiviti aku.. ahahahah

Okay, enough joking,  entry ni sebenarnya adalah untuk seseorang yang agak istimewa. Kenapa aku kata istimewa sebab dia selalu jenguk blog aku dan yang paling penting.. dia selalu komen kat blog aku... thanks nazirah.. 



untuk itu, entry ini di-KHAS-kan untuk kamu, Nazirah binti Fathil.
Korang boleh jenguk blognya yang banyak berkisar tentang kisah kehidupan dan KUCING. Beliau sangat suka kucing.. kepada semua yang suka kucing tu, boleh lah follow blog beliau dan bertukar2 pendapat tentang kucing. okay?

Assalamualaikum WBT


p/s: aku suka gak kucing.. hehehe

Thursday, April 26, 2012

KEJOHANAN SUKAN MASUM SIRI III UNISZA!!

Hi semua..

Apa khabar di malam yang hening ni. Okay la.. aku nak post fasal KEJOHANAN SUKAN MASUM SIRI 3 yang dilangsungkan di Universiti Sultan Zainal Abidin selama 3 hari iaitu dari 27 - 29 April 2012 ini.

Acara sukan yang dipertandingkan adalah Tae Kwan Do, Sepak Takraw dan Rugby. Venues bagi acara-acara ini adalah disekitar UNISZA ini sendiri.

Kalau tidak silap aku lah, pernyertaan dari semua Universiti tapi tah la jugak, aku tak tau sangat, walaupun aku duduk dalam U ni, tak semestinya aku tahu semua kanz? hehehe.. 





Senang tak jawapan aku? senang kan? kalau semua pelajar U, semua Uni kat Malaysia ni macam aku, memang hancus la universiti tu.. memang tak boleh nak buat apa lah.. sengal je kan?

Tapi biarlah pandangan negative aku tu sekejap, takde la.. aku akan cuba update segala keputusan yang  ada disini dan aku jugak akan cuba untuk mengambil gambar mereka yang bersukan dan akan aku cuba post dalam blog aku yang tak seberapa neh.. huahuahua..

Tadi aku bukan apa lah kan.. ternampak la beberapa orang atlet harapan Malaysia dalam bidang sukan masing-masing seperti Sepak Takraw dan Rugby yang sedang giat berlatih untuk menghadapi hari esok. Hurm.. badan atlet semua bagus2 la.. taff la.. aku pun atlet jugak.. tapi da bersara.. sebab tu besar tu.. hahaha.. sengal tak? 

Tapi pepe pun, GOOD LUCK kepada semua atlet yang ada berkampung di UNISZA ini dan enjoy lah.. adat perlawanan, ada menang, ada kalah dan atlet semua kenalah bersaing secara sihat. Okay? yeay!!! bagus2.. fight! fight!!


Assalamualaikum WBT


p/s: kalau ada yang baca blog ni, yang duduk kat UNISZA ni... balas tau.. hehehe.. at least you know that I am a blogger.. hahahah.. *sengal lagi..

BERSIHKAH? JANGAN PLAGIAT!!

Hi semua..

Apa khabar.. pertamanya, aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Allah SWT kerana memberikan aku peluang untuk bernafas, walaupun udara berasap...*buatan manusia.. keduanya, aku nak ucapkan terima kasih kepada Allah SWT kerana memberikan aku keputusan yang membolehkan aku untuk grad. Aku dapat Band 4.. alhamdulillah, mungkin atas paper kot.. but to be honest... I am improving compared to Form 6 in year 2007. hihu~~ 

Okay la, dan aku jugak gembira sebab beberapa orang lagi kawan aku jugak dapat result yang memuaskan, amin.. kita boleh!! kepada yang tidak dapat apa yang diingini, cuba lagi okay? Allah Maha Kaya. Allah tahu apa yang Dia lakukan. Dia Maha Mengetahui.

Okay, la.. mari kita cakap fasal satu benda ni. Okay? Erm... aku nak cakap sal,, urm.. like.. urrmm... yeah.. urm.. like.. haa!!! PLAGIAT. *aku tak plagiat Maria Elena dengan stutter itu, maaf. hahaha.. takde la.. itu takpe, at least aku bagi credit kan?  Ada satu blog ni..CIPLAK Kaki Wayang punya isi blog. Mau tak mengamuk Kaki Wayang, kalau aku pun mengamuk, iya la.. susah nak cari berita, lepas tu sesuka hati ciplak.. apa lah..

Pikirlah sikit. kalau nak ciplak pun, bagi la credit, memang ada saying ni cakap, "Once on internet, its public" tapi bagi la credit, bukan susah pun, copy paste link je kan? kata blogger bertahun-tahun lamanya.. takkan tak tau rules untuk berblog kot.. plleeeaaassseeee laarrr!!!! *flip hair!

Hahaha...

Da la.. banyak sangat aku ni mencarut.. hehe.. kata nak blog BERSIH kan? hahaha.. so,,, BERSIHKAN dari perkara kotor .. WHATEVER!! Politik itu KOTOR, BERSIH kan POLITIK? siapa MONOPOLI BERSIH? sama-samalah fikirkan sendiri okay?


Assalamualaikum WBT

p/s: nak g meeting lak!!

RESULT MUET !!!

Hi semua..

Apa khabar? aku semalam buat la auto post kat blog. tapi malangnya tak jadi.. tadi ha baru aku post.. kesian betul..ingatkan okay la.. rupanya.. tak jadi.. hahaha.. malang2..hahaha..

okay2... kepada semua calon MUET Mac 2012 yang lepas, aku berharap segalanya menjadi lancar dan korang boleh da check korang punya result MUET dengan menaip MUET RESULT IC NUMBER then hantar ke 15888, korang try la eh,, kepada calon je.. kepada yang bukan calon, jangan mengada nak check2..hehehe..

aku? korang tanya aku punya result? aku malu la nak share ngn korang.. tapi lau korang nak tau result aku, PM aku di FB.. hehehe... 


Assalamualaikum WBT


p/s: bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian.

Wednesday, April 25, 2012

RESULT MUET MAC 2012 PADA 26/4/2012!!

Hi semua...

Apa khabar di pagi yang sungguh hening ini kan? jam menunjukkan pukul 10.00 pagi. Hening? Hening sangat...hahaha... ( salah blog sebab tak automatic update s*&)!)

Okay la.. tak berapa lama lagi, esok je dah kot.. huhuh.... 26 / 4/ 2012, Result MUET akan keluar. Aku amik MUET bersama beberapa orang kawan lagi, perasaan aku? BERDEBAR JANTUNG KU!!~~ *dangdut eh!!! dangdut.. ~~berdebar jantung ku... mendengarkan nama MU- ET, MU-ET!!~~ ah ah ah~~ ha.. cmtu la.. nyanyi sikit supaya ilangkan berdebarkan? hihu~~

Okay, dengan rasa malu dan rendah dirinya, aku ni sebenarnya dulu masa form 6, aku dapat Band 3 je.. dan selepas 4 tahun aku belajar, aku nak tengok sejauh mana aku improve.. dan kalau aku masih dapat Band 3.. aku tak tau la.. baik aku bunuh diri je agaknya.. kan? engkorang rasa aku patut bunuh diri ke? terjun dari tingkat lima or lemaskan diri dalam laut? sebab apa? takkan la aku belajar 4 tahun kat sini takde improvement LANGSUNG kan? aku rasa aku ada improvement.. tapi aku tak tau la sebab kadang-kadang examiner yang kita tak kenal langsung examine kita kan.. jadinya.. kebarangkalian untuk aku menjadi giler di kemudian hari adalah amat tinggi.. huhuh.. takut weh!! I am very darn scared right now.  Not that me afraid of failing no, I am actually afraid of not making improvement where, I should be able to perform well in the examination ... huhuh.. I am afraid..

Nantikah, kalau da sampai pukul 12.01 AM, hari Khamis, 26/4/2012 tu, korang boleh check dengan menghantar message pun takpe, taip MUET RESULT send to 15888 ataupun check je melalui www.mpm.gov.my kan senang?

Well... urm.. aahh.. like.. urm.. *stutter already because of the afraid-ness hihu~~

Ha.. ada lagi satu neh, aku lepas ni kan, malas da la nak cerita hal2 yang remeh2 kat sini, macam hal aku difitnah ke, konflik apa ke.. malas da.. aku nak bersihkan blog aku dan aku nak jadi macam Fatin Liyana yang tulis fasal kegumbiraan jer.. hihu~~ aku tak la janji. tpi aku akan cuba sedaya upaya aku untuk tidak menulis perkara seperti itu.. huha...

Aku lepas ini mungkin akan menulis fasal, itik jatuh dari tingkat 5 ke, ikan lemas dalam laut ke, fasal jantina kuda laut ke,, kucing tercekik chewing gum ke, or tak pun , aku akan menulis fasal, Kenapa aku tak kurus2 ke.. cmtu la.. aku akan tulis sal hal-hal biasa je.. hihuwahuh!!

Assalamualaikum WBT


p/s: lapar da aku ni!! whahaha

CASH CAB ROCKS!!!

Hi semua...

Wahahaha... aku sekarang berada di cafe Pak Zul... sekarang kami membuat kerja untuk big event yang tak lama akan datang nih. Hihu~~

Sekarang, umat yang berada di cafe Pak Zul ni adalah aku, joe n belle... dan jap lagi ada la lagi orang lain.. hehee..

tapi apa yang penting, aku bukan nak post pepe malam ni sebenarnya, aku cuma nak habiskan masa dalam menunggu member perbincangan. Hehehe...

Hurm.. biar aku tengok sekeliling apa yang ada untuk diulas. Okay, okay, sekarang aku sedang menonton Cash Cab, memang banyak betul orang ni menang. Sakit betul hati aku, sekarang dia ni dapat Singapore Dollar $1200.. memang sangat sakit hati.. kalau convert kepada RM tu... hahaha... dapat RM2400 da.. hihu~~ banyak tak? sangat banyak.. aku jeles... hahahahah....

sedap weh stroberi...

Da la.. aku nak discuss ni.. 

Assalamualaikum WBT


p/s: Cash Cab Rocks dia cakap.. heheh..sengal!! *jeles sebab tak dapat duit

PERLUKAH AKU KEMBALI KEPADA EX AKU?

HI semua....

Apa khabar? Adoiyai... bukan nak komplen la..tapi hal ni memang aku terpaksa utarakan.. Setelah aku bertukar pasangan hidup aku ni, aku ingat aku adalah insan yang paling bahagia. Aku berharap dialah intan, dialah berlian, dialah permata aku. Malangnya, dia kecewakan aku, adakah aku perlu kembali ke ex aku?

Hugh Jackman...huhuhu
Aku dalam dilemma nih. Haruskah aku kembali kepada ex aku yang aku sendiri buang? or patutkah aku stick kepada pasangan hidup aku sekarang? bukan aku tak belanja dia.. aku belanja dia bulan2 la, cuma takkan la aku nak canang-canangkan seluruh Malaysia ni kan?  Lagipun aku bukan siapa2 pun dalam dunia ni.. Aku bukan Zahida Rafik, aku bukan Tasha Shilla.. hihu~~

Tapi sebenarnya aku amat kecewa, dulu dia buat aku jadi laju je.. sekarang da slow da, sampai la,, tapi slow la.. aku puas jugak la.. sebab dapat kan.. tpi... tu la. slow sangat.. lama tunggu.. huhuh.. *jgn interpret lain ok..dengar penjelasan aku dulu kat bawah tu..

Okay la,, setelah berfikir aku memutuskan untuk stay je dengan partner aku sekarang ni sebab apa? aku rasa aku memang patut dapat pun apa yang dia bagi, dia da bagi aku macam-macam, dia supply aku pelbagai, tapi aku bagi la belanja kat dia,,,

Kepada MR Maxis Broadband, janganlah kamu buat hal.. sebab, kalau kamu buat hal, aku akan tidak teragak2 untuk melepaskan kamu dan aku akan 'RUJUK' dengan ex aku.. MR. Celcom Broadband.. hihu~~


Assalamualaikum WBT


p/s: korang pikir apa ha?

Tuesday, April 24, 2012

YA ALLAH, PERMUDAHKANLAH URUSAN KAMI...

Hi semua..

Selamat Malam, apa khabar? memang malam ini adalah malam yang agak panjang sebab aku akan berjaga sekejap untuk membuat kerja, Sekejap je, dalam 1 jam gituw, so, aku akan tidur dalam pukul 1.50 AM, memang selalu pun macamni, nak2 pulak sok kelas agak lambat, dalam pukul 10 pagi.

Seperti semua sedia maklum, kami (Pelajar ISM Bahasa Inggeris Semester Akhir) akan mengadakan satu program dan nanti aku akan letakkan banner kat sini eh. Tapi, dalam mencapai perkara ini, pelbagai rintangan yang perlu kami lalui, memang banyak cabaran. Sungguh, aku tak tipu. Setiap exco mempunyai pelbagai cabaran. Aku pun risau sebenarnya. Sangat risau.

Adakah expectation tinggi memberikan satu cabaran yang besar? Jawapan aku, Memang! Bukan kami tak buat kerja tetapi terdapat pelbagai cabaran luar yang membuatkan kerja yang ingin dijalankan itu terbantut. Usaha gigh telah dilakukan, namun, masih ada masalah. Aku kesian dengan kawan-kawan aku dan jugak diri aku sendiri lah, tapi nak buat macamne, kerja perlu disudahkan dengan sebaik mungkin. 


Ya Allah, semoga Engkau teguhkan hati-hati Kami, dan Engkau permudahkanlah segala kerja yang berada dihadapan kami. Engkau permudahkanlah Ya Allah. Kami memohon kepada-Mu, Ya Allah, Engkaulah satu-satunya tempat untuk kami semua mengadu. Permudahkanlah urusan kami Ya Allah. Amin.


Assalamualaikum WBT


p/s: Ya Allah.. permudahkanlah urusan kami.

Monday, April 23, 2012

BLACK MONDAY!

Hi semua...

Apa khabar? Semoga semuanya sihat belaka. Okay lah, hari ni adalah hari Isnin dan seperti biasa, Black Monday. Sebab apa bagi nama Black Monday, seperti biasalah, hari pertama untuk minggu tu kan, jadinya memang lah Black pun.. sebab ganggu waktu tidur semua, tapi sebenarnya sama je, sebab kalau tak kerja hari Isnin, hari Selasa kena kerja jugak. pastu takkan nak panggil Black Tuesday lak kan? takde2..takbley blah.. hahaha..

Okay la, aku sebenarnya ni mengantuk sebab tadi baru je lepas makan dan ia amatlah sangat berfaedah jika aku tidur untuk seketika. Hehehe.. eh!! mana ada baru lepas makan, da makan tadi da. sejam sebelum ni da. Hehehe...

okay, jap lagi nak ke kelas. maknanya aku kena baring2 kejap then baru aku basuh muka and then pergi kelas.. daaaa

ni buat dalam kelas tadi..huaaa

Assalamualaikum WBT


p/s: I am designing clothes right now.. hahah

BIARLAH AKU MATI DAHULU...

Hi semua..

selamat malam, jam telah menunjukkan pukul 11.55 malam, aku sepatutnya da tidur da ni sebab esok ada kelas. Disebabkan perut masih kenyang, jadinya nak tidur memang sangatlah tak eloknya kan? hahaha.. Doso2..bak kata kawan aku, Dia orang kelantan. hehehe...Doso2..

Okay, sekarang ni aku masih diawangan sebab perut kenyang, nak tidur tak bley, jadinya. terpaksa la duduk2 dulu. Hahahaha.. tadi aku makan nasi goreng ikan masin dengan telur mata. Tadi Angah bayarkan dulukan untuk aku.......nanti aku bayarkan balik untuk kau okay Angah. Hehehe... 

Okaylah, aku sebenarnya takde apa nak taip. Tapi tetiba tadi cakap sal perihal keluarga dengan roomate. Benda yang dicakapkan adalah sikit je tapi ia memberikan impak yang amat besar dalam kehidupan aku. Apakah bendanya?

"Kematian". Kami bercakap sal ibu bapa kepada rakan kami yang telah meninggal dunia. Dan aku cakap, "kalau aku la, biarlah aku mati dahulu sebelum mak dan ayah aku mati, aku tak dapat bayangkan kehidupan aku tanpa mereka". 

InsyaAllah...
Ulasan selanjutnya, memang aku tak bley nak ulas, sebab ia semuanya ada dalam ayat aku tu. Aku memang tak dapat bayangkan bagaimana hidup aku TANPA kedua ibu dan bapa aku.


Assalamualaikum WBT


p/s: SEBAK.

Sunday, April 22, 2012

(I AM) WHO I WAS BORN TO BE.

Hi semua..

apa khabar? hari ni aku nak post satu lirik lagi daripada Les Miserables yang bertajuk Who I Was Born To Be. Lirik lagu ini sangat bermakna, kalau korang tak percaya cuba cari lagi ni dalam Youtube dan korang akan rasakan the affection sung by Susan Boyle.But, sebelum tu, mari aku tunjukkan lirik tersebut.

When I was a child 
I could see the wind in the trees  
And I heard a song in the breeze 
It was there, singing out my name
 
But I am not a girl  
I have known the taste of defeat  
And I've finally grown to believe 
It will all came around again
 
And though I may not know the answers 
I can finally say I am free 
And if the questions led me here 
Then I am who I was born to be
 
And so here am I  
Open arms and ready to stand 
I've got the world in my hands  
And it feels like my turn to fly
 
Though I may not know the answers 
I can finally say I am free  
And if the questions led me here 
Then I am who I was born to be
 
When I was a child  
There were flowers that bloomed in the night  
Unafraid to take in the light 
Unashamed to have braved the dark
 
Though I may not know the answers 
I can finally say I am free  
And if the questions led me here 
Then I am who I was born to be 

 I am who I was born to be


Aku malas nak interpret lagu ni sebab aku tau, kalau korang baca pun korang akan dapat tahu apa sebenarnya cerita dalam lagu ni, Okay la.. aku tak boleh nak resist, maksud lagu ni mengikut pendapat aku adalah, whatever came/comes into her/his way, dia adalah dia, Dia tidak boleh menjadi orang lain. Ibarat dalam kehidupan seharian kita, Aku adalah Aku, Aku tidak boleh berpura-pura menjadi orang lain sebab ia hanya akan menyakitkan diri sendiri. Betul tak? Tapi berubah kearah kebaikan adalah sesuatu yang baik. 

Dan dalam lirik ni, aku suka dua rangkap ni, yang pertama adalah ,  

When I was a child 
I could see the wind in the trees  
And I heard a song in the breeze 
It was there, singing out my name

Dalam rangkap ni, ia menceritakan pengalaman dia macam kecil dan seperti budak kecil biasa, dia mempunyai imaginasi yang suka berimaginasi tentang pelbagai benda. Betul tak semua? kita masa kecil pun suka berimaginasi tentang pelbagai perkara, nak2 kalau masa kecil cikgu tanya fasal cita-cita, smua nak jadi apa? Masa tu semua berimaginasi dan semua cakap benda yang berbeza, nak jadi Guru, Askar, Polis, Make Up Arits dan lain-lain. 

Keduanya adalah 

When I was a child  
There were flowers that bloomed in the night  
Unafraid to take in the light 
Unashamed to have braved the dark

Yang ini, sebenarnya walaupun ia menggunakan past tense tapi ia boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian jugak. Ia memberikan maksud, kita perlu jadi berani untuk menjadi diri sendiri sebab itu tajuk lagu ni Who I Was Born To Be. Tajuk dia pun dalam statement bukan soalan. kan?


Well,,., okay tak? korang cari la lagu ni eh dalam Youtube, korang mesti jumpa punya la. Jangan risau. Okay?


Assalamualaikum WBT


p/s: tak salah lagu omputih tapi letak salam kan? hihu~

STEFANO LANGONE - I'M ON A ROLL

Hi semua...

korang kenal tak Stefano Langone? Dia adalah salah seorang daripada peserta American Idol Musim ke 10. and today, he released his own single, which called "I'm On A Roll"

I'm On A Roll is an up tempo music and it really fits Stefano's voice with his clear tone and his head voice is clear and thin and it added positive impact. Love this song very much. If you want the single of Stefano, you just can visit this website. Stefano. Click at his name there. Well, you can find many about Fashion, musics and many more there. I just read almost everything. So, I don't discriminate. Please okay.

Let us see his pictures first.




Amacam? okay tak single dia? Best jugak la kan? up tempo music. 


Tooddles!


p/s: I listen to it like 10 times a day. hehehe

KAU FITNAH AKU, APA YANG KAU DAPAT?

Hi semua..

Apa khabar? Lama gak kan aku tak update entry bukan apa. sibuk sikit lately *padahal tak buat pepe pun.. hahaha...

okay la, korang mesti setujukan dengan apa yang aku nak cakap ni. 

"Fitnah mampu merosakkan sesuatu perhubungan". 

Setuju tak? okay, lau tak setuju lagi dengan aku takpe, mari aku bawakan penjelasan yang munasabah lagi berkesan untuk korang jadi bersetuju dengan aku.

Okay, aku tadi baru dengan dari kawan aku yang ada makhluk Allah yang tak berapa nak cerdik serta mempunyai mulut macam sial *ops sorry, memang sial,. Takpe, mari aku cerita dari awal. 2 bulan lepas aku berniaga dengan kawan aku, buka kedai makan. Modal standard je, biasalah kecil-kecilan dan selepas 2 bulan aku mengambil keputusan untuk berundur sebab aku nak focus research. Okay la, rakan kongsi aku setuju dan kami split hasil pendapatan, alhamdulillah la, aku gembira dengan apa yang aku dapat sebab itu hasil usaha kami. Untung rugi lain kira. Kepuasan itu penting. 

Dan, selepas beberapa minggu ni, aku tak pergi la da memasak ke apa, tapi ada masa aku tolong jugak, dan sehinggalah malam ni tadi, (20/4/2012) Belle, kawan aku, bekas rakan kongsi kedai ask aku, "mu berhenti masak ni sebab apa?.. sebab aku dengar yang ada kawan kita cakap yang mu berhenti sebab mu marah dengan aku sebab aku tak buat kerja?"

.Reaksi aku? WTH!!!! macam siallah mulut siapa yang cakap tu. *aku jadi marah, marah sebab itu bukan apa, aku marah sebab sebelum aku berhenti tu aku da cakap yang aku nak fokuskan kat research sebab research aku banyak ketinggalan. Aku cakap la balik tadi dengan Belle, dan kepada mulut yang cakap benda macamtu, hentikanlah SEBELUM AKU JUMPA KAU! sebab mari sini, aku nak cakap sikit, KALAU AKU DAPAT TAU JE SIAPA YANG CAKAP FASAL BENDA NI FITNAH2 NI, MEMANG SIAP! AKU AKAN MUSNAHKAN HIDUP KAU! AKU SUMPAH, DAN KALAU KAU ADA TERHUTANG BUDI KE DENGAN AKU, JANGAN HARAP AKU NAK HALALKAN.

dan alhamdulillah, tadi Belle ask aku dan berterus terang dengan aku, dan segalanya settle dengan Belle, cuma, yang tak settle dengan makhluk JAHANAM yang buat cerita ni! sangat jahanam, kau takkan hidup lama atas muka bumi Allah ni kalau FITNAH dah jadi sebati dalam hidup kau. Hoi! pemfitnah, baik kau jadi tentera YAHUDI la daripada kau duduk dalam kalangan kawan-kawan aku, lagipun kau bukan baik sangat, Sungguhpun aku macamni, aku tak buat cerita nak jatuhkan orang tau! Perangai kau kan.... hilang sabar da aku ni!


 aku warning awal2.. 

jangan nak test kesabaran aku, DO NOT TEST ME! 


p/s: takde salam malam ni, MARAH!

Friday, April 20, 2012

MARI FOLLOW BLOG BARU NI..

Hi semua...

apa khabar dipagi yang hening ni.. Pagi Jumaat yang sungguh segar dan memberikan kita seribu keberkatan. Hehehe.. cakap baik2 sikit mula2 ni..

Okay, baiklah, beberapa hari lepas, aku ada buat satu blog ni.. this blog ni memang focus kepada Fashion dan Food. Maksudnya, blog itu akan menceritakan perihal fashion both local n internationally dan fasal makanan, sama jugak, both local dan internationally. Aku bukan apa, reason aku create another blog ni sebab aku nak fokuskan kepada benda yang memang aku suka cam Fashion dan FOod, then. this blog memang aku akan tulis dalam Bahasa Inggeris, so, nak tak nak aku memang kena tulis dalam BI pastu aku boleh la improve my English. Heheh..

Okay.. korang nak tengok tak banner blog aku ni, aku buat dalam masa 30 minit, dan aku guna Adobe PS, senang gak la, sapa2 nak tempah banner boleh la, tapi banner aku tak berapa cantik je, cm biasa je. hehehe...

ni dia,



Amacam? okay tak? kalau korang berminat nak jadi follower, follow la blog ni, lagipun kita boleh sama-sama improve English kita kan? okay?


Assalamualaikum WBT


p/s: bangun pepagi, pastu mengantuk! huhuhu

Thursday, April 19, 2012

PENCURI WAJIB DIHUKUM BERAT!

Hi semua...

Selamat pagi dan urm... selamat pagi je la kan... 

okay? apa aktiviti anda pada hari ni? yang ada keas tu mesti ada kelas la kan? bagus2.. nanti2 korang ganti tidur korang ok?

hurm.., ni aku ada sesuatu nak diceritakan, ini adalah fasal case kecurian. Kepada yang ada pengalaman fasal case kecurian ni mesti traumatize kan? tu la.. bahaya tau.. tapi case kecurian ini tidak sepatutnya berlaku tatkala negara melangkah ke arah Wawasan 2020... nak capai wawasan apa kalau perkara macamni asyik terjadi.

Aku bukan setakat nak cerita sal apa yang berlaku kepada kawan aku sahaja tapi sebenarnya, di kampung aku jugak, perkara seperti ni banyak berlaku. Kadang-kadang tertanya dalam diri, Dimanakah pertimbangan mereka (pencuri)? kalau takde kerja, janganlah mencuri.. banyak lagi kerja lain yang boleh dilakukan dan ianya HALAL. 

Sebagai contoh, kat kampung aku, case curi getah memang amat banyak. Iya la, orang lepas menoreh takkan nak tungguh getah tu menitikkan? takde la weh.. dan kadang2 ada hamba Allah yang amat "bijak" otaknya, mencuri getah hasil titik peluh orang lain. Takke itu berdosa? Weh, insaflah, janganlah mencuri, dosa tau, dosa. Korang tak takut dosa ke? haaa? 

Ada jugak hari tu sekali kot tak silap, rumah kakak aku yang sedikit berada terpencil diceroboh masuk dan ianya amat mendukacitakan kerana beberapa tabung anaknya diambil oleh pencuri tersebut. Bahayakan? aku rasa, kalau berjumpa dengan pencuri itu, takde lain, potong je tangan. Itu kalau ikut hudud, tapi kat Malaysia ni takde ikut HUDUD. Itu la,manusiakan? jangan lah mencuri, Allah bagi tangan bukan untuk mencuri.. Allah bagi tangan untuk mencari rezeki yang halal... Rezeki yang diredhai oleh Allah...

Ni masuk kepada cerita kawan aku pulak, kawan aku ada bawak motor kat Kuala Terengganu ni, sebab ia untuk memudahkan dia pergi ke kelas dan sebagainya. Tetapi 2 hari lepas, rumahnya dipecah masuk dan motor dia diambil oleh pencuri tersebut. Dan sekarang kesian dia, dia berada di Pulau Pinang dan dengan tiadanya motor itu, ia menyulitkan beliau untuk bergerak. Kesian dia. Aku tak tau la kenapa orang sanggup berbuat demikian. Kalau korang nak motor, carilah rezeki sendiri, ini tidak, nak bersenang-lenang diatas kesusahan orang lain, berdosa tau. DOSA!!

Lagi satu, kawan kepada kawan aku tu  pergi buat report dekat Balai Polis berhampiran dengan Univerisiti aku ni, MALANGNYA, pihak Polis tidak mau untuk mengambil keterangan sebab ia perlu direport oleh mangsa pemilik kenderaan sendiri. Okay fine, kawan aku buat report kat Bayan Lepas, dan selepas itu, pihak polis yang berada berhampiran dengan U aku ni kata, bukan case tu. Kawan aku terkejut sebab pintu pagar rumah mereka terkopak habis dan masih bukan case pecah masuk? bukan cease ceroboh? abis tu, nak masuk bawah case culik? Pencuri culik motosikal? weh.. kalau taknak buat kerja, jangan kerja. Letak jawatan, ramai lagi orang lain yang hendak kerja. berdosa kau lau tak kerja tau, sebab itu kerja kau.

lagi satu, kepada semua pencuri, baru nak jadi pencuri, yang telah mencuri, TOLONGLAH, jangan lah mencuri lagi, sbab apa? kalau perkara ini tidak diredhai oleh mangsa, NERAKA lah jawabnya tempat korang diakhirat nanti. Aku memang bukan penentu masuk neraka ke syurga, Allah ada berfirman bermaksud, "setiap perbuatan walaupun sebesar zarah pun akan dihisab", jadinya? pandai2lah okay?

Okay lah, aku berdoa motornya akan dapat djumpaa semula.

Assalamualaikum WBT



p/s: lapar.

Wednesday, April 18, 2012

L'OREAL PARIS DERMO-EXPERTISE HYDRAFRESH

Hi semua...

korang tau tak penjagaan kulit sekarang ini amat penting dan dengan cuaca yang sungguh panas sekarang, ia menjadi satu kepentingan untuk kulit muka supaya dapat bernafas dengan baik.

Jadi, aku ada satu produk yang aku ingin perkenalkan kepada semua. Product ini amat berkesan kepada kulit orang Asia. Apakah produk itu? ini dia..

Ini dia,,, L'OREAL Paris, HYDRAFRESH...

Boleh click untuk medapatkan
gambar yang lebih jelas....


Amacam? okay tak? Dengan harga yang amat berpatutan ia mempunyai duo yang amat menarik untuk dicuba. Jadi, apa lagi? pergilah ke kedai yang berkenaan untuk mendapatkan produk ini. 

Assalamualaikum WBT


p/s: aku pun cuba, tak salah la sekadar untuk mendapatkan kulit yang sihat.

JATUH HATI @ CRUSH?

Hi semua..

lamanya aku tak update entry di pagi hari. Hari ni jam menunjukkn pukul 8.15 pagi, aku da bangun dan telah pun mandi.... huahuahua.. dah terbiasa kot kat rumah haritu, bebangun je .. terus aku mandi.. memang segar je rasanya.. tetapi sekarang ni, aku merasakan sangat letih, badan amat letih, mungkin sebab malam semalam kot, tapi malam semalam adalah hari yang seronok. Aku suka malam semalam punya acara. Hehehehe... 

lau awek aku cmni..mmg la..hahaha


Zac Efron ...

















mari aku nak cakap sal satu perkara yang amat kita semua familiar with, okay? Aku nak cakap sal "CRUSH" maksudnya "Jatuh Hati". Korang mesti pernah jatuh hati kan? Jatuh hati ni bukan setakat jatuh hati dengan manusia je, ada banyak jenis crush ni sebenarnya. OKay, mari aku senaraiakan beberapa crush yang ada, yang aku tau lah :

1. Jatuh hati dengan manusia
2. Jatuh hati dengan haiwan
3. Jatuh hati dengan benda

Okay, untuk kumpulan besar ni ada 3 kumpulan besar la kiranya, tapi these three main element of crush memang ada pun, cuba korang fikir korang jatuh hati dengan apa, then, korang masukkan dalam kategori ni, mesti ada kan? aku buat contoh, aku jatuh hati dengan buku, jadinya, aku letakkan bawah kategori benda. Ha.. senang kan?

Okay lah, nak elaborate more nih,  jatuh hati dengan manusia ni banyak gak jenisnya tahu, jatuh hati dengan perempuan, jatuh hati dengan lelaki, jatuh hati dengan tomboy, jatuh hati dengan mak nyah, semua ada. PErcaya ke tak? lau tak percaya cuba la nanti.. cara nak mencuba, erm.. tah la, aku pun tak tau..hahahaha...

Lepastu, kalau jatuh hati dengan haiwan, lagilah banyak jenis, jatuh hati dengan ikan,kucing,ayam, itik, gorilla, monyet, kura-kura, sotong, paus, kerang dan banyak jenis haiwan lagi. Setiap haiwan ada kejatuhhatiannya. *perkataan apa tu? hahahah... korang mesti ada jatuh hati dengan kucing kan? hahaha.. kucing comel2 je jatuh hati, lau yang tak comel tolak jauh2 ...haaha..sengal..

Last, jatuh hati dengan benda, Ha.. ini lagi lah banyaknya, setiap benda dalam dunia ni, korang kira la sendiri. Hahaha..

Mesti korang tertanya-tanya kenapa aku kemukankan tajuk ini pada hari ni kan? well.. sebenarnya, perkara jatuh hati ni satu perkara yang abstrak. Kita mungkin jatuh hati dengan sesiapa or apa2pun tapi kita tak boleh nak stop sebab apa? sebab benda tu memang natural, lau yang tak natural or normal tu pun aku consider natural. Biarlahkan, jatuh hati je, bukan nak buat pepe pun. 


Mungkin ada yang cakap, "Eh, tak boleh dosa, sesungguhnya kita tidak boleh menghampiri zina". Untuk pernyataan itu, aku memang takde jawapan. Tapi berapa ramai MANUSIA merokok walaupun tahu ia haram? jawanpannya? Ignorance. kan? berbalik kepada tajuk kita tadi, jatuh hati je pun, bukan sampai nak memunya. Hello, kita admire lebih baik dari kita dapat, sebab apa? bila kita admire, kita rasa lain tau tpi bila contoh kalau kita da dapat nombor telefon ke, kita mesti rasa "urm.. malas da... dia ni bukan cantik/handsome pun" betul tak? lau aku, camtu la.. nak pulak sekarang ni dunia penuh dengan social network, lagi lar.. macam2 ada. semua boleh jumpa kan? hahaha

Cantik tak Charlize Theron ni?
eh!!! banyak sangat da aku tulis ni weh.. da2.. aku nak pergi makan pagi pulak, sebab sepanjang seminggu di rumah last week, makan pagi je. so, memang tak boleh da, memang kena makan jugak, walau cmne pun.. huhuh..


Assalamualaikum WBT



p/s: need to work something out

MALAM BBQ BEN 8!

Hi semua..

Malam tadi adalah malam yang amat menggembirakan kami semua. *errmm.. tah la semua ke tak. tapi yang penting aku gumbira.. hehehe...

Okay, malam tadi, kami buat sedikit majlis makan-makan. Alar, biasa2 je.. heheh.. menu makanan? mesti ada yang tanya kan? menu makanan kami adalah, Spaghetti dengan bola daging, ayam bakar, dengan air sirap. Sedap wooo!! hehehe.. memang sangat sedap sungguh.

kepada semua BEN 8, thank sebab sertai dan aku sangat suka sebab ini adalah masa-masa yang terakhir untuk kita bersama. Well, lepas ni nak bakar ayam ke, nak pergi bundle sama-sama ke, memang takde dah la.. hehehe.. kena pergi dengan orang lain pulak lar... siapalah agaknya ek? hahaha.. pakwe, makwe, adik-beradik, maybe? kan? kita tak tau.. hehehe.. Pepe pun,korang enjoy la tengok gambar kami ni, tak banyak sangat sebab camera aku tak tangkap banyak malam ni, sebab aku tukang jaga kuah, tak sempat. Hahahaha.. sengal.. nah! ni je yang sempat aku tangkap..

suka tak? kami sangat suka!!!

budak kecik ni selalu terlepas makan2 ni
so, dia mesti kena ada time ni..hehee NAdhirah..

Ecah: Jgn makan mangkuk!!
Belle: Sukahati aku la!!! hahaha

NI ayam bakar..sedap!!

ini Spaghetti..

meatballs!!!...

Nadhirah excited nak makan!! sebab dia cakap
dia sangat lapar tadi..kalah Andrew..hahaha

menu penuh, ayam bakar, meatballs, spaghetti...erk!!!

Amcam? okay tak? sedap tak? cuma takde gambar kuah dalam periuk, hehehe...terliur tak? ehh!!! tapi, special thanks to Madam Salina and all her sons and a daughter to participate dalam majlis tu, in advanced tapi takpe... Memang rezeki Madam, jumpa kat jalan but alhamdulillah, thanks madam.



Assalamualaikum WBT


p/s: camne nak tidur ni, kenyang sangat..hahaha

Tuesday, April 17, 2012

MASQUERADE PARTY!!!

Hye-All!!!

Well, our Annual Dinner is just a few weeks to come and it is just around corner. Love it very much. You know what, we have already decided on the theme of the night, the theme is Masquerade Party. To be honest, I have my our costume already, heheh.. this Saturday, me and a few friends are going to find the suitable mask for the night. Seriously, I can't wait for the night to come.

I have already surveyed a few masks on the internet and I would love to show you a few samples of the mask. Hehehe.. here they are...

I love this one!! like..damn love it..

these are for the men.. well..hehehe..i love ruffles.

this is mine!! hahaha..love this!!

but, I love this too!!!

Whaattt?? This is sooo me!!!

Plain...me? NOT!!

Black? urm..like it too!!


Well, that is all for now, Night!


Toodles!


p/s: too full.

NIKMAT KEPANASAN!!!

Hi semua...

apa khabar semua? mesti semua sihat kan?

okay2!! untuk entry kali ini, aku nak utarakan fasal udara panas kat Malaysia ni. Mengikut ramalan cuaca dari Agency Kajicuaca Akmal and Friends. Untuk beberapa minggu ini, dijangkakan cuaca adalah sangat panas. Hahaha...

Sebab apa? memang panas la cuaca untuk beberapa minggu ni, sebelum ni tak lah panas sangat tapi dua tiga minggu ni memang panas sangat. Hehehehe.... Tapi pepe pun memang panas, tapikan, banyak kelebihan tau cuaca panas ni, sebab apa? Economy tourism ni memang kaya lar, sebab apa? sebab... ramai tourists dari luar negara yang datang ke Malaysia sebab nak menikmati cuaca Malaysia yang panas lagi memanaskan ni. Terik tau. FuuuhH~~~

Kalau kat sini (Kuala Terengganu/Pantai Timur), memang sangat ramai lah tourists yang datang untuk meng-tan-kan kulit mereka. Sebagai contoh, ramai tourists yang pergi ke Pulau Redang, Pulau Perhentian, Pulau Kapas dan pelbagai lagi jenis pulau yang ada di Semenanjung Malaysia. 

Hehehe..mari aku tunjukkan okay gambar2 pulau2 ini okay, cantik waktu2 panas ni...hahaha...







okay tak?


Assalamualaikum WBT


p/s: bila la aku nak pergi... hehahaha..