Nuffnang Ads

Friday, July 20, 2012

They Can't Help Me.

I need to post this, later yesterday about at 3 something, I went to Telekom Malaysia and I asked about the installation of TM line for broadband but IT CANNOT BE DONE DUE TO NO CABLE IN OUR POSSESSION. That what they told me and I kinda understand the problem but why on earth that I have to wait like 3 weeks for that short message replied by them?

Do you know, I want this internet so badly because everything nowadays is depending on web thingy. Even, the government are using web, online to disseminate the information. Hey, this is 2012, do I need to bring this matter to the MP? or what? I am afraid, if I do that, they would consider other things pulak kan?

But, I will write a letter to the MP, plus, tak lama nak pilihanraya kan? takkan la.. btw, I do not want that Kampung Tanpa Wayar thing, it is not practical at all!! seriously. It is not.

Done. I am now writing an email to Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan. Hihu.

Assalamualaikum WBT

p/s: hope I will get the reply soon.

Esok Puasa!!! Yeay!!!

Ramadhan is around the corner, in fact, is it tomorrow. For the Moslems, Ramadhan is one of the months that is very important. Yes, reason? we can fast, plus, we can beribadah kepada Allah. Like seriously. There are many specialty in Ramadhan. We fast, tarawikh, and of course, food. The food is like amazing thing in Ramadhan. 

There would be many kinds of food from traditional cuisines to fusion cuisines. Seriously. There will be. Plus, the bazaar Ramadhan would be everywhere. For this Ramadhan, my sister and I will be selling food too, roti jala, kuih keria, cucur udang and a few more. Love it. 

My nephew would be the person who will be handling the cashier-ing thingy. Hahaha.. He wants it then we just give it to him je la kan. Well, this after noon, we will be cleaning the place for the mini bazaar and hope everyone would be joining us too but if there is no people, never mind, we can do it. hehehe...

Well, it is about time for me to go now. I am now at the Temerloh Hospital and in the cafeteria, people are around me.. got to go. 

Assalamualaikum WBT


p/s: this raya, I will be making a lot of kuih raya.

Thursday, July 19, 2012

I Am Sorry and Happy Ramadhan!!!

Happy Thursday and selamat menyambut Ramadhan..

I am so sorry for not updating much, it is surely because of the no internet connection. I am so sorry and just to let you know, I am not sure whether I can put the "Diary Ramadhan" into action for this Ramadhan due to the no internet connection. I am so sorry again. I have so much to upload but I cant. Pity me. Shoot.

I went to TM *Telekom Malaysia to install the line into my house but what can I do, they work and maybe they are too busy with their work and my friend said we need to push them to get what we want. I will try today. I am at Bandar right now.

So, I am so sorry again. So sorry.

Assalamualaikum WBT

p/s: I do not know when the other post will out but surely, it is not tomorrow.

Monday, July 9, 2012

Cooled, Chilled.

I cannot update much because of the weather, it has been raining for this evening and the line is very very bad. I about to go insane because of that. That is the reason, I watched "The Big Bang Theory" Season 3. That was better. Ahaks.

Well, that is all for short entry, Could not update more due to the weather. *Damn!

Assalamualaikum WBT

p/s: Just had my rice dinner.

Alhamdulillah, Lunch Went Extremely Well.

"Syukur dengan semua rezeki Allah SWT"

memang aku sangat bersyukur sebab aku masak dengan jayanya hari ni. Wahaha.. menu makanan hari ni? Baik aku tulis kat sini na...

Nasi putih + daging bakar cicah kicap + sayur sawi bersos tiram pedas + telur dadar bermayonese + sardin masak sambal dengan tomato. 

Haaa... padanlah dengan berat badan aku yang semakin meningkat naik ni kan? huahuahua... tapi rezeki Allah, takkan aku nak tolak kan? nak nak pulak aku masak agak sedap, menepati selera keluarga. hehe.. Erk!!! kenyang.. sambil tulis ni sambil sendawa. hihu~~ *sendawa tak batal air sembahyang eh..

Eh! korang da makan ke? kalau belum makan, korang boleh try masakan aku ni, ,menu ni pun bukan susah sangat nak masak. Campak2 je, terus siap. gehehe.. Eh, tadi aku janji nak letak gambar makanan kan? sorry la brader, aku tak boleh la.. sebab tak sempat nak amik gambar tadi, hidang2 je.. terus makan, lupa terus nak amik gambar.. hehehe.. okay? Lain kali la eh? (>-<)

Assalamualaikum WBT

p/s: Lain kali aku amik gambar eh, aku tak janji la. tapi aku cuba untuk upload.

Rutin Harian Mr Akmal.

"House Chores"

Yup, when I am home, I will do the house chores. Laundry, cooking, sweeping (not everyday), tidying and many more. The chore that I love the most would be cooking. I am far greater than all the chefs in the world. Hahaha.. no la, but I do know how to cook. Today, I will be making, grilled beef, omelet with mayo and pak choy oyster sauce and of course, we are going to eat all these amazing dishes with rice. Nasi memang takley tinggal tau. Hehehe..

Well, today, my dad asks me to bring his car to car wash. Yes, I will after siap aku sidai baju-baju yang ada di dalam bakul. And I will do it now. So, short entry and daaa...

*I will upload the pictures of these lauk.. okay?

Assalamualaikum WBT

p/s: Short but concise. Bila la agakanya result akan keluar ni? Pening kepala.

Motivasi Pagi.

"Morning update"

Perkara ni jarang aku lakukan sebenarnya, tapi takpe, aku nak update pagi ni kejap. Update pagi ni penuh dengan kata-kata motivasi yang akan menaikkan motivasi anda tatkala pagi. Okay? Aku cuba. 

Selamat pagi semua, baiklah, untuk permulaan motivasi ni, aku nak, semua pembaca mengucapkan Alhamdulillah diatas nikmat hidup yang Allah berikan okay? Jangan tak bersyukur, dosa tau. Selepas itu, hendaklah kita selalu memenuhkan persekitaran kita dengan perkara-perkara yang positive and janganlah mengisinya dengan perkara-perkara yang negative. Kita juga kenalah redha dan positive dengan pekerjaan yang akan kita lakukan. Jangan perfikiran negative, kalau negative nanti, susah tau. 

Sewaktu berkerja, hendaklah kita selalu senyum dan menerima segalanya kerja dengan senyuman, jangan pulak kita bermasam muka sebab nanti rezeki tak masuk, sapa susah? Semua ini sebenarnya datang daripada diri kita sendiri. Kita selalu cuba untuk melakukan perkara yang terbaik untuk diri kita dan kadang kala kita gagal dan kadang kala kita berjaya. Kalau berjaya, hendaklah kita kekalkan, dan kalau tidak berjaya, hendaklah kita mencuba lagi sampai berjaya. Okay?

Semua pekerjaan adalah sama. Semua memerlukan komitmen yang tinggi dan selalunya lagi tinggi sesuatu pangkat, lagi besar tanggungjawabnya. Kan?

Apa-apa pun, aku rasa motivasi aku ni macam okay la, berjaya la kan? Baiklah, aku nak pergi kemas rumah ni, ermm.. nanti aku update lagi blog eh.. korang sudi-sudikanlah membacanya yea?

Assalamualaikum WBT

p/s: nak pergi beli surat khabar jap.

PLKN Kumpulan 1, Siri 3/2006 at Merang Suria Holiday Camp, Setiu, Terengganu Darul Iman.

"It was 6 years ago..."

I was looking at this one picture of mine during my PLKN time, it was Program Latihan Khidmat Negara Kumpulan 1, Siri 3/2006 di Merang Suria Holiday Camp, Setiu, Terengganu Darul Iman.

this is the picture
It was 6 years ago but the memory remains. I wonder, where are they now, I mean, the rest of the company. I was in Bravo Company at that time. It was a wonderful experience. Those 3 months were our great moments together. I was so shy at that time and I just do not know what to do. I just followed the flow. And it was smooth sailing. Haha.. Love it.

I do not even remember their names now, well, I just want to know them back. Hope. If you happened to know your friends who were following this PLKN thingy and it was in the same group as this group and series, please, tell you friends about this entry. Thank you.

Assalamualaikum WBT

p/s: I still remember all the memories. Thank you guys for the amazing experience.

Speak Like Native Speakers.

"The aim is to be one of them"

I was BBM-ing with my friend and yes, I do have Blackberry. Hahaha... Well, that is not the problem or the main concern. Yes, it is not. We were talking about how to improve our English command. People nowadays are always looking for ways of improving themselves in terms of everything. Yup, always. 

Well, just one thing, if people ask me, "how to improve my English?", and I would not answer "Oh my English!!" no, no, no. I would answer, "Read a lot and learn more about the basic English grammar". The reason why I said that is because, I had this amazing experience of not knowing basic English grammar, well, during my primary, secondary and form 6 years. I did not know the rules, yes, I did not. But then, when I was in the first semester during Bachelor of English, I met few friends *classmates who have better English command than me, then, I learn from them. One of them would be Belle. He taught me a lot in basic English grammar. Whenever he saw me doing mistakes in English, he would immediately stopped and corrected me. I am glad to have friend like him. Thanked God! And, one more tips to actually learn English is by reading. This is because, by reading, you will able to find many interesting and new words to construct your sentences. Right? Well, it has nothing to do with talent when it comes to learning. Everyone can learn and it is the matter of efforts put on the learning process. Learning process does not take a night to master the field that you are in, you need to have a continuous learning process, then, it would be able to called, a process. A long process; learning process. *what am I talking about. hehehe.. 

Well, it is not easy to learn a new language but it is not also too hard to learn a new language. What we need is the right strategy and enough resources. That is all. Plus, our own determination. We have to have that determination to do whatever that we want to do. Okay? What ever it is, we have to give our own very best right? Do your best and beat the rest. Can? hehe.. *direct translation. sorry.

Okay, I think, it should be more than enough for tonight's educational materials discussion, right? Well, I need to get my sleep, otherwise, panda eyes would be on me tomorrow. 

Keep smiling and dream big.

Assalamualaikum WBT

p/s: that friend who I was BBM-ing was Qamar. TESL student from UNISZA. She addresses me as 'abang', geli pun ada. hehe.. but it is okay now. haha..

Sunday, July 8, 2012

Bloggers Juga Duta Kecil Negara.

"Arus perubahan membawa perubahan laaa.."

Bila kita cakap fasal pengaruh, semua orang boleh jadi berpengaruh, cuma, pada masa sekarang ni, bloggers juga mempunyai pengaruh yang agak kuat. Sebagai contoh, aku amik contoh dari luar, dalam fashion, Bryanboy, a Philippine's blogger yang memang mempunyai pengaruh kuat dalam fashion world. Dia memang selalunya ada di majlis-majlis fashion dunia. 

Contoh lainnya, di Malaysia, blogger2 seperti Maria Elena *masuk surat khabar semalam, Fatin Liyana *pernah masuk surat khabar jugak, Ben Ashaari *masuk Nona dan ramai lagi juga mempunyai pengaruh yang secara tidak langsung, tulisan mereka mempengaruhi pembaca-pembaca mereka. Tidak aku katakan kesemuanya, tapi adalah yang mempunyai aliran pemikiran yang sama. Tapi selagi mana tidak membawa apa-apa permasalahan, itu tidak akan menjadi masalah besar. Betul tak? selagi mana tidak mengancam keselamatan dunia, itu tidak akan menjadi masalah langsung. Sebenarnya, kehadiran blogger boleh diiktiraf sebagai wartawan-wartawan dan duta-duta kecil negara, kerana secara tidak langsung, mereka memberikan cerita fasal tempat2 di Malaysia dan juga blogger yang sanggup ke tempat-tempat tumpuan pelancong dan berhabis duit untuk mengambil gambar menarik untuk dimuatnaikkan ke dalam blog. 

Apa yang aku ingin sampaikan di sini adalah, arus perubahan telah memberi impak besar kepada pembangunan sesebuah negara. Sekarang aku tau bahawa di China ada satu tempat di mana nelayan mereka menggunakan burung sebagai penangkap ikan. Dulu aku tak tau dan sekarang aku tau dan ia amat interesting. They *the nelayans, have been using the bird for thousand of years and it is from their ancestors. Amazing right? 

Negara Malaysia juga tidak terlepas daripada dipromosikan secara tidak langsung diblog apabila ada blogger2 Malaysia yang menulis fasal percutian indah mereka. Seronok bukan apabila dalam berkongsi dengan orang lain akan kegembiraan kita. Tapi itu semua adalah datang dari diri blogger itu sendiri kan? Sharing is caring. Pengaruh blogger adalah kuat sebenarnya, ramai yang membaca blog sekarang, memang tidak dapat dinafikan, ada blogger2 yang menyalahgunakan blog, tapi ramai jugak yang menggunakan blog untuk kebaikkan. Kan? Jadi, embrace the good doers tu, jangan asyik menyalahkan mereka yang salah, sedangkan kita nampak kesalahan mereka. kan?

Okay lah, lama tak update, sekali sekala update, banyak sikit tulis. hehe..

Okay, nak dinner.

Assalamualaikum WBT

p/s: hidup semakin mencabar.

Penyahbuangansampah aka declutterring.

"The clutters have to go"

OMG, my room looks like a tv programme called "Clean House" where they *experts do all this de-clutterring the houses. And my room looks like those houses. Seriously and I am not even close to set a good healthy room for myself and entire home, which they love my room. 

Now, I do not know the condition of my room. Bad, Worst or Worse. I honestly do not know, not that I do not want to know but I just do not want to know it yet. Hahaha.. *pening aku baca balik ayat aku ni.

Okay, and tonight, I have collected many papers and many other un-used things and need to be out from my little room. I have nothing much, a single bed, a computer table, two wardrobes, one storage cabinet and that's all. I do have too a small space for me to solat and night exercise. Love to exercise at night. Nothing less, nothing more. *what am I talking about. Seriously. Gosh.

Well, after doing all these de-clutterring thingy, myself get into this dusty zone when there are a lot of dusts flying and scattering on the floor. OMG... and I need to sweep those dusts tomorrow morning, after get up from the bed, or.. right now,in the middle of the night? Am not sure. Not sure. 

Well, I'll make that decision and I am very pleased with the de-cluttering tonight. Its a success!!!

Okay, good night all, make sure you basuh you punya kaki before going to sleep okay?

Assalamualaikum WBT

p/s: English aku okay je kan? tak susah sangat kan nak baca? kan?

Saturday, July 7, 2012

Saturday Morning!!

"Morning all!!"

Selamat pagi semua dan tadi aku buka Twitter semua, ramai lak yang menyambut ulangtahun kelahiran pada hari ini. Jadinya, aku nk ucapkan selamat ulangtahun kelahiran kepada rakan-rakan, Belle, ulangtahun yang ke 19.. hihu... Anthea, Junior BEN, dan lain-lain. Itu je yang aku tau.. so.. itu jelah berdua.

Okay la, sebenarnya aku nak pergi orang kenduri hari ni, jadinya, ini je la entry pendek untuk pagi ni yer. Selamat berhujung minggu semua!!!

Assalamualaikum WBT

p/s: kaki aku da surut da bengkaknya.. tapi masih tak dapat berjalan dengan baik lagi.. *tak ley jogging.

Friday, July 6, 2012

Selamat Hari Doktor Dan Jururawat. Iya ke?

"Setiap kerja perlukan keikhlasan"

Memang betul, setiap kerja perlukan keikhlasan. Dan aku tengok cerita "Atonement" di Hallmark Channel di Astro 702. It was a very good story but too sad, I watched like 15 minutes before the story ends. But, thanked God, I know that whole story already. Tallis Briony was a nurse during the war and she happened to be blamed because of something and she was the witness of that something happened. 

Tapi aku bukan nak bercerita fasal cerita itu, tapi aku nak cerita fasal kerja sebagai doktor dan nurse. Kerja doktor dan nurse dan mereka yang berada dihospital mahupun di klinik adalah satu perkerjaan yang amat susah. Sebab, memanglah mereka juga berkerja sebagai penyambut kelahiran tetapi mereka jugalah insan yang bertanggungjawab sebagai insan yang berhadapan dengan kematian. Betul ke tidak? Memanglah kadang-kadang ada doktor dan nurse yang agak kurang hajar tapi kita sebagai manusia jugak kenalah berfikir dan cuba memahami keadaan mereka. Mungkin mereka berkerja keras setiap hari dan tidak dapat cuti. Betul, kita sebagai pesakit kenalah di treat dengan baik, tapi bebanan kerja mereka? sapa nak tolong pikul? kan? dan kalau sakit sikit-sikit tu, bersabar lah. Hehe.. *pandai cakap je aku kan. haha.. takpe2.. sekadar pendapat aku je ni..

Dan sebab apa aku berani cakap, kerja doktor dan nurse adalah perkerjaan paling sedih di dunia kerana, merekalah yang akan memberitahu pesakit akan keadaan pesakit. Sakit pesakit. Jangkaan hidup pesakit dan banyak lagi dan nurse pulak, mereka akan cuba mengubati pesakit dan cuba menenangkan pesakit. Tapi ini hanyalah secebis daripada apa yang kita nampak kan? Mungkin list will go on if we know all of the jobs of the doctors and nurses. Kan?

Walaupun aku tak tau hari doktor or nurse sedunia bila, tapi aku sebagai seorang manusia ingin mengucapkan terima kasih dan tahniah kepada doktor2 dan nurse-nurse seluruh dunia terutamanya di Malaysia. Terima kasih kerana berkhidmat kepada kami yang bukan doktor2 dan nurse2 ni. Dan, kepada yang nurse2 yang macam payah je nak terima teguran or macam kalau orang pergi je kat ward tu, muka masam je.. sila2 ubah or berhenti kerja, Ramai lagi orang muda-mudi nak masuk kerja kat position korang. Jangan sombong, terima teguran dan cuba ubah, okay? *sekadar teguran daripada seorang manusia kepada manusia lain. Kalau salah tolong tunjukkan. *malas nak pantun-panting. hehe..

Okay la.. banyak da aku tulis untuk malam ni dan entry ni. Jadinya, eloklah kalau aku berhenti menulis kan? untuk entry ni la.. jap lagi mungkin ada entry lain, aku tak tau, kan? Okay, daaa..

Assalamualaikum WBT

p/s: perut kenyang makan ikan tongsan. *tak tau nama saintifiknya apa.

Gambar Dulu-dulu Yang Menggembirakan.

"Surely the memory remains"

Tadi aku kemas2... then, aku terjumpa gambar aku lama2. Gambar2 mereka yang dah takde pun ada dalam gambar tu. Gambar orang tua-tua masa muda2. Yalah.. tahun 1999, masa tu aku darjah 6, 12 tahun dan sekarang aku dah 24 tahun. Maknanya.. gambar tu dah berusia 12 tahun dan alhamdulillah, masih elok keadaan gambar-gambar tersebut. Cantik. 

Walaupun ramai yang dah takde dalam gambar tu, bila aku tengok balik gambar tu, ketawa sendiri aku. Melihatkan sekarang ramai yang dah tua, dan dalam gambar tu semuanya masih muda dan 'hidup'. Pelbagai aksi yang dapat dirakamkan dan mencuit hati tatkala melihatnya. Aku nak post sangat gambar2 tersebut, malangnya, susah lah nak upload. Sebab slow sangat. Susah nak upload. Lembab siput babi. Hahaha..

Tapi apa yang aku dapat ambil tatkala melihat gambar-gambar tersebut. Usia kita semakin lama semakin tua dan badan-badan kita semakin lama semakin berkedut bagai. Kita tidak semakin muda malah, mati menanti kita sepanjang jalan kehidupan. Our journey will have the end. It will be ended. Therefore, we need to actually put the best of it by amalan. Mungkin kita tak dapat buat secara terus menerus, jadi, cuba la untuk menjinakan diri dengan ibadah. Bukan susah kan? cuma konsistensi itu penting dalam ibadah. Tol kan? Aku pun sama, sembahyang celup-celup tapi aku cuba sedaya upaya aku untuk memenuhinya. InsyaAllah, aku akan.

Well, owh.. hehe.. takpe2.. nanti kalau ada masa aku postkan dalam blog akan gambar2 tersebut. okay? aku akan cuba. Tapi for the time being, please bear with me for not having good pictures on my lovely blog. Okay? Hope you'll find something and you can take anything from my entry here. Okay? That would be the best right?

Okay, that is all, I need to do my father's document on something. 

Assalamualaikum WBT

p/s: Still laughing looking at my 12 years ago pictures. Hahaha

I Have Nothing To Be Updated.

"Metabolisma aku lemah, sebab tu la.."

Ha... mesti korang pernah dengarkan ada orang cakap macamtu kalau dia gemuk ke kan? tapi tak la semua orang, ada jugak la yang cakap kan? biasalah tu... *itu pun salah satu daripadanya..

Baik2... kalau kat US kan ramai orang yang gemuk kan? so, kat sana walaupun artis ramai, model ramai tapi tetap kat kedai banyak pakaian besar2. Baguskan? Kasut pun banyak yang saiz besar2. Bagus kan? Mungkin bagus dari segi situ, walaumacamne pun, duduk di negara sendiri adalah yang paling best. Hihu~~ kan? cuma, kadang-kadang ada benda yang boleh diperbaiki dan dipertingkatkan kan.

Atau, mungkin, sebab kurang baju besar adalah untuk memberi pengajaran kepada mereka yang mempunyai badan yang besar kot. *macam aku... hehehehe... Tapi tidak itu menghalang aku kurang makan kan?

Apa yang aku mengarut ni? apa ni? apa? pening kepala aku. 

Takde sebenarnya, aku pening sebab aku tak dapat nak exercise sebab kaki aku sakit. See, the point is aku want to let you know that my foot is sakit. Hehehe... Takde la... sebenarnya, syndrome-takde-apa-nak-update terjadi lagi. I took almost 1 hour to write this entry. Gosh. I do not know what I was thinking. Seriously.

Okay la.. I will have something later to be written, then I will write. Hehe..

Assalamualaikum WBT

p/s: watching The Big Bang Theory Season 3. Hihu... 

Selamat Petang Jumaat Semua!!!

"Waiting outside the lines"

Itu tajuk lagu Greyson Chance. Lirik dia best.. first stanza..

"You'll never enjoy your life,
Living inside the box,
You so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?"

Best kan? aku suka lirik dia. It somehow reflect me but not entirely. Dalam lirik dia ada banyak lagi sentences yang best2. Aku hari ni makin berdebar sebenarnya, dengan result yang tak tau keluar bila then kaki aku yang sakit ni. Perghh.. memang siot, siot. Seriously siot. Haha.. 

Last night, I had a dream about my friend message me about job application. She said, "MARA da buka". Gosh.. I do not know what would be the meaning of that message but I am sure its gonna be good. Just hoping. Seriously. But, I will make my move after this, after getting my result. Hihu, I do have STPM but, it is not that kuat la nak minta kan. But, I will try after this. Yes, I will. 

I heard some of my friends have applied jobs. Congratulations. I do not know when would be my time. But, it will be. InsyaAllah. 

Well, that is all for now.

Assalamualaikum WBT

p/s: Kenyang sebab makan nasi putih lauk daging masak kunyit hari ni.

Thursday, July 5, 2012

Kewibawaan Pemimpin Dunia Bergantung Kepada...

"Kalau cakap ikut sedap mulut..."

Meh aku nak bagitahu fasal frasa kat atas ni. Kita sebagai manusia janganlah bercakap ikut sedap mulut sebab apa? sebab, nanti takut kita kena balik. Takut masa kita kena balik tu, lagi teruk daripada apa yang kita cakapkan. Seriously. Jaga-jagalah mulut. Lebih baik diam daripada bercakap banyak sangat. Tol tak?

Baiklah, aku tau aku bukanlah seorang yang baik dalam memimpin dan aku belajar dari kesalahan aku masa aku berada di universiti dahulu. I was not a good leader back then. I know, but it does not mean that I did not learn a thing or two from the experience right? That time will come and I will prove myself. InsyaAllah. 

Holding a position in a society IS not an easy thing. I learned from the hardest way ever. I know. Oleh itu, dicanangkan perubahan bagai, ibarat satu suara kecil tanpa usaha adalah satu perkara yang amat sukar untuk dipercayai. Tidak bercakap bagi pihak sesiapa, cuma sekadar memberi pendapat. Namun, adakah pendapat kita dipandang tinggi selepas apa yang kita lakukan tidak mempunyai 'consistency'? Itu adalah perkara kedua. The primary objective would be do not do thing for others approval. Bukan apa, kalau kita buat perkara tidak ikhlas, makanya, terdapat pelbagai perkara yang akan datang kemudian kelak yang akan menghantui diri kita sendiri. Kita akan diselubungi rasa serba salah dan kita juga akan kerap menyalahkan diri kita sendiri. Itu yang paling kita takutkan. Bukan tidak dapat menerima kesalahan diri sendiri, namun, kadang-kala, mungkin kita apa yang kita lakukan itu betul, namun, ia sebenarnya tidak. Tapi kalau kita bersalah, apa yang penting adalah meminta maaf dan cuba perbetulkan keadaan. Itu yang penting. Betul kan?

Kepimpinan adalah salah satu perkara yang ada dalam setiap individu. Setiap individu lahir dengan sifat kepimpinan cuma yang membezakannya adalah, amalan kepimpinan tersebut. Kadang-kala, ada yang dapat peluang tapi disia-siakan begitu sahaja, ada pulak yang tidak dapat langsung peluang dan ada juga yang dapat peluang dan berjaya mempamerkan kemampuan diri. Rezeki manusia berbeza. Cukup berbeza. The time will come and go for it.

Well, I think I have wrote enough for this night. This is quite a heavy entry to digest but I believe all the readers and followers are able to digest this. Anything, you may shout it out in the comment section. I will try my very best to reply your comments. Okay?

Keep smiling and dream big.

Assalamualaikum WBT

p/s: I ate just ONE PLATE of rice today. Amazing!

Bubur Cha Cha Strawberry dengan Nata de Coco

"Good food brings good emotions"

Today, I am fasting *still fasting and the dish for breakfasting today is 'Bubur Cha Cha Strawberry with Nata de Coco". I gave my mum and my sis to have a taste and they like it. I know it is good. Hehe.. I know.

Well, I am so sorry, there would be no picture of that bubur but I am going to write the recipe for that bubur. It is a piece of cake.

Ingredients:

2 cups of Glutinous Rice Flour
Water
3 cups of Sugar
Strawberry Essence
Nata de Coco

Method:

Take 2 cups of glutinous rice flour and put it into a bowl. Carefully mix the flour with plain water. Mix it until the flour become soft dough. Not too hard and not too watery. Then divide the dough into two parts.

For the first part, put the strawberry essence and mix it. Then, take a little bit and put it on you palm and roll it to small little balls. Do the same for the second part.

Then, to cook it, put 3 cups of sugar into a pot with 2 cups of water. It might be a little bit sweet but you can reduce the amount of sugar used in this recipe. Then, boil plain water with sugar then when its simmering, put the little balls of glutinous rice flour into the boiling pot. 

Then, when its cooked, then put into bowl and ready to be served. When do you want to serve it, put the little balls with nata de coco and a little of ice. It would be heaven.

p/s: when do you want to know when the little ball of glutinous rice is cooked, the little balls will dancing on the surface of the pot. 

Well, that's all. That would be the recipe for my breakfasting ceremony today.

Assalamualaikum WBT


p/s: I am hungry now. Hihu

Keep On Updating.

"Updating blog is a good thing"

Yup, could not agree more.Blogging would be my hobby actually and I am doing it right now. People would say, "why do you have to write in blog?". My sincere answer, "Anything that makes me happy, if i could write on your face, and if that makes me happy, why wouldn't I, right?" Hahaha.. that would be the craziest answer that I would ever give to people *if.. haha...

Well, I now am watching Top Chef S6 on Hallmark channel. Talking about tv programme, I have these two tv programmes that really catch my eyes. Those tv programmes are The Nine Lives of Chloe King (TNLOCK) and also The Secret Circle (TSC). These two tv programmes are on top of my list right now. TNLOCK is on TV9 and TSC is on TV8. I love it. Just love it.

Well, that's all. I'll update more and I will bring you my experience in my sweet home. 

Assalamualaikum WBT


p/s: I have no nothing special to be presented but I do have something to be presented. Yes.

Patiently Waiting

"Morning All"

Salam Nisfu Sya'ban to all here. Love to be back on blog. Da bersawang da blog aku ni sebenarnya. Last few days, I right foot. I do not know what might be the cause of the pain. But, I am in serious pain. No kidding.

I am now waiting patiently on the TM people to call or come to my house to check or whatever. Patiently. 

Well, this is all I can think of, I might put more on today's news. BTW, I am fasting today. So, no bad things okay?

Keep smiling and dream big.


Assalamualaikum WBT


p/s: seriously, aku berjalan macam hape je sekarang ni. Sengal tol.
p/s: I am so sorry, I cannot put pictures due in here. 

The Fifth Day of July.

"Eat according to your body"

What is this actually about? Eat according to your body. It means we need to take protein and so many more according to our body needs. For example, if our body needs just 500 gram or rice, then we cannot eat like 2 kg of rice. It is that simple but the simplest thing to say is surely the hardest thing to be done. It can be done but it is way hard to do it. For sure.

It is hard to control my diet when I am home. Yes, it is hard but today, I am trying new ways of dieting, which is fasting. But the primary intention is not to be thinned but it  is because of the Nisfu Sya'ban. I fast because of that day. It is also the preparation towards Ramadhan in like 15 days? Right? So, I need to be prepared facing Ramadhan. That is all. Hehe... and secondary intention is, to get healthy. Hehehe... aka loss weight. 

This morning, I am alone in my home because everyone in this home but me have things to do. My dad, mum, brother, sister are going to ladang. Rubber tapping. All my nephews are going to school. So, me left home with pain on my foot. Gosh, it is hard to move around. Very darn hard. I am like handicapped person da, but I think I want to go to hospital but I do not yet. Huhu..

Well, that is a lot right? I would love to post my dishes that I made for my family but I need to think twice before posting it. That internet is too slow. So, I just posted it on my FB thru BlackBerry. So, you can go to my FB and see the pictures there. Thank you. It is random pictures actually, but you can enjoy it too.

Many things in my mind but due to this pain I cannot go around like before. It hurts.

Assalamualaikum WBT

p/s: It teaches me to be bersyukur.

Home.

“It is good to be home”


Yes, no one could deny that right? Unless you have major problems with your parents which I don’t. Haha… Well, being home it very frightening to be honest. This is because when I am home, I clearly have problems with my eating habit. It is not getting lesser *the amount, but it’s getting bigger. Seriously, its bigger and bigger. I do not know how to control it. But I will try my very best to control it. What I will do, I will eat in the morning *breakfast and lunch but NO MORE DINNER for me. Hihu~~ (^_^)~~. Wish that happen. 


Enough with eating disorder, obviously, my problem is not like, eat lesser but I am eating more-er. Hahaha… bigger portion. Today (28 June 2012), I ate 5 servings of rice. Imagine that! OMG, seriously, if I go to the hospital, for sure immediately the doctor would ask me to lose weight. *again. They know only how to talk but me? I need to control my diet and MY GOD, temptations are EVERYWHERE. Or maybe I just need to decrease the portion of the rice. I think that might help me and also the night exercise might also help. I need to reconsider liposuction. *I did have a thought of it. Seriously. Haha.. 


I am glad to be home, and I am too happy sleeping in my own bed. It is just nice. Even though the stuff are gladly and happily pilling-up in my small little room but I try to throw away stuff that I do not use, but the room is still the same. Books everywhere. Wires.  God, spare me lives. * demand. Hahaha..  But I was thinking of donating the un-used clothes *which do not fits me perfectly. Some are too small. Yeah, I am obviously growing. Hehehe… 


This is a new story, I managed to go to the TM point and asking for line of TM *internet, but they need time to make decision whether they need are able to get it in or not. Well, it looks like I just have to wait. Patiently. While, me being home it heaven where I can watch my favourite television shows and many more. Plus, the Olympics Event is coming. I am glad I could watch this time because last 4 years, I missed it. I was in the Uni life back then. But now, I just need to find job. Hehe *gosh, its hard. Seriously

Just want to mention here, my *our transcripts from the UNISZA were not been issued yet then it brings problem in applying jobs. Seriously.  Agree? Rise up your innocent hands. Hehehe.. but I will, they will issue it, right?
Well, that is it. I said it all. Love to be back on blogging again.
Assalamualaikum WBT

p/s : I am fat. Shoot me!